Πρόκειται για τους συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης ....Δε βγαίνουνε με τίποτα και γι' αυτό γυρνοβολάνε όλη μέρα στα θλιβερά στενοσόκακα της Ζυρίχης, του Ντουμπάι και του Σίτυ, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τον επιούσιο.

Το βράδυ, κατάκοποι από την κενή καθημερινότητα, νοικοκυρεύουν το τσαρδί τους με την ανεμπόδιστη θέα στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης: τακτοποιούν τις ΔΕΚΟ τους, τα βαπόρια τους, τις ΠΑΕ τους, και πέφτουν για ύπνο. Μέχρι τον άλλο μήνα το πρωί που θα πρέπει να ξαναβάλουνε καμιά τζίφρα... Δεν τα κάνουν οι ίδιοι, δηλαδή, όλ' αυτά, αλλά ξέρεις τι ευθύνη είναι, να προσέχεις να μην ψοφήσεις από την κούραση;

Άλλωστε, πάντα υπάρχουν οι άλλοι, οι ανταγωνιστές στο μεροκάματο του τρόμου... Τόσοι και τόσοι ζούνε σήμερα με πενιχρούς μιζ-θούς και λίγο να μείνεις πίσω, θα το χάσεις το ρημαδομερίδιο στην αγορά... Κι ύστερα, άντε να ορθοποδήσεις... Γαμημένη επισφάλεια! Άναβε και κανά κερί στον Άη Εφραίμ, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.

Η φράση είναι από την εφημερίδα sport day και αφορά κυρίως στους έλληνες εφοπλιστές που «επαναπατρίζουν» κεφάλαια τελευταία... Γράφτηκε με αφορμή τον πολυμετοχικό βάζελο... Τώρα πια λέγεται γενικά για τα λαμόγια, πχ. [από σχόλιο σε blog]

«Ρε παιδιά μη τον κρίνετε σκληρά το Βουλγαράκη
Της Γενιάς των 700 ευρώ* είναι το παλληκάρι.

*Των 700.000.000 € εννοώ...»

αχχχ, ούτε να ξυριστείς δε προλαβάινεις (από xalikoutis, 02/10/08)πρέπει να βρω δουλειά ρε πούστη μου, δεν πάει άλλο (από xalikoutis, 02/10/08)ψάχνω ρε πατέρα, όλη μέρα με το βιογραφικό στο χέρι είμαι, εύκολο θαρρείς είναι; (από xalikoutis, 02/10/08)όλη μέρα στο κομπιούτερ, έχει ξεφύγει η μυωπία....και ποιος πληρώνει τώρα για εγχείρηση (από xalikoutis, 02/10/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
krepsinis

Έγραψες μεγαλε...

#2
Vrastaman

Σπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεκ!

#3
xaxac

o xal σε μεγάλα κέφια!
πολύ εμπνευσμένος ο ορισμός σου!! πάντα τέτοια :)

#4
dipyadip