Το είδος hip hop που δημιούργησαν οι Active Member. Συνήθως είναι πιο αργό και πιο ατμοσφαιρικό από το hip hop γενικά, ενώ οι στίχοι έχουν να κάνουν με την πολιτική, τη φιλοσοφία και την κατάντια της σύγχρονης Ελλάδας. Δεν είναι επίσημο είδος μουσικής, αλλά τεχνητό, καθώς ο ορισμός είναι του frontman του παραπάνω συγκροτήματος, ονόματι B.D. Foxmoor και η σκηνή αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από τους Active Member και κάποια άλλα ελάχιστα συγκροτήματα (αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι πρέπει να καταχωρηθεί ως λήμμα).

«Κέντρο» του low bap θεωρείται το Πέραμα, αφού από εκεί ξεκίνησε, ενώ υπάρχει στην περιοχή και ανάλογο δισκοπωλείο ιδρυμένο από τον B.D. Foxmoor.

Σημείωση: πολλοί «φανατικοί» του είδους θεωρούν το low bap ανεξάρτητο από το hip hop, σαν να μην έχουν σχέση μεταξύ τους. Αυτά βέβαια είναι βλακείες, αφού το low bap στην ουσία είναι hip hop με συγκεκριμένη ιδεολογία και κάπως χαρακτηριστική ατμόσφαιρα.

Αντί παραδείγματος, παραθέτω κάποια λεγόμενα του frontman των Active Member B.D. Foxmoor:

«Low Bap είναι να υποστηρίζεις το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο! Όταν κάνεις Low Bap είναι σα να βάζεις το κεφάλι σου στη φωτιά. Ή θα καείς ή θα θριαμβεύσεις...»

To έμβλημα της σκηνής low bap (από Vrastaman, 14/12/08)Sadahzinia,  η γυνακεία φωνή της Low Bap (από Vrastaman, 14/12/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

Αξιος ο παίκτης

#2
iron

η οποία γυναικεία φωνή (κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) γράφει και παιδικά βιβλία. Ένα πολύ χαριτωμένο της είναι Η Κατάρα των Μαθηματικών. Σίγουρα θα διασκεδάσει πολλούς εδώ μέσα.

#3
Vrastaman

Χα! Θα το πάρω για τα βρασταπόπουλα!

#4
mariahomorfi

μαρεσουν οι ακτιβ μεμμπερ!
:))

#5
Vrastaman

...σιγουρα είσαι απο Πελοπόννησο, Μ;
Γιατί το μεμμπερ το είπες με τζυμπριακήν προφοράν! :Ρ

#6
GATZMAN

Προσποιείται διάφορα σε διάφορα λήμματα.Κάπου το 'χε παραδεχτεί

#7
mariahomorfi

1/το πανε που ειχα πει πιο πριν εχει βορειεσ ριζεσ απο φιλεσ μου μακεδονιτισσεσ
2/το μεμμπερ το ειπα ετσι τσι παει ειναι μεμ-μπερ και οχι μεμπερ [member]

#8
GATZMAN

Καλά το μακεδονίτισσεσ...όλα τα λεφτά Τρία σ...Οχι άλλο κάρβουνο.

#9
iron

«2/το μεμμπερ το ειπα ετσι τσι παει ειναι μεμ-μπερ και οχι μεμπερ [member]»
κάτι λέγαμε τις προάλλες για διαλυτικά, θυμάται κανείς; κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κάτι με αυτό το θέμα.

#10
vikar

Ναί, σχολίαζε εδώ ο τζίζας (ο οποίος μας σνομπάρει τελευταία, δέ ξέρω γιατί, μάλλον σε καμιά έρημο θα ξεροσταλιάζει πάλι), οτι θά 'λεγε να εισαχθεί η χρήση των διαλυτικών πάνω απο σύμφωνα, για να διακρίνονται πιχί οι φθόγγοι «b», «mp» και «mb», τα οποία, καί τα τρία, τα γράφουμε στα ελληνικά ως μπ (ανάλογα με το ντ).

Καλή ιδέα (ιδέα μαθηματικού, θα έλεγα), αλλα για να εφαρμοστεί... Όσο έχουμε ρηξικέλευθους πολιτικούς, άλλο τόσο έχουμε ρηξικέλευθους γλωσσολόγους.

#11
iron

α μπράβο, αυτό εννοούσα, βρε μνήμη που την έχεις!

#12
mariahomorfi

νταξ 1-2-3 λαθη εκανα σιγα
εγω δεν κανω 100 χρονια για να διορθωσω τα κομ

#13
Επισκέπτης

ποιο low bap ρε; Δε λέτε καλύτερα ότι ο χοντρός είχε σαμπλάρει όλο το Me Against The World και νόμιζε ότι έκανε και μουσική.