Μια συνηθισμένη φράση που λίγο πολύ σημαίνει ότι τα πάντα είναι ένα υπονοούμενο για το σεξ. Και ναι μεν στην μεταφροϋδική εποχή που ζούμε, ξέρουμε ότι η σεξουαλικότητα είναι ο ξυνός (που λέει κι ο Johnny Black) λόγος των πάντων, όμως κττμγ η φράση εκδηλώνει μια βαθιά συντηρητική στάση. Την φαντάζομαι στα χείλη μιας θείτσας, είτε φύσει θείτσας είτε θέσει, δηλαδή και ενός νέου, ο οποίος παίζει τον ρόλο θείτσας στην παρέα, στα χείλη μιας Ελλεεινίδας ή Έλλεεινα φίλου, ο οποίος απριόρι τε και α πουστεριόρι θεωρεί ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λες, αλλά κρύβεις μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια.

Εννοείται ότι η φράση λέγεται ως εξής: Πρώτα λες την λέξη που χρησιμοποίησε ο συνομιλητής και μετά λες «το λένε τώρα» εννοώντας με την αντωνυμία το το σεξ, τον πήδο/ πήδουλο/ πήδουλα. Η φράση ομοιάζει πολύ με το την τρίζει την όπισθεν γιατί μπορεί να μπει ο,τιδήποτε στην θέση της.

Αναρτήθηκε στο Δ.Π. από τον Χαλικούτη με τον εμπνευσμένο υπότιτλο: Έχεις κανείς όρεξη να αναλύσει την έκφραση. (Όρεξη το λένε τώρα;).

- Πού είναι το Λίλιαν;
- Κάνει ιδιαίτερα με τον καθηγητή μουσικής της. - Μπα, ιδιαίτερα το λένε τώρα;
- Δεν είναι αυτό που νομίζεις. Το Λίλιαν άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο.
- Μπα κλαρίνο το λένε τώρα;
- Μα αφού χρυσή μου μας τό 'λεγε πάντα ότι θέλει να γίνει σολίστ.
- Μπα σολίστ το λένε τώρα;
- Ε ναι βρε Αφροξυλάνθη, αμάν, τι θες να σου πω, ότι πηδιέται με τον προφέσορα; Ε ναι, λοιπόν, γαμιούνται και του παίρνει και τσιμπούκι!
- Μπα τσιμπούκι το λένε τώρα;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified