Mass (ή massive) Multiplayer Online Role Playing Game. Σχετικά νέο είδος παιχνιδιών RPG που παίζονται εξ ολοκλήρου ονλάιν από πολλούς (έως απίστευτα πολλούς –βλέπε full server) ταυτόχρονα και συνήθως χρειάζεται μηνιαία συνδρομή για να παίξει κανείς.

Προσοχή! Μπορούν να προκαλέσουν απόλυτα καψίματα γι' αυτό αν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας και θέλετε να την διατηρήσετε αποφύγετέ τα.

Το πιο γνωστό MMORPG είναι μάλλον το WOW αλλά υπάρχουν κι άλλα όπως Lineage, DAOC, Guild Wars, Lotro κ.λπ. (και να δούμε τι θα γίνει και με κείνο το ρημάδι το Spellborn).

- Τι γίνεται ρε, πόσο θες για το πτυχίο;
- Ποιό πτυχίο ρε μαλάκα με φάγαν τα MMORPG...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

First Person Shooter. Ιδιαίτερα πλέον διαδεδομένη κατηγορία παιχνιδιών (PC και κονσόλες - αλλά FPS χωρίς mouse δεν παλεύεται) όπου ο παίκτης βλέπει τα πάντα σε 1ο πρόσωπο και γενικά πυροβολεί ό,τι κινείται.

- Πω πω φίλε το Bioshock τα σπάει!
- Κι άλλο FPS ρε μαλάκα!;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Role Playing Game. Όπως υποδηλώνει και ο Αγγλικός όρος, είναι το «παιχνίδι ρόλων» (επιτραπέζιο ή video), όπου ο παίχτης διαλέγει έναν χαρακτήρα και τον αναπτύσσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Προσοχή!: μπορούν εύκολα να προκαλέσουν εθισμό και τρελά καψίματα...

Το γνωστό:
- Ήμουνα στο RPG κι είχα φουλάρει στο mana...
- Στη μάνα σου τό 'πες;

Είχε φουλάρει στο mana :( (από Galadriel, 20/03/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η δεύτερη συλλαβή της Αγγλικής λέξης grenade. Χρησιμοποιείται χάριν συντομογραφίας γραπτά (και προφορικά) κατά τη διάρκεια πολεμικών παιχνιδιών on-line. (Προφανώς αφορά τα FPS)

- 'Ωπα! Τι έγινε, πώς πέθανα; (κλασική απορία noob)
- Nade...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified