Μια σλανγκική ουτοπία που δηλώνει τον τόπο παραθερισμού όσων δεν έχουν λεφτά να κάνουν διακοπές λόγω κρίσης, ή την βρίσκουν με την άδεια καλοκαιρινή Αθήνα (ή άλλο άστυ) από άποψη. Στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης βρίσκουμε ανταλλαγές απόψεων ανάμεσα σε βεραντάκηδες και για άλλους εξωτικούς προορισμούς, όπως τα βεραντονήσια, τα σκαλοπατονήσια κ.ά.

Από το ιστολόι του Νίκου Σαραντάκου μαθαίνω ότι οι Γερμανοί έχουν το παρόμοιο λολοπαίγνιο όταν τους ρωτάει κάποιος πού θα πάνε διακοπές κι αυτοί δεν πάνε πουθενά να λένε «Auf Balkonien», δηλαδή στο μπαλκόνι, αλλά στα Γερμανικά μοιάζει σαν να λένε «στα Βαλκάνια» (στο ίδιο άρθρο βρίσκουμε κι άλλες παιγνιώδεις ονομασίες ου-τόπων).

  1. - Φετος θα παω διακοπες στα μπαλκονησια ...Φοβεροοοοοο νησιιιιι
    - Στο απέναντι ....νησί θα είμαι και εγω!!!!!
    - Βλεπω ολοι φετος θα κανουμε διακοπες ...!! (Από το Φέισμπουκ).

2. Φέτος δεν έφυγαν πολλοί για διακοπές. Η έξοδος του δεκαπενταύγουστου, λέει η Τροχαία, ήταν μειωμένη. Αλλά και αυτοί που έφυγαν, κάνουν διακοπές στα «μπαλκονήσια». «Βεραντάκηδες» κατάντησαν οι Έλληνες, λένε οι παλιοί μας μετανάστες. Στα μπαλκόνια των σπιτιών και των ενοικιαζομένων δωματίων μαζεύονται παρέες, φίλοι, συγγενείς, οικογένειες και συζητάνε «προσμένοντας το θαύμα»

3.μπαλκονήσια ... Τυχαίως παντελώς και τηλεφωνικώς πληροφορήθηκα ότι αυτά αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τόπους διακοπών των νεοελλήνων ... Υπέροχος τόπος τα μπαλκονήσια μηδενικά έξοδα μετακίνησης εκλεκτή παρέα ... θέα φιλικών προσώπων επικοινωνία ψυχή με ψυχή ... μπάνιο σε καθαρά νερά φίλων ... συναυλίες ...επαφές ουσίας ... ένα βήμα πιο κει από τη σκαντίφλα και τη μιζέρια ... μια απάντηση σοβαρότατη στο κάθε γιατί ... ''επειδή έτσι '' για εκεί με βλέπω ...φιλί ...

  1. Παιδιά με τέτοιες λιακάδες γιατί δεν πάτε στα μπαλκονήσια; Δεν πιστεύω να μας τα πήραν οι Τούρκοι και να μου το κρύβετε. (Από το Φέισμπουκ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified