Εκπλήσσω ή ξαφνιάζω κάποιον-κάποια ευχάριστα ή δυσάρεστα σε βαθμό που ακυρώνω εκ των προτέρων οποιαδήποτε αντίδραση και τον/την αφήνω να ψάχνεται.

Πέραν τούτου, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως οι εκφράσεις αφήνω κάποιον μαλάκα (ενεργητική διάθεση)/ μένω μαλάκας (παθητική διάθεση) δίνουν μία επιπλέον διάσταση στην έννοια του μαλάκα: τη διάσταση του σαστισμένου, ίσως πανικόβλητου ατόμου που νιώθει την γη να φεύγει σταθερά κάτω από τα πόδια του, τις αξίες και τα πρότυπα του να καταρρέουν ολόγυρα, τη ζωή του την ίδια να αλλάζει απρόσμενα και αμετάκλητα χωρίς ο ίδιος να το έχει επιλέξει, και που προσπαθεί εις μάτην να βγάλει νόημα από όλον αυτό το χαμό και να ανασυγκροτηθεί για την επόμενη μέρα.

Με αυτή την έννοια, ίσως όλοι μας να είμαστε λίγο-πολύ μαλάκες. Και θα μένουμε μαλάκες όσο επιτρέπουμε στους άλλους να μας αφήνουν μαλάκες.

  1. Θαύμασα επίσης την ενεργητικότητα του Rod Argent με το χαρακτηριστικότατο ήχο στα κίμπορντς. Έπειτα ήταν η φοβερή διασκευή στο Hold your Head Up του Rod Argent που μας άφησε μαλάκες να ξαναζούμε το cosmic rock ταξίδι του ‘71 μαζί με τα γερόντια. (Από εδώ)

  2. ο Mc ross λοιπόν από τις κακές παρέες μας άφησε μαλάκες μόλις πήραμε πρέφα πως απλά διακωμωδεί τις διαμάχες στο ελληνικό ραπ. ο τύπος έφτασε σε σημείο να δείξει το παπάρι του στο site του trompaktikou για να την πει σε κάποιον αλλο. σε ένα από τα πρώτα του βίντεο απαιτούσε λεφτά για να κάνει ταττου. αυτός και το... crew σαρώνουν και μας κανουν να λιώνουμε... λοιπόν. παρακολουθήστε. γελάστε. πείτε την άποψη σας. mc ross. για όλες τις πουτάνες. πούτσα σούζα ξύλο και σόύβλα! (Από εδώ)

  3. Αυτά τα παιχνίδια που παίζει η ζωή αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, ούτε στον Αλέξανδρο ούτε στη χαρά, ούτε σε κανέναν, πήραν τον Τόκη μακριά από την οικογένειά του.
    Λίγα λεπτά μετά την αναμενόμενη ανακοίνωση του γάμου της αδερφής μου, ήρθε η απρόσμενη είδηση θανάτου του ξαδέλφου μου και μας άφησε μαλάκες. Και δυστυχώς, μόνο σε κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι και λες αν αξίζουν όλα αυτά που προσπαθείς και θέλεις και σκας αν δεν κάνεις και βρίζεις και κακιώνεις. Θα το θυμάσαι όμως και αύριο; (Από εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified