Κυριολεκτικά η τρίχα η ανήκουσα στην τριχοφυία του πρωκτού. Κατά πιο μεταφορικό τρόπο, σημαίνει κάτι το τελείως ευτελές και ασήμαντο με το οποίο δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε (βλ. και χτενίζω τις κωλότριχες). Πλην υπάρχουν, φευ, τριχοφοβικοί μετροσεξουαλιστές αλλά και μερακλήδες τριχόφιλοι που ασχολούνται καθ' υπερβολήν με το θέμα. Κατά τα άλλα, χρησιμοποιείται και η έκφραση τραβάω τις κωλότριχές μου για μεγάλη απελπισία και έκπληξη με κακή σημασία.

  1. Το πέρασμα του χρόνου έχει επιπτώσεις ακόμη και στις κωλότριχές μας. Η διάμετρος της κωλότριχας αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και ο κύκλος ανάπτυξής της επιβραδύνεται. Ταυτόχρονα η παραγωγή σμήγματος ελαττώνεται με αποτέλεσμα από τις 100 περίπου κωλότριχες που «χάνονται» καθημερινά να αντικαθίστανται μόλις οι 80. Το κωλοτρυπιδόμαλλο αραιώνει, δείχνει ξηρό, άτονο και θαμπό. (Κάπου στο ελληνικό Ιντερνέτι).

  2. Τον άφησα να παίζει με τις κωλότριχές μου και συνέχισα το γαμήσι. (Από το Gay World).

  3. Θέλω να πω ότι με καύλωσε στην Λένα το ότι οι κωλότριχές της πετάγονταν από το στρινγκ. (Μερακλής σεξομολογείται κάπου στο Ιντερνέτι).

  4. ‘Οταν η κουράδα κολλάει στις κωλότριχες... (Υπαρξιακοί εσκατολογικοί στοχασμοί σε σάη κάπου στο Ιντερνέτι).

Got a better definition? Add it!

Published