Υποείδος της jazz με αφροδισιακές ιδιότητες, ηχητικό υπόστρωμα και cd πάνω πάνω σε κάθε γαμηστρώνα που σέβεται τον εαυτό του.

Ο James Hoston, ιστορικός της Jazz, γράφει σχετικά «Η Γαμωτζάζ είναι περισσότερο μια κοινωνικά κατασκευασμένη κατηγορία παρά είδος με σαφή μουσικά γνωρίσματα. Πέρα από την παρουσία πολλών πνευστών όπως το κλαρίνο, το τρομπόνι και κυρίως του χαρακτηριστικού αυτοσχέδιου σαξόφωνου, διάφορα κομμάτια από διάφορα genres μπορούν να αποτελέσουν γαμωτζάζ. Ο στόχος, άλλωστε, είναι το κοινό να συμμετέχει».

Ο A.D.R.Pexton συμπληρώνει: «Το αλκοόλ από πάντα αποτελούσε σημαντικό κομμάτι μιας γαμωτζάζ μέθεξης. Όσο περισσότερο το αλκοόλ, τόσο πιο εύκολα μια μουσική δομή αποκτά χαρακτήρα γαμωτζάζ.»

Ακούστε γαμωτζάζ στα media.

Βγάλ'τα ρε μαλάκα αυτά τα γαμωτζάζ, να με γαμήσεις θέλεις;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

εγώ θα το έγραφα γαμοτζάζ, αλλά κι έτσι έχει πλάκα. επίσης το είχα στο μυαλό μου ως «γαμημένη», δηλ. ξεφτιλισμένη τζαζ (καθότι «κοινωνικά κατασκευασμένη κατηγορία παρά είδος με σαφή μουσικά γνωρίσματα»). Πάρε τα πέντε και στο χέρι τώρα!

#2
jesus

μάλλον εννοείς τη φωτό που έβαλες στο περιοδόβρακο

#3
jesus

για κάποιο σκοτεινό λόγο το σχόλιο δεν μπήκε εδώ

#4
iron

σκοτεινό, πράγματι. είναι για να κάψει τα χαρτιά του ο Φρόυντ! μερσί πάντως!

#5
xalikoutis

@άιρον...κι εμένα με απασχόλησε η ορθογραφία....αλλά μετά είπα «με ωμέγα», με «ωμέγα»...με όμικρον είναι η (για-)γάμοτζαζ, δλδ το σαξόφωνο του Γ.Κατσαρού, το ηχητικό γαμοπίλαφο.

#6
silentman

Βασικά jazz για τσόντες παίζει ο Kenny G.Τώρα αν βάλουμε και την cool περίοδο του Miles Davis ότι είναι γαμοτζάζ την πατήσαμε.

#7
xalikoutis

«...η cool περιόδος του Miles Davis είναι κατεξοχήν Γαμωτζαζ και από τις πλέον κλασικές! Η γαμωτζαζ δεν είναι προσδιορισμός ποιότητας αλλά χρήσης. Αλλο γαμωτζαζ, άλλο σαχλοτζαζ, και η γαμωτζαζ είναι το σάουνττρακ των δικών σου υπέροχων σεξουαλικών ιστοριών....όχι τζαζ τσόντας ή κρουαζιερόπλοιου.....»

Zbigniew Zbrogston, Jazz: A Sexual History

#8
Vrastaman

«Το γυναίκες σπάνια αφουγκράζονται την τζαζ, καθώς ο αυτοσχεδιασμός θεοποιεί ασυνεχείς και μη γραμμικούς δρόμους και έννοιες. Αυτό αποδομεί με την ευκλείδειο αντίληψη που φέρει την μουσική σαν τελεολογικό προπομπό του γάμου και την οικογένειας, αφήνοντας μια απειλητική για την θηλυκή ιδιοσυγκρασία επίγευση. Για αυτό ο άνδρας εφηύρε την Γαμοτζάζ.»

José Tistòn: La Psicología del Jazz

#9
jesus

απλά σπεκτ τα μύδια

#10
jesus

λοιπόν.
υπάρχει η απόλυτη συλλογή γαμωτζάζ που λέγεται «night out with verve» κ έχει 4-5 ψδ που ακολουθούν τις φάσεις ενός ραντεβού.
κ 5ον, σε μια ταινία του Kassavetis, που βαριέμαι να ψάξω αν έγραψα σωστά το όνομα, πέφτει η ατάκα από τζαζίστα ότι «παίζουμε μουσική απ'το υπερπέραν σε ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επόμενη που θα χορέψει στη σκηνή» (χοντρικά έτσι, μόνο το υπερπέραν κ το νόημα είναι ακριβή)
οι σινε-έχθρ του σάιτ ας μας πούνε κ από ποια ταινία.

#11
xalikoutis

το πρώτο μύδι το φαγε η μαρμάγκα των εταιριών, τώρα το είδα...ήτανε charles lloyd...

#12
xalikoutis

χμμμ, η συλλογή βλέπω είναι 4 ψδ και τελειώνει με το romancing....ηslang εκδοση θα έχει και 5ο, βασικά μόνο 5ο...

#13
beth

αγαπημενη μουσικη σε σουπερμαρκετ στα 90σ απο οσο θυμαμαι και στα ελευθερα ψευτοτσοντοκαναλα με τα 090

#14
electron

μουσική φραπέ

#15
jesus

είμαι σίγουρος ότι κάπου στο γλιγλιαράκι του Sunset Mission των Bohren & der Club of Gore γράφει «μην το ακούτε μόνοι σας στο σπίτι, θα αποπειραθείτε να βάλετε το πουλί σας στον κώλο σας».

#16
xalikoutis

ένα χειροκρότημα για την ορχήτρα μας να φύγουν τα αρνητικά. Το μήδι κάνει τον ορισμό να περιττεύει.