Σιχαμένη έκφραση!
Η μονταζιέρα της Ριγήλλης/της Συγγρού/του Μαξίμου/του ZDF/του Στ. Θεοδωράκη/του Ραχόι
● Η μονταζιέρα (του Μαξίμου κλπ)
● Το «πέφτω απ' τα σύννεφα» είναι κλισεδιά μάλλον, ε;
Έχω τη γνώμη οτι η Παπαρήγα είναι (ήταν) από τους λίγους πολιτικούς χωρίς τον από τέτοιον.
Μήπως κι Πάγκαλος;
Στη φωτό λέει Ζωνιανά, από ποιο αστερίξ είναι;
Το είχε πει before it was cool ο Λεβέντης: «κάποια ζώα δεν με πιστεύανε, τώρα θα με πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα».
Μετά από 22.000 λήμματα μπακ του δε μπέιζικς (δεν υπήρχε!) (Για την ακρίβεια το συνειδητοποίησα ψάχνοντας για τον όρο «πρωκτίσκος» του Εμπειρίκου).
Θα ήθελα να το καλοψηφίσω αλλά ο mod μου επιτρέπει αυτή την πολυτέλεια 1 περίπου ώρα την ημέρα, απροειδοποίητα.
Χαχαχαχαχα, έπρεπε απλά να γουγλάρεις Danish Conservative Party και θα έβγαινε...
Ρε Χαν, γαμώ τα synchronicity γαμώ, θα το πιστέψεις αν σου πω ότι έψαχνα για μήδι του εν λόγω τουμπανάιζερ;! Δεν θυμόμουν όνομα και εθνικότητα...
Ενδεχομένως και κάποια «γαλάζια» χωριά στην Μάνη που βρέξει-χιονίσει ψηφίζου Νουδού. Ή μήπως το αντίθετο; Χμού...
Για αναφορά σε άλλα λήμματα: πατάς την ένδειξη [W] tag που εμφανίζεται δίπλα στο λήμμα που θέλεις να λινκάρεις και στη συνέχεια κοπυπαστώνεις το πεδίο που εμφανίζεται στο κείμενό σου.
Εναλλακτικά, όταν γράφεις έναν ορισμό, στην δεξιά στην στήλη κάτω από τα bold και τα italics εμφανίζονται ένα λοξό βελάκι και ένα S (το λογότυπο του σλανγκρρρ). Το λοξό βελάκι είναι για εξωτερικά λυνξ, ενώ με το S αναζητάς και λινκάρεις λήμματα του σαητόστ. Πριν πάντως καταχωρήσεις κάτι, μπορείς να κάνεις trial and error (που λένε και στα χωριά μας) πατώντας το «Προεπισκόπηση». Συμβουλή που ο ίδιος δεν τηρώ, όπως προκύπτει πανηγυρικά και από τις συχνές φεϊλούρες στα γραφόμενά μου.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά η δουλειά που έχετε κάνει μερικοί εδώ μέσα, με έχει αφήσει παυλόπουλη. Κατά τα άλλα έχω πελαγώσει, δεν ξέρω σε έναν ορισμό πώς να κάνω αναφορά σε άλλα λήμματα, κλπ
Μπραβο βρε Σουλτω, ανανεώσεις το σάη. Βλ και παιδαριογέρων.
[όλη η γερολαία παρούσα, ετοιμάζω σφηνάκια με τήλιο](όλη η γερολαία παρούσα, ετοιμάζω σφηνάκια με τήλιο )
Στο σλανγκρρ έχεις ακόμα να πάθεις πολλά.
Ρε τι μαθαίνει κανείς! :=)
Δεν ξέρω εάν τα πετύχει η θα τα κάνει κώλο η πρώτη-φορά-αριστερά, το βέβαιο είναι ότι έσωσε σε σλάνγκους και amateurs τση γλωσσολογίας μια νέα πνοή.
Βλ. και το άρθρο του Νίκου Σαραντάκου για τον σλανγιωτατισμό του Κώστα Ζουράρι «μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί», όπου μέζεα= μήδεα= τὰ αἰδοῖα, εν προκειμένω μας έχουν πρήξει τα αρχίδια, ενώ ως στεατοπυγικόν ὑποσύστημα ο Ζουράρις φαίνεται να εννοεί όλο το υπογάστριο συμπεριλαμβανομένου και του πρωκτού. Πρόκειται από ό,τι φαίνεται για σλανγιωτατισμό προσφιλή στη ζουράρειο ιδιόλεκτο καθώς στο τελευταίο βιβλίο του Ἔρχομαι ἀπὸ μακριά. Ἡ ἀγορήνδε Ἰλιαδορωμηοσύνη τοῦ Ὀδυσσέα Ἐλύτη (Αρμός, 2014) βρίσκουμε ένα hommage στο συναμφότερον Ανδρέα Εμπειρίκου και Οδυσσέα Ελύτη:
«Ὅμως θὲς νὰ ψαύσεις, στιβαρῶς βινητιῶν ἐσύ, τὸ στὴν »δούλεψή« σου ἔτι ἀνεπίψαυστον στεατοπυγικόν της ὑποσύστημα. Καὶ θέλεις, ὑπέραντλος ἀνασεισίφαλλος ἐσύ, τὸν χρυσοκαμένο μηρό της, ποὺ εὐπηγής σοῦ »γυαλίζει«».
Προφανώς (;) περιγράφεται η επιθυμία χουφτώματος μιας υπηρέτριας (ή και ποδοφραπέ με λίγη φαντασία). Τελειωμένη ζουραριά είναι εξάλλου η έκφραση «τοῦ στεατοπυγικοῦ ὑποσυστήματος τὸ ἐννῆμαρ» ήτοι του κώλου τα εννιάμερα, όπου το ἐννῆμαρ αποτελεί λέξη ομηρική.
Οι εξελίξεις αγαπητοί τηλεθεατές είναι καταιγιστικές, η Θεσμόϊκα τουφεξής θα λέγεται «τα Βρυξελλάκια»
Πω πωωω, με τον Σουζούκι -κι έτσι που'μαι κρυωμένη- πνίγηκα στο γέλιο, το κλάμα και το βήχα. Πάντως το υπέροχο αυτό ανέκδοτο είναι -μη με κράξετε- μια αλληγορία για το ίδιο το slang,gr μόνο που ο αναγνώστης δεν σπάει καρέκλες στο τέλος αλλά, - μετά από κάτι τέτοια λήμματα - γουστάρει ατελείωτα.
● Υπάρχει και το
-[B] Χοντρός!
- τον τρώς[/B]
Σωστόστ, βλ και Καγιενοχώρια.
Ευστοχότατο και το σχόλιο τση soulto.
Θυμάμαι, από τα παιδικά μου χρόνια (εκεί γύρω στο '60) ένα τραγούδι που τραγουδούσε με τσαχπινιά «άντρας» τραγουδιστής και μεταξύ άλλων έλεγε:
«...σύυκα! σύυκα! μιά συκιά γεμάτη σύυκα!...».
Το τραγούδι ήταν δημοτικοφανές, σε ρυθμό καλαματιανού του τύπου «μια κότα στρουμπουλή», «φουστανάκι με καρώ» κ.τ.τ.
Αν το θυμάται κάποιος ας απαντήσει, γιατί είναι πολύ πιθανόν να προήλθε απ' αυτό η σχετική έκφραση που ήταν του συρμού τις δεκαετίες του '60 και '70.
1.Και κατ' αντιστοιχία με τα μαστιχοχώρια της Χίου.
Στοοος!
Προς τον μπαγαποντοδότη που ότι και να ανεβάσω μου χώνει συνέχεια δυαράκι: ξεκόλλα κομπλεξικέ. Λήμματα ανεβάζω τα τελευταία 7 χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω (όσο την βρίσκω). Αν πάλι σε αδικώ και πράγματι θεωρείς τους ορισμούς μου ελλιπείς, εδώ είμαστε, σχολίασε και διόρθωσε τα λάθη μου.
δες και σχόλιό μου στην ξύλινη γλώσσα σου