Η ασπαρτάμη είναι μια έντονη γλυκαντική ουσία χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, η οποία είναι περίπου 200 φορές πιο γλυκιά από τη σακχαρόζη (κοινή ζάχαρη). Περιέχεται σε διάφορα τρόφιμα και ποτά και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

Ασπαρτάμη λέγεται και το θηλυκό με μοριακή δομή και χαρακτηριστικά Λίλιαν,
μούνου, θεόμουνου, του οποίου η παρουσία αποδίδει υπερβολικές ποσότητες σε χειρογλύκανο με αποτέλεσμα να θεωρείται επισφαλής και κατά πολλούς βλαπτική. Παρά τους επικριτές της είναι νομικά κατοχυρωμένη και θα παραμείνει μέχρι να αποσαφηνιστεί η απάντηση στο ερώτημα «χύνω λες να παχύνω;» από τους ερευνητές του putzinstitut (πουτς ινστιτούτ) που εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους μελέτες.

— Πω ρε τι καυλώστρα είναι τούτη ρε μαλά!...
— Ασπαρτάμη...

Παρενέργειες κατανάλωσης Λίλιαν (από Vrastaman, 23/02/09)Γιατί ρε Λίλι(αν) με πονάς;  (από Galadriel, 23/02/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Galadriel

Να μην καταναλώνεται από όσους πάσχουν από φαινυλκετονουρία.

#2
Vrastaman

...και από Vrastamen καθώς χάνει τις ιδιότητες στο μαγείρεμα

#3
pavleas

ουρία ουρία!

#4
GATZMAN

Και τώρα με το κρύο που έχουν πέσει και τα ζάχαρα...
Βέβαια υπάρχει κι αυτή η λύση

#5
Hank

Παυλέα, τα λήμματά σου έχουν απογειωθεί τον τελευταίο καιρό! Most Improved Player (με την καλή έννοια)!

#6
GATZMAN

Πράγματι! Στον έβδομο ουρανό έχει φτάσει.