Λεγεται και Παναγια η Βρεφοκρατουσα (οπως παραδειγμα)
Nα προσθέσω την επαυξημένη έκδοση πίπα-κώλο-εμπλοκή, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για να υποδηλώσει το αδιέξοδο μιας κατάστασης
φίλε λολ, δεν ξέρω ποιος είσαι...αλλά αυτός που λες το έχει το γκομενάκι...από αυτά που ξέρεις πιο πολύ σε μένα φέρνει αυτός ο ορισμός!!
Επίσης συνήθης είναι η και σουρεαλιστική-ζωγραφική χρήση πούτσες μπλέ σε κόκκινα παράθυρα. Υποθέτω ότι η φράση έλκει την προέλευσή της από το συναφές χρώμα των προφυλακτικών, τα οποία υποτίθεται ότι θα έδιναν κάτι το ιδιαίτερο στο όλο σκηνικό, πλην όμως πούτσες μπλέ.
Χρησιμοποιείται κ όταν μετά απο στιγμιαία παύση προτρέπεις τον άλλο να συνεχίσει :
-Τι πάτησες pause ρε μαλάκα? Παίξε μπάλα ρε!!
-Γιατί σταμάτησες να παίζεις κιθάρα ρε μίτσο αφού το χεις!! Άντε, παίξε μπάλα!
Όπως--> ΤΕΙ Περισυλλογής Νεκρών πτωμάτων και ανακομιδής Μπάζων, Χρεοκόπειο Παν/μιο, ΤΕΙ Ασκοπολογίας και ανουσιότητας, ΤΕΙ παραγωγής βαρών της Κοινωνίας, ΤΕΙ πτυχιούχων ανέργων, ΤΕΙ Εκμετάλλευσης Πατρικής Περιουσίας κ άλλα πολλά!!
polli kalo!!!!!!!!
ego pantos google-IZO den google-aro :)
Καμμια φορα και "σαν τον πουτσο μου ξενυχτη"
Εκτιμω οτι η εκτεταμενη παραθεση παραδειγματων λυνει μια και δια παντος το φλεγον θεμα των πολλαπλων χρησεων της λεξης. Αξιος.
Μην υποτιμας τον ανθρωπινο νου και τη δυνατοτητα του να αναλογιζεται ολοενα και πιο περιεργες ανωμαλιες. Αλλα βεβαια, στον ερωτα, οπως ελεγε και στη Γλυκια Συμμορια νομιζω, τιποτε δεν ειναι ανηθικο. Αρκει να το θελουν κι οι τρεις.
Είναι από ένα παλιό ανέκδοτο του στρατού: ο διοικητής πρέπει να ανακοινώσει στον Καραμήτρο ότι έχασε και τους 2 τους γονείς του και δεν ξέρει πώς να το κάνει γιατί τον λυπάται και προαπσθεί να βει έναν λεπτό τρόπο... Στην αναφορά λοιπόν, λέει σε όλους: "Όποιος έχει πατέρα, να κάνει ένα βήμα μπροστά". Κάνουν όλοι ένα βήμα, κάνει και ο καημένος ο Καραμήτρος. Μετά, ο διοικητής λέει: "Όποιος έχει μάνα, ας κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά". Κάνουν όλοι, κάνει και ο καημένος ο Καραμήτρος. Και τότε λέει ο διοικητής: "Πού πα ρε Καραμήτρο..."
αλλιώς γόπινγκ.
Η Πωλίνα πάντως στο ξεκίνημα της καριέρας την ήταν ροκ! Με τους SUNSET, Το συγκρότημα του Νίκου Αντύπα το '75 και μετέπειτα με τους ΟΣΙΡΙΣ. Επίσης στην πρώτη δισκογραφική δουλειά της, τα τραγούδια του Χάρη Χαλκίτη (από τα βασικά μέλη των AFRODITES CHILD), Wagon lit, Ζήσε τη ζωή, δεν φοβάμαι, η αγάπη δε με ρίχνει... είναι ροκάκια και κάποια electro rock που τότε στην Ελλάδα γνώριζαν μόνο τον ήχο των ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ (επί παραδείγματι) ως ροκ..
Άσχετο αν η Πωλίνα δεν πήρε ποτέ σοβαρά την καριέρα της και αναλώθηκε έπειτα σε "εύκολα" ίσως χιτάκια...
Οντως η φράση προέρχεται απο το δίσκο του Χάρρυ Κλύν, και όχι απο, τη μεταγενέστερη κατά 20ετία, διαμάχη Πανούση - Νταλάρα.
Εύστοχο !
Συμφωνώ !!!
Καλό !!
Καλό. Βγάζει γέλιο.
Οι γυναίκες το λένε και για άνδρες που φοράνε φόρμα παντελόνι, με αποτέλεσμα τα... πολύτιμα να κρέμονται αφορμάριστα.
Αμήν και πότε και ο δικός μας !
Πιθανόν η λέξη να προέρχεται ετυμολογικά από το σύρσιμο και τον ήχο που προκαλεί ...
- Έχεις τίποτα να φάμε?
- Αρχίδια με ρίγανη, σου κάνουν?
= ζαλάδα, σκοτοδίνη, ίλιγγος
Εγώ το ξέρω λίγο διαφορετικά. Ο διαιτητής σφυρίζει και, δείχνοντας τον Βαμβακούλα, λέει: You! Foul!. Ο Βαμβακούλας, ο οποίος όντως δεν ήξερε Αγγλικά, πλησιάζει και λέει YOU FOUL? Because? ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Που νομίζω ότι είναι ακόμη πιο αστείο.
καλα ε αυτος που το σκεφτηκε πρεπει να ειναι διανοια
Βλέπε και το σχετικό έχω ξεμπουρδελιάνει...