Υποτιμητικός χαρακτηρισμός για τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς και τις ιδέες που αυτός εκπροσωπεί. Χρησιμοποιείται για να δηλώσει πως μπορεί οι αριστεροί να έχουν ωραίες ιδέες για την ανθρωπότητα θεωρητικά, αλλά στην πράξη είναι ένα μάτσο άχρηστοι απατεώνες και παρτάλια, που πάντα αφήνουν πίσω τους μονο καταστροφή, φτώχεια και υπανάπτυξη.

Ρε συ δεν έχω κάνει σεφτέ τοσες μέρες, γ@@@ τα κάπιταλ κοντρολ τους για πρώτη φορά Αχρηστερά. Ρε πήγαν να δώσουν τσάμπα το Ελευθέριος Βενιζέλος και τους σταμάτησε η Κομισιον! Ένας Θεος ξέρει τι μίζες θα είχαν πάρει γι' αυτο. Άιντε γιατί μας τα είχατε κάνει τσουρέκια με το "ηθικο πλεονέκτημα της Αχρηστεράς".

Got a better definition? Add it!

Published

Ο Αλέξης Τσίπρας. Σύνθετη λέξη αποτελούμενη από τις λέξεις "Θα" και "Αλέξης". Το δεύτερο συνθετικό παραπέμπει στο μικρό όνομα του πρωθυπουργού μας από το 2015, ενώ πρωτο συνθετικό παραπέμπει στις απίστευτες (για την εποχή) εξαγγελίες του πριν τις εκλογές του 2015.

Παράδειγμα εδώ Είναι που θα καταργούσε τον Ένφια ο Θαλέξης.

Got a better definition? Add it!

Published

Το καλλιτεχνικό όνομα του Δημήτρη Μεντζέλου λίγα χρόνια πριν δημιουργηθούν τα Ημίζ (Ημισκούμπρια). Με αυτό το όνομα κυκλοφόρησε την περιβόητη Μεντζελοκασέτα το 1992, πετυχαίνοντας κάτι το μοναδικό για τα δεδομένα της εποχής: Να κυκλοφορήσει τη δουλειά του σε όλη την Ελλάδα (κυρίως Γυμνάσια, Λύκεια και στρατόπεδα), με αντιγραφές κασετών από χέρι σε χέρι, χωρίς τη συμμετοχή δισκογραφικής εταιρείας.

Πολύ καλά τα Ημίζ, αλλά ο Βρωμύλος ήταν σε άλλο επίπεδο!

Got a better definition? Add it!

Published

Κασέτα ερασιτεχνικής παραγωγής βρώμικης χιπ-χοπ μουσικής του Δημήτρη Μεντζέλου (γνωστός τότε ως Βρωμύλος), με συμμετοχή του Μυθριδάτη και άλλων φίλων, η οποία κυκλοφόρησε το 1992 (πολύ πριν δημιουργηθούν τα Ημισκούμπρια). Πρόκειται για ιδιαίτερα αστεία βεβήλωση ξένων χιπ-χοπ τραγουδιών της εποχής, με φόρεμα στίχων πάνω στις υπάρχουσες μουσικές του τύπου: "το σώβρακο μου βρώμικο και πίσω και μπροστά, κίτρινο από τα κάτουρα, καφέ απ' τα σκατά", "κι αν δε με γουστάρετε σας κλάνω και σας χέζω, στα @@ μου σας γράφω, στον π... μου σας παίζω", και "γιατί έχω ένα π... που ανήκει σε γορίλα, στον κ... όταν στο χώνω βρωμάει και σκατίλα".

- Ποπό τι γέλια ρίχναμε μικροί με την Μεντζελοκασέτα, εγώ είχα φάει 5ήμερη αποβολή όταν την ειχε βρει ο καθηγητής μαθηματικών.

- Αυτό δεν είναι τίποτα, εγώ στο στρατό είχα φάει ένα μήνα φυλακή όταν με έπιασε ο λοχίας να την ακούω στο ΚΨΜ. Αλλά άξιζε, έπεσε πολύ γέλιο.

Got a better definition? Add it!

Published