Συμπεριφορικός συσχετισμός με τη γλώσσα του σώματος του σκύλου. Όταν το σκυλί είναι σε επαγρύπνηση το αυτί κάθεται κάγκελο, αντιθέτως όταν μπαίνει σε παθητικό μόουντ τα αυτιά πέφτουν προς τα κάτω - υπάρχουν βέβαια και τα σκυλιά που έχουν μονίμως τα αυτιά ξαπλαδών όπως το γνωστό κουτάβι (τώρα και σε μήδι), που φαίνεται σαν κλαμμένο και εδώ κυρίες και κύριοι οφείλεται ο κλαμμένος συνειρμός:

  1. Απογοητεύομαι. Μου φεύγει η μαγκιά, τρώω σφαλιάρα, τρώω ήττα. Νόμιζα ότι τα πράγματα ήταν έτσι και τελικά αποδείχτηκε ότι είναι οδυνηρά αλλιώς.

  2. Ντρέπομαι. Με προσβάλουν και ζορίζομαι γιατί ενδεχομένως θεωρώ ότι έδωσα αφορμή.

  3. Κουφαίνομαι από εξαιρετικά δυνατό θόρυβο. Τα αυτιά ξεραίνονται και πέφτουν από το ξαφνικό σοκ.

  4. Παγώνω από το κρύο. Τα αυτιά όπως και η μύτη, λόγω του ότι εξέχουν, είναι το πρώτο μέρος του κεφαλιού που παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε απλό κρύο μαραίνονται σαν του σκύλου που λέγαμε, σε υπέρμετρο κρύο ξεραίνονται και πέφτουν ως ανωτέρω.

Ευχαριστώ για την πάσα.

Απογοητεύομαι: - Κτήματα δεν έχουμε. Άρα θα πρέπει να τα νοικιάσουμε ή να τα αγοράσουμε. Αυτό θέλει λεφτά. (Ακούω για ανθρώπους που έχουν κληρονομικά 500 και 600 στρέμματα και μου πέφτουν τα αυτιά. Που πας ρε Καραμήτρο σκέφτομαι...)

Απογοητεύτηκα: Λοιπον παιδια εχω ενα παλιο pc με 512 ddr1 και χρειαζομουν παραπανω μνημη.[...]Τελος παντων παρηγγειλα ακομα μια καινουρια 512 την εβαλα πανω ,ξεκινησε το pc ολο χαρα εγω ....στο πρωτο κλικ κολλημα reset στο δευτερο κλικ παλι κολλημα παλι reset μου επεσαν τ'αυτια. Ε τι γινεται ρε παιδια η μητρικη γραφει μεχρι 2gb. στο 1gb τα παιζει και εγω χρειαζομαι τον υπολογιστη για τη δουλεια.Help!!!

Ντράπηκα: Μιά φορά κατάφερα κάτι και πάω όλο καμάρι στον γέροντά μου. Μόλις με είδε εκείνος κατάλαβε ότι κάποια πεπονόφλουδα πάτησα, και πρίν προλάβω να του πω πολλά - πολλά μου λέει: Γιατί να καυχηθούμε εμείς αγόρι μου; [...] Και μου έπεσαν τα αυτιά.

Κουφαίνομαι: Γιατί αν είναι το 2ο μπορείς να κάνεις την μια μεριά να είναι 70άρα χωρίς καζάνι (και όχι την αριστερή που έχουν κάνει αλλά αυτή που είναι πιο ευθεία απο τις σωληνώσεις για πιο free flow των καυσαερίων) ενώ την άλλη να είναι 60άρα με 2 καζάνια για όλη την υπόλοιπη ώρα που θες να μετακινείσαι χωρίς να σου πέφτουν τα αυτιά.

Κουφαίνομαι, απογοητεύομαι και ντρέπομαι τρία σε ένα: Εχτές ήταν μια ακόμη μέρα στην πλατεία Συντάγματος. [...] και ξαφνικά κοιτάω γύρω μου... οι γνωστές άγνωστες φάτσες όλων των εναλλακτικών δήθεν στεκιών εκεί! Άφησαν το Γκάζι , τα Εξάρχεια, και έφεραν την αφεντιά τους στην πλατεία! [...] Από πάνω οι γηπεδικοί φωνάζουν συνθήματα ..ακούω και μου πέφτουν τα αυτιά..τύπο να φωνάζει από την ντουντούκα «πάμε χέρια παιδιά»! κλαίω και όχι από τα γέλια αλλά από την κατάντια μας,

Παγώνω: - Πω πω κρύοοο, παναγίτσα μου τι κρύο είναι αυτό, έπεσαν τα αυτιά μου, βάλε ένα σκουφί στο παιδί θα πάθει πνευμονία!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified