Υποκειμενική κλίμακα. Η ποσότητα ποτών που πρέπει να καταναλώσει ο βαθμολογητής, ώστε να καταφέρει να πιτσιλίσει το υπό βαθμολόγηση θήλυ.

Η κλίμακα ξεκινάει από το 0, το οποίο μπορεί να έχει πολλές καταγεγραμμένες, από Αντριάνα Λίμα μέχρι και λ.χ. την θελκτική γραμματέα στη δουλειά. Δηλαδή θα την παστέλιαζες, έτσι ξεροσφύρι (sic), πλήρως νηφάλιος. Η κλίμακα δεν έχει ταβάνι αφού το drop-dead του καθενός, ώστε να απουσιάζει πνευματικά από μια συνεύρεση π.χ. με την κ. Λουκά, μεταβάλλεται δραματικά ανάλογα με τις αντοχές.

Σύνθετη λέξη εκ του πιτσιλάω και του αγγλικού ability.

Η κλίμακα κυμαίνεται από το -8 (π.χ. η κ. Λουκά) έως το +13 (σε Αντζελίνα Τζολί ένα πράμα).

Κυριακή, πρώτο επισκεπτήριο στο στρατόπεδο. Αυτοί που δεν περιμένουν επισκέψεις, κάθονται σε μια γωνία και βαθμολογούν τα θηλυκά που εισέρχονται στο στρατόπεδο:

- Φτούουου! 9 για να μην πω 10.
- Πίσω γορίλλα, 16.
- Άααα σας άκουγα τόσην ώρα και απορούσα γιατί είναι όλες χάλια! Σε αντίστροφη πιτσιλισαμπίλιτυ βαθμολογείτε;
- Μαλάκες, εκεί στα αριστερά!!! Μηδέν!!! Πόπω τι είναι αυτό το παιδί!!!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Για να είναι συγκρίσιμη και (σλανκο)λειτουργική η κλίμακας , προτείνω την φιάλη μπύρας ως μονάδα μέτρησης του reverse peachilability.

#2
Vrastaman

Συνειρμοί:
1. Pitchka είναι το μουνί στα Σερβοκροατικά
2. Το τραγούδι των Stranglers «Peaches on the Beaches»

#3
Hank

Μπράβο! Και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραγγείλεις πίτσα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας! Για μια λεπτή διαφορά στην προφορά κινδυνεύει να γίνει μεγάλη παρεξήγηση! Λ.χ. αν είναι κοπέλα σερβιτόρα, και πεις «τι πίτσα έχετε;», «θέλω πίτσα» κτλ. Το pitchka νομίζω είναι ίδια ρίζα με το αγγλικό piss. Επίσης, «πούστι» στα σερβοκροατικά σημαίνει «άστο!» κι όταν ακούς Γιουγκοσλάβους μπασκετμπολίστες να παίζουν ακούς συνέχεια «πούστι», «πούστι μπρε», «πούστι», δηλ. δώσε πάσα κτλ.

#4
anchelito

@ Vrastaman Σε αντίθεση βέβαια με την απλή (και άδολη) πιτσιλισαμπίλιτυ όπου μονάδα μέτρησης είναι το τετραγωνικό ντεσιμπέλ.

Πάντως η πλεον δόκιμη μονάδα μέτρησης του reverse pitsilisampilitι είναι η μερίδα τεκίλα, καθώς είναι το ποτό που εγγυημένα κάνεις φορματ στο δίσκο και την επόμενη δεν θυμάσαι τίποτε.

#5
poniroskylo

Ρε παιδιά, η τελευταία πρόταση για κλίμακα από -8 έως +13 δεν αναφέρεται στην στρέιτ πιτσιλισαμπίλιτυ; Διότι και αντιφάσκει με την κλίμακα της αντίστροφης πιτσιλισαμπίλιτυ η οποία, κατά batcic, έχει ως βάση το 0 και παίρνει μόνον θετικές τιμές τείνουσα προς το άπειρον. Εκτός κι αν κάτι δεν κατάλαβα, πράγμα ουδόλως απίθανο.

#6
batcic

@poniroskylo
Όντως το reverse πιτσιλισαμπίλιτυ παίρνει από 0 μέχρι το +άπειρο με μονάδα μέτρησης το ποτό. Τα παιδιά παραπάνω αναφέρονται ακριβώς στο είδος του ποτού. Η τεκίλα, καθ' ότι χρισημοποιείται από πολλούς ως μέσον καταστροφής, ακόμα και μετά από χωρισμό, κατέχει όντως εξέχουσα θέση στις αντιπροσωπευτικές μονάδες. Για πιο hardcore καταστάσεις κάποια αλλάνια στην Κοζάνη χρησιμοποιούν και σφηνάκια τεκίλα - ούζο...

#7
batcic

Το «Η κλίμακα κυμαίνεται από από το -8 (π.χ. η κ. Λουκά ) εώς το +13 (σε Αντζελίνα Τζολί ένα πράμα).» μπήκε εκ παραδρομής από το copy-paste του «σύνθετη λέξη εκ του πιτσιλάω και του αγγλικού ability.», και είναι λάθος.

Η Κλιμακα είναι 0 έως +άπειρο.

#8
Vrastaman

Διαφωνώ! Για μια πχ παράσταση με την Αντζελίνα Τζολί κάθε εχέφρων θα ήταν διατεθειμένος να στερηθεί μια μελλοντική ροή τεκίλας. Άρα η κλίμακα τείνει ασυμπτωτικά προς το μείον άπειρον όταν το θηλυκό τείνει προς το Λίλιαν.

#9
Vrastaman

Το πράγμα φυσικά περιπλέκεται.

Έστω ότι Ν = 0 αριθμός ποτηριών μπύρας. Εάν το N >0, τότε οι μπύρες καταναλώνονται στον χρόνο t=0 (τώρα). Ωστόσο, το Ν είναι πεπερασμένο και ή ανώτατη τιμή του περιορίζεται ως εξής:

Σύμπτωμα: % αλκοόλ στο αίμα

Εφορία: 0,003 – 0,12%
Σύγχυση: 0,09 to 0,25%
Τραλαλά: 0,18 – 0,30%
Λήθαργος: 0,25 – 0,4%
Κώμα: 0,35 – 0,5%
Θάνατος: > 0,50%

Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο θα σάς στοιχίσει το εν λόγω γαμήσι εδώ.

Εαν ωστόσο το Ν < 0, τότε μπορούμε να διαχέουμε τον αριθμό των ποτών που θυσιάζουμε στο t+n, όπου το n είναι η ηλικία μας μείον το προσδόκιμο της ηλικίας μας. Φυσικά, η αξία μιας τεκίλας στο t=0 (σήμερα) είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αξία στο t + n, και η αξία αυτή τείνει προς το μηδέν καθώς το n τείνει προς το άπειρο. Συνεπώς, όταν η γκόμενα λεει, υπολογίζουμε το προσαρμοσμένο δείκτη Μ (εκ του μουνιού, φυσικά) όπου Μ = Ν/i και i είναι ο υποκειμενικός συντελεστής προεξόφλησης που αποτελεί συνάρτηση του πόσο κάποιος είναι αλκοολικός. Ο Μ ορίζει τον αριθμό μπυρών που θα ήμασταν διατεθειμένοι να θυσιάσουμε σήμερα για το αν λόγω αμαρτωλό.

#10
Vrastaman

Παράδειγμα, σύμφωνα με τον παραπάνω υπολογιστή: Το ανώτατο Ν που ένας άνδρας 80 κιλών μπορεί να καταναλώσει μέσα σε μισή ώρα χωρίς να πέσει σε κώμα είναι 15. Παραπάνω πέφτεις σε κώμα.

Θα πηδούσατε την Μαρίκα Μητσοτάκη με 15 τεκίλες;

#11
batcic

@Vrastaman
Νομίζω ότι το 45 που φαίνεται στο rollover της Μαρίκας απαντάει στην ερώτηση σου...

#12
Vrastaman

Για να ζει λοπόν ακόμα ο βουρδούλακας υπάρχουν δύο τινά: no sex with Marika ή ανοσία στο αλκοολ...

#13
GATZMAN

@Vrastaman
Να δώ τον επίτιμο να κουτουπώνει ομοφυλόφιλο και τι στον κόσμο! (βλ.σχόλια σου)

#14
Khan

#15
soulto

Άχαχαχαχ