... όπου εδώ, χμ, δεν είναι η γενική πληθυντικού της λέξης ποτό, είναι ένα θαρραλέο γλωσσικό άλμα κατά το οποίο κλίνεται το αδιαμφισβήτητα άκλιτο ως επίρρημα ποτέ. Αυτό γίνεται για να τονιστεί όσο δεν πάει άλλο το απίθανο και το αδύνατο της υπόθεσης για την οποία μιλάμε. Πρόκειται λοιπόν για κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ μα ποτέ, στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Υποθέτω μπορεί να μεταφραστεί και στα αγγλικά ως never of the drinks.

- Xα! τώρα με την οικονομική κρίση θα χορέψει καλά ο Κ.
- Τελέρε, αυτός;! Μη χαίρεσαι! Δεν υπάρχει περίπτωση! Που κραχ να γίνει, αυτός δεν θα μείνει στον δρόμο ποτέ των ποτών, είσαι καλά;

Δες και στο τσακ του τσακός, ποτέ μην πεις ποτό.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Ο ΑΛΛΟΣ

Να μία περίπτωση όπου είχα λόγους να βάλω πολύ άνισες βαθμολογίες: η παρουσία αυτή καθ' εαυτήν του λήμματος δε με συγκινεί ιδιαίτερα, σιγά την έκφραση. Αλλά ο ορισμός γαμεί! Είναι άλλο ένα από τα πλείστα παραδείγματα εδωμέσα όπου κάποιος λέει πολύ σοβαρά, ψαγμένα, έξυπνα και σωστά πράγματα, με πολύ χιούμορ.

#2
iron

χα! και νόμιζα ότι το είχε βάλει ο τζίζας και πήγα να του κάνω κομπλιμάν, είχα ξεχάσει ότι ήταν δικό μου. Ε, μερσώ λοιπόν.

#3
Vrastaman

Never of the drinks

#4
acg

Γαλλιστι, ζαμαι των ζαμων.

#5
Galadriel

Αυτό είναι η επόμενη φάση σχολιασμού στο σλανγκ: θα ανασύρουμε όλοι τα πιο παλιά μας λήμματα και θα αρχίσουμε να ποστάρουμε σπέκια και καρασπέκια και συγχαρητήρια και έγραψες και τέτοια. Σιγά πόσοι θα το προσέξουν ότι είμαστε οι ίδιοι. Άσε που είναι και ειλικρινές εδώ που τα λέμε, είναι βέβαιο ότι σ' αρέσει αυτό που έγραψες ο ίδιος, σο δεν παίζει σπεκουλαδορία. Μάλιστα λέω να μας επιτραπεί να βαθμολογούμε τα λήμματά μας (και μόνο).

Α, και παρεμπίταμπλυ, γαμώ τους ορισμούς είχες γράψει.

#6
Dirty Talking

ζαμαί των ζαμών.

Μου έγινε μάθημα το πάθημα απ΄τον αψγ και το σέρτσαρα πρώτα, το έχει ανεβάσει ο ινκ, άδικα το έκραξα το παλληκάρι, έχει κάνει και καλή δουλειά.

#7
iron

τζαμέι, τζαμέιτζαμέιτζαμέιτζαμέι, όπως λέει και ο Brian Ferry στο «song of europe» (Stranded, Roxy Music)