Πρόκειται για έκφραση που λέγεται κατά την θέαση απόκρυφων σημείων, κυρίως από τη μέση και κάτω (όπου εκδηλώνεται και μεγαλύτερο ενδιαφέρον) και λιγότερο από τη μέση και πάνω.

Η έκφραση προκύπτει, όχι από το ότι τα προς θέαση σημεία είναι για φωτογραφία, αλλά πιθανότατα από το γεγονός ότι κατά την θέαση τον συγκεκριμένων σημείων, ο θεατής, πέραν του ότι τα κοιτάει απευθείας, έχει και ένα γλυκό χαμόγελο έκπληξης και ευτυχίας, όπως συμβαίνει συνήθως σε μια φωτογράφιση.

Αν και η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται αρκετά και από το γυναικείο φύλο, έχει γίνει ευρύτερα γνωστή από την συστηματική χρήση των αντρών.

Σημείωση: ως απόκρυφα σημεία θεωρούνται τα σημεία του σώματος εκείνα τα οποία διεγείρουν και διεγείρονται κατά την γενετήσια πράξη και που, στην καθημερινότητα, δεν είναι άμεσα ορατά. Έτσι, απόκρυφο σημείο δεν μπορεί να θεωρηθεί, για παράδειγμα, το αυτί, όσο και αν αυτό, στην ευγενή ομάδα των φετιχιστών, μπορεί να διεγείρει σεξουαλικά.

- ...και εκεί που έχω χωθεί κάτω απ' τ' αμάξι να πιάσω ένα παπαράκι, περνάει η γκόμενα από πάνω μου!
- Και;... τα είδες όλα;
- Όχι τα μισά! Ρε, με φωτογράφισε κανονικά σε λέω!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

βλ. και λήμμα:φωτογραφίζει

#2
PUNKELISD

Ωχ! φωτογραφίζω, φωτογραφίζει τάλε κουάλε! Φτού! @$#&%^#!!

#3
salina

Σόρρυ που επεμβαίνω,δεν είμαι η καταλληλότερη, αλλά μήπως το «κύριος» να γίνει κυρίως και το «χρυσή» να γίνει χρήση;;

#4
Galadriel

Κι αναρωτιόμουν αλλά εσύ πια...

#5
PUNKELISD

Κοίτα, η ορθογραφία δεν είναι το ατού μου (καθότι έχω και φλεβίτιδα παναπεί) και είναι αλήθεια πως όταν βάζω το ορθογραφικό μηχανάκι, παίρνει φωτιά ο επεξεργαστής, αλλά δεν μπορώ να δω πουθενά στο κείμενο τις λέξεις «κύριος» και «χρυσή».
Οπότε:
α) δεν αναφέρεσαι σε 'μένα, οπότε ΟΚ,
β) το έκανες για να με ψαρώσεις (και όπως κατάλαβες τα κατάφερες άψογα), οπότε ξανά ΟΚ,
γ) το έκανες για να γελάσουμε οπότε ξανάμανα ΟΚ (και χεχεχε!) δ) δεν βλέπω την τύφλα μου, οπότε θέλω οφθαλμοdoctor
ε) έκανες λάθος, οπότε (επανέρχομαι) ΟΚ#3
και τέλος
στ) σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίων μου, προσπαθώντας να με ξεβρακώσουν και να φανερώσουν τον πραγματικό ορθογραφικό μου εαυτό, οπότε εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα...

#6
salina

@PUNKELISD
Σε κατανοώ απόλυτα ως ομοιοπαθούσα (κατακόκκινο το γουόρντ), αλλά έτυχε να το δω.

α) προφ το είδαν οι μόντουλες και το διόρθωσαν β) βαριέμαι το ψάρεμα, άλλωστε δεν είμαι πάλιουρας, αλλά απ’ όσο είδα κανείς δεν ψαρώνει τους νέους, αντίθετα τους καλωσορίζουν γ) έχω καλύτερο χιούμορ και σίγουρα δεν θα σαμποτάριζα το λήμμα (αν μη τι άλλο θα μου ερχόταν αυτεπίστρεφο) δ) τόσο πολύ με εντυπωσίασα που το παρατήρησα και ανέβαλα το ραντεβού στον οφθαλμίατρο μέχρι να κάνεις παρόμοιο σχόλιο σε δικό μου λήμμα, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο αφού όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη από ταχύτητα ή αβλεψία (συν και η ανορθογραφία μου)
ε) επανέρχομαι #1
στ) εδώ με έπιασες κι εγώ που νόμιζα ότι θα με προστατεύει ο κύριος!!!

και μπόνους
ζ) και εγώ νέα είμαι στο σάιτ και ψάχνομαι. Είδα ότι είναι συνηθισμένη πρακτική, αλλιώς δεν θα έστελνα σχόλιο.

#7
salina

@PUNKELISD και MES
Αν θεωρείται απρέπεια, σόρρυ

#8
Galadriel

punkelisd η salina εντόπισε δύο λεξούλες που προφ είχαν μπει κατά λάθως αντί των ορθών (ενδεχομένως από αυτόματο διορθωτή) και άλλαζε το νόημα (βασικά δεν έβγαινε νόημα, εξου και έγραψα ότι αναρρωτιόμουν). Μετά είδα το σημείο της σο μια και μπορούσα τα διόρθωσα. Να ναι καλά η κοπέλα, τα πράματα μπήκαν στη θέση τους. (salina κορίτσι μου για να μη φας ξύλο από τους συντάκτες, όπως παρολίγον καλή ώρα, δε στέλνεις αναφορά στο μοντουλέικο, μεταξύ μας θα μείνει).

#9
Galadriel

#10
PUNKELISD

Εδώ μέσα γίνονται πράγματα και θαύματα!

#11
iron

σόδομα και γόμορρα...

#12
salina

@Mes Χα χα όταν έχεις φάει το δούλεμα του κερατά από τους διορθωτές για τα λάθη που έχεις κάνει από τα διορθωτίρια, μυρίζεσαι το σωστό ακόμα κι αν δεν βοηθούν τα συμφραζόμενα Κάπου είχα δει ότι αναφορά πρέπει να κάνει ο συντάκτης, αλλά μάλλον σε άλλου τύπου διορθώσεις θα αναφερόταν. Btw κάτι που πήρε το μάτι μου για κανόνες του σλαγκρρρ, περπατάει; Αν ναι μήπως να έμπαιναν και κάτι τέτοια διαδικαστικά προς αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων;

#13
salina

@Punkelisd
τσίμπα δύο μήδια για τα καλά και τα κακά της φωτογράφησης

#14
Vrastaman

Σαλίνα εξελίσσεσαι σε Αρχιμήδεια!

#15
Galadriel

Για όλους είναι οι αναφορές για όλους.

#16
salina

μουτσας γράθιας βράσταμαν

#17
PUNKELISD

κάπιω επισσόδιο εχο χασι εγω μου φένετε...

#18
salina

Αχ βρε Πάνκι, νόμιζα ότι το λήξαμε και κουράστηκα να βρω τις καλύτερες φωτό

Έλεγα ότι έχω φάει τόσο δούλεμα επειδή έχω κάνει τόσες φορές λάθος από ταχύτητα και αβλεψία στα αυτόματα διορθωτίρια που πλέον καταλαβαίνω τον τρόπο που «σκέφτονται» και ακόμα και σε κείμενο που δεν βοηθάν τα συμφραζόμενα, πχ τεχνικό, καταλαβαίνω τι ήθελε να πει ο ποιητής πιο εύκολα από τους διορθωτές που ξέρουν ορθογραφία και δεν χρησιμοποιούν τα μηχανάκια αατα

ελπίζω να σε κάλυψα φίλο

#19
PUNKELISD

άι γκάριτ! (me profora omos)