θα γίνει βραχυκύκλωμα!
Το ξέρω και ως σκυλί ατάιγο. Και να πω και την αλήθεια το ατάιγο μου φαίνεται πιο υπερθετικό (δηλαδή υπερθετικότερο) από το ατάιστο...
Αυτή η λίστα πραγματικά μπορεί να γίνει άπειρη λόγο αυτού του «αντωνυμία + ρήμα + άρθρο + ουσιαστικό». Έχει όμως ένα καλό, δίνει την (ψευδ-)αίσθηση ότι ο καθένας μπορεί να γίνει για λίγο ο δημιουργός μιας φράσης-ορισμού που δεν έχει υπάρξει και είναι ολόσωστη. Συνειρμικά αυτό, αν δε το έχεις βαρεθεί, βγάζει γέλιο. Κοιτάς γύρω σου, βλέπεις ένα ρολόι και αμέσως σκέφτεσαι: «το κουρντίζει το ρολόι».
(ΠΡΟΣΟΧΗ! ακολουθεί μονοκόματη φράση)
Δε ξέρω γιατί αλλά μου θυμίζει ένα παιχνιδάκι που για να ξεκινήσει πρέπει να σκεφτείς το ρεφρέν ενός τραγουδιού και να το θυμάσαι καθ' όλη την διάρκεια μιας ιστοριούλας η οποία μπορεί να γίνει όσο πολύπλοκη θέλει ο καθένας και μάλιστα τόσο πολύπλοκη όσο χρειάζεται για να ξεχαστεί ότι ξεκίνησε με την απομνημόνευση ενός ρεφρέν και η οποία καταλήγει στο ότι την ώρα που σε πηδάει ένας αράπης εσύ σκέφτεσαι το ρεφρέν. (ούφ)
Ποιο ήταν το ρεφρέν;...
Σχεδόν όποιο ρεφρέν και να βάλεις λοιπόν το πιθανότερο είναι να σου φανεί αστείο...
Αατα.
Στην Ελληνική ταινία «Η Δε Γυνή Να Φοβείται Τον Άνδρα» (κοίτα να δεις παράδειγμα που μου 'ρθε...), μετά τον θάνατο του Μιχαλάκη (Λουκιανός Ροζάν), ο Ιάσων (Δημήτρης Καλιβωκάς) εκφράζει πολλάκις την γνωστή ρητορική απορία «τι είναι ο άνθρωπος;», επηρεασμένος λοιπόν ο Αντωνάκης (Γιώργος Κωνσταντίνου) εκφράζει ασυναίσθητα την ίδια απορία και συνεχίζει: «αμάν! την ψώνισα κι εγώ» κι εννοεί αυτό ακριβός που είπες, δηλαδή ότι τα' χει χάσει, παίρνω όμως όρκο ότι το έχω ακούσει και με την έννοια του παρόντος ορισμού.
Και έρχομαι να ρωτήσω: αφού η κλασική σημασία της φράσης «την ψώνισε» είναι τα «τρελάθηκε, τό 'χει χάσει, έχει ξεφύγειι», γιατί δεν υπάρχει στο σλάνγκγκρ; ε;
Ήτανε δύο νάνοι και λέει ο ένας στον άλλονα: «τι ώρα νάναι;...»
(Τι να κάνω, αφού μούρθε να μη το πω;)
Περιεκτικός και ζωντανός ορισμός, τόσο που ήταν σαν να την άκουσα!
Φαντάζομαι το σπηκάζ θα λέει κάτι σαν «άδειασε η Αθήνα με τις άδειες του Αυγούστου», «ο υδράργυρος άγγιξε το κόκκινο αυτές τις μέρες», «γεμάτες οι παραλίες για μια σταγόνα δροσιάς» ενώ μου φαίνεται απίθανο να μιλάει για οικονομικά ή πολιτικά ζητήματα, αν και θα 'πρεπε.
Γνωστή και μη εξαιρετέα. π.χ.:
- Ποιος;! Ο Λάκης ποιητής;! Πάει, την ψώνισε κι αυτός...
Νομίζω καλύτερα από το «πάει, ψωνίστηκε κι αυτός», αλλά 'ν'ν' κακό κι έτσι.
οκ! 'στω για την πληροφορία!
Για την ακρίβεια:
Νίκος Φέρμας: Που ΄σαι! Φέρε αλάτι, πιπέρι, λάδι, ξίδι, μουστάρδα και κανέλα!
Θανάσης Βέγγος: Να σου φέρω και λίγο λιναρόσπορο;
Νίκος Φέρμας: Βρε ασ΄ την κουβέντα και κάνε δουλειά σου!
Και που ΄σαι! Ρίξε έξι εφτά μερίδες ψωμί!
Θανάσης Βέγγος: Α, ρε, παπάρα που θα πέσει!
(αποδώ)
Μόσχος.
Πέφτει το στυλό κάτω και ακούω «σώσε μου το στυλό»!
Από Καλαμάτα μεριά και είναι αρκετά διαδεδομένο τελικά.
2girls1cup! Γερό στομάχι ο Πίπης!
Κεραστάς, δηλ αυτός που κερνάει (λέω 'γω) αν και μου θυμίζει περισσότερο το μύδι #2.
Δεν έχω λόγια...
...όχι, πραγματικά δεν έχω λόγια!
(αλλά ρε πστ μου τι γίνεται; δεκάρω και αντί η βαθμολογία να μένει στο 5 πάει 4,5! γιατί; είναι άδικο! παίζει τίποτα με τον αλγόριθμο;)
Δική σου η λέξη, δική σου και η foto στο 1ο μύδι;
Όπως και Μεσσήνιοι = Βουρκόλοι, διότι παλιότερα λέγανε ότι η περιοχή της Μεσσήνης ήταν στην πλειοψηφία της βούρκος.
άι γκάριτ! (me profora omos)
κάπιω επισσόδιο εχο χασι εγω μου φένετε...
Εγώ μήτε που τα 'χω δει αλλά μ' αυτά και μ' αυτά θυμήθηκα το εμμπιέι (εννοώντας το N.B.A. - National Basketball Association παναπεί).