Σύνθετο απαξιωτικό ουσιαστικό, προέρχεται από ένωση των λέξεων τρολ (troll) και Μαρία. Συνηθίζεται στον χαρακτηρισμό χρηστών του διαδικτύου σαν τρολ (με έμφαση), ψευδωνύμων δηλαδή που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το γνωστό τρολάρισμα και συνήθως ο κάτοχος τους είναι γένους θηλυκού. Αν μάλιστα αυτή λέγεται και Μαρία (κοινό γυναικείο όνομα), είναι απολύτως εύστοχο.

Ρε συ maria maraki... προσπαθώ να καταλάβω κάτι: όλες εσείς οι τρολομαρίες του FB βρεθήκατε εδώ τυχαία ή σας τραβάει κάτι συγκεκριμένο σε αυτή την ομάδα;

Got a better definition? Add it!

Published

Σύνθετο υβριστικό ουσιαστικό, προέρχεται από ένωση των λέξεων πίθηκος και βλάκας. Δίνεται με σαφή πρόθεση απαξιωτικού χαρακτηρισμού ενός ατόμου χαμηλής νοημοσύνης, ο οποίος (συνήθως) προσπαθεί να παραστήσει τον έξυπνο, λέγοντας ή κάνοντας σταθερά ανοησίες.

Λίγη ιστορία: τη συνάντησα για πρώτη φορά (πάνε 20+ χρόνια) στο ηλεκτρονικό forum αναγνωστών της εφημερίδας Ναυτεμπορική, όπου κάποια τρολομαρία έδινε συμβουλές επενδύσεων του κ... τα 9μερα στους άλλους (πχ αγοράστε μετοχές-φούσκες γιατί θα ανέβουν κι άλλο) και ένας χρήστης σταθερά σχολίαζε από κάτω:

Σκάσε πιθήβλακα!

Από τότε δεν την ξανάδα μέχρι πρότινος, όπου αναφέρθηκε ξανά σε chat και κάποιοι χρήστες αναρωτιόνταν τι σημαίνει. Καλό είναι λοιπόν, να την τεκμηριώσουμε.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

ε. Συμπαθής μερίδα αργόσχολων που ασχολούνται μετά μανίας με διαδικτυακές συζητήσεις. Είναι οι λεγόμενοι «μοντέρνοι καφενόβιοι», μιας και το στιλ και η ηλικία τους εμποδίζει να συχνάζουν στα πραγματικά καφενεία. Συνήθως επιλέγουν forum που υπάρχει ευρύ αναγνωστικό κοινό και μπαίνουν σε συζητήσεις απρόσκλητοι, κοινώς πετάγονται σαν πορδές, με σκοπό να σατιρίσουν, να εκφράσουν απόψεις περί παντός επιστητού και να κάνουν κριτική στους πάντες και τα πάντα, εκτός φυσικά από τον εαυτό τους. Σε αυτό συνηγορεί και η ασφάλεια του ίντερνετ, μιας και αν τολμούσαν αυτά να τα κάνουν δια ζώσης, θα εκτίθονταν σε κίνδυνο. Συγγενεύουν επίσης στενά με τον όρο «troll» αλλά και «τζάμπα μάγκας».

  1. Πω πω ρε φίλε, έχει γεμίσει παπαρολόγους η σελίδα

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified