Το πλαστικό κουτί, πυργοειδούς σχήματος, που στεγάζει βασικά εξαρτήματα ενός PC: CPU, κάρτα ήχου, κάρτα γραφικών κλπ. Οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι βρίσκονται φυσικά εκτός πύργου. Πύργος νοείται μόνο για desktop, στο δε laptop πάνε όλα πακέτο.

Όσο πιο πωρωμένος κομπιουτεράκιας είναι κανείς, τόσο μεγαλύτερο πύργο διαθέτει, τον οποίο και παραγεμίζει με διάφορα χάιτεκ καλούδια, π.χ. πολλαπλά drives, σκληροί, κάρτες κλπ. Αυτοί οι πύργοι είναι συνήθως home made.

Τεράστιους πύργους έχουν κατά κανόνα οι servers.

Ορισμένοι μοντερνουά πύργοι είναι από διαφανές πλαστικό ώστε να είναι τα σωθικά τους σε κοινή θέα. Άλλοι κομπιουτεράκηδες θεωρούν μπανάλ τον πύργο και απλά αραδιάζουν πάνω στο γραφείο τους τα διάφορα ψιψιψόνια, π.χ. CPU, που κανονικά θα κρύβονταν εντός του πύργου.

  1. Oι φανατικοί λαπτοπάκηδες απεχθάνονται τους πύργους γιατί τους πιάνουν πολύτιμο χώρο.

  2. Τι έμαθα, ψάχνεσαι να αγοράσεις υπολογιστή; Μην κάνεις καμιά μαλακία και πας να τον πάρεις έτοιμο και σου πιάσουν τον κώλο. Θα πας να τα αγοράσεις όλα ξεχωριστά και θα με φωνάξεις να σου στήσω τον πύργο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ραμόν

Ο ενοχλητικός. Ο τυπάς απ'την Ηλεία , που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ εκτός του νομού. Είναι ενοχλητικός και συνήθως νέος αν και μερικές φορες η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Το καλοκαίρι η δραστηριότητα του φτάνει στα ύψη, κοροιδευοντας χωρίς ντροπη τους ανθρώπους που αράζουν στις παραλίες. Έρευνες έχουν δείξει οτι είναι παπαδοπαιδι,εξου και το πρηξοπουτσι.

"Ο Αλέκος είναι καλό παιδί, ο Ραμόν είναι κωλοπαίδι"

-Τί θα κάνουμε αύριο ρε μαλάκα? -Πάμε πλάκες ρε μπορεί να είναι κανα μουνί εκεί -Να πας να γαμηθεις εγω πλάκες δεν πάω -Ε τότε Βρυνιώτη -Να πω και στον Ραμόν? -Ρε είσαι χαζός

Got a better definition? Add it!

Published