Ο Λευκός Οίκος της Ουάσινγκτον DC είναι η κατοικία και ο χώρος εργασίας του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Βρίσκεται στην 1600 Pennsylvania Avenue και έλαβε το όνομά του το 1901 λόγω του άσπρου εξωτερικού χρώματός του.

Ο όρος Μαύρος Οίκος είναι πλακατζίδικος όρος που βασίζεται στην «ανάγκη» για εναρμόνιση του ονόματος του κτιρίου διαμονής του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ με το χρώμα του σώματος του. Έτσι ο Λευκός Οίκος, λόγω του επόμενου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα, μπορεί να λέγεται χιουμοριστικά και ως Μαύρος Οίκος, για να είναι ασορτί με το χρώμα του Ομπάμα. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται σε ορισμένες χιουμοριστικές εκπομπές της TV (πχ στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα του Αντ1), αλλά και αλλού.

- Ποιο λες να είναι το πρώτο μέτρο που θα κάνει ο Ομπάμα όταν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ;
- Άκουσα πως θα μετατρέψει το Λευκό Οίκο, σε Μαύρο Οίκο, αλλάζοντας το χρώμα του κτιρίου.

Λευκός Οίκος (από GATZMAN, 27/11/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

[I]I see a white house door and I want it painted black
No colors anymore I want them to turn black...[/I]

(Τσιτσάνης meets Jagger meets Obama Mamma)

#2
GATZMAN

Ασπρο πουκάμισο φορώ και μάυρο θα το βάψω
για να ταιριάζει η φορεσία στα βάσανα μου τα πολλά.....

Στέλιος Καζαντζίδης. Γίορταζε σα χθες.

#3
Vrastaman

Μαύρα θα φορέσω, ρούχα πενθιμά
Όλες μου οι αγάπες, δεν υπάρχουν πια

(Ο Γιάννης Καλατζής διασκευάζει παλιές και αγαπημένες του επιτυχίες)

#4
Γιώργος Ζάκκης

«Το μαύρο το ποκάμισό, απ΄που ναι και Μπερμπέρυ, επαράγγειλα στο θειό μου απ' το Λονδίνο να το φέρειει!»

Το Μπέρμερυ ποκάμισό
έχει μεγάλιε αξία, 220 ευρώ στη κυριοελεξί-ααα!«

Μιμούμενος την προφορά του τριμέγιστου κακκιτέχνη Γεώργιου Ζερβάκη. Οποία κατάπτωσις να οποιάζουν τα ονόματά μας...!

#5
GATZMAN

Αφήστε τον να εκφραστεί, αφήστε τον να να ζήσει...

Φίλτατε Ζάκη, σε φαντάζομαι στο κέντρο που τραγουδάς να στην πέφτουν τα παστάκια κι οι νουαζέτες, παραληρώντας και σκίζοντας τα ρούχα τους, φωνάζοντας: Ζάααααααακη (στο στίλ που θα φώναζαν στο Ρουβά, Σάαααααακη)

#6
Γιώργος Ζάκκης

Αφήστε τα πάνε αγαπητέ, έχω απολέσει δύο καπέλα τύπου παναμά, τρεις βακτηρίες από ελαφαντοστό παρακαλώ και τέσσερα παπαγιόν από τας θαυμάστριας! Με έχουν φάει πλέον οι ευολημένες, όπως έλεγε και ένας γνωστός μου ηθοποιός, Γουζγκούνης ελέγετο αν δεν απατόμαι! Πλέοοοοοον!

#7
GATZMAN

Κυκλαδίτικος άνεμος, φύσηξε αγαπητέ. Δικαιολογείται βέβαια. Καλοκαίριασε. Το διάβασες το τελευταίο μήνυμα του γερο στρατηγού, στο γκουριλίκι; Σε αφορά φίλτατε!

#8
Γιώργος Ζάκκης

Μισό λεπτό τώρα, γιατί η πλάκα μάλλον παρατράβηξε... εννοείς δηλαδή ότι πουλάω «γκουριλίκι» που λέει και (εξαιρετικό σε περιγραφή και τεκμηρίωση) λήμμα ;

#9
GATZMAN

Γεώργιε, σίγουρα το σχόλιο αυτό είναι γραμμένο από σένα; Μάλλον όχι,ε; Βλέπω αλλαγή στο στίλ γραφής. Από την άλλη, τέτοια ώρα είσαι στο κέντρο και ξεσηκώνεις τις πίστες. Μάλλον ο εγγονός, το ΄γραψε, ε; Το μήνυμα που σου 'πα να δεις, αφορά τα χαιρετίσματα του σε εσένα, ένεκα που 'χε πολεμήσει με τον παππού σου.

#10
Γιώργος Ζάκκης

Mea Culpa φίλτατε, mea culpa! Αλλά στην ηλικία μου πλέον δεν δύναμαι να αναγνώσκώ σινδόναι... Δια να φαντασθείς, εξέχασα το όνομα του νέου μου άσματος, και ονόμασά το «Πώς το λένε;». Ο κόσμος με αποθέωνε!

Ορθό το λήμμα «τρόπαια». Δίοτι, στη μάχη των τροπαίων αναδεικνύονται τα μεγάλα τρο-πέη! χεχε!

#11
GATZMAN

Ορθώς εμίλησες!
Και τροπαιούχος και τροπεούχος και ντροπεούχος (αρκεί η λέξη να μη βγαίνει από: ντροπή+πέη, αλλά από: drop +πέη) και ειδικά στο Σαν Τροπέ. Αλήθεια, λες ο Πετρομπεης, να 'ταν και Πετρόπεης; (ρίχνοντας βέλη στην Πετρούλα της εποχής). Αν ακούει, ο γερο στρατηγός, ας απαντήσει... Αναφορρικά τώρα με το κομμάτι: «Πως το λένε», με πιάνεις αδιάβαστο. Ο νούς μου πάει σε ένα αρχαίο που τραγουδούσε η Χαρις Αλεξίου, πριν 35 χρόνια (ελεγε η Χαρις:Πως το λένε πως το λενε το ποτάμι που το καινε; Πως το λένε πέστε μου, τον καημό γιατρέψτε μου). Αλλά τι είναι για σενα 35 χρόνια, μπρος στο τριψήφιο νούμερο ετών που κουβαλάς στην πλάτη;