Μια εξαιρετικά υπαρξιακή έκφραση, δηλώνει το σεξ με ακραία ένταση, πάθος, μεράκι, δυναμική και κυρίως εναργή παρουσία ψυχών και σωμάτων, ένα σεξ που κάνεις σαν να πρόκειται για την τελευταία μέρα της ζωής σου. Είναι το σεξ, το οποίο θα ήθελες να χαράξει το πέρασμά σου από τον εφήμερο τούτο βίο, το σεξ που καταξιώνει την ζωή σου και το νόημα/ στοχοθεσία/ σχεδιασμό της.

Με λίγα λόγια, η έκφραση χρησιμοποιείται για κάθε ακραίο γαμήσι, που μας εντυπωσιάζει για την εμμονή και επιμονή του. Και βέβαια, συνηθίζεται για περιπτώσεις, που εκ των πραγμάτωνε (που λέει κι ο Χεσούς) μπορεί να μην υπάρχει αύριο για το ζευγάρι. Βλ. τα παραδείγματα από την Παγκόσμια Ιστορία και Λογοτεχνία.

  1. Στο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα», ο Ernest Hemingway περιγράφει έναν επαναστάτη στον Ισπανικό Εμφύλιο, ο οποίος έχει έναν παράφορο έρωτα. Την τελευταία μέρα της ζωής του, κι ενώ την επομένη πρόκειται να πέσει ηρωϊκά σε μια αποστολή αυτοκτονίας, πάει για να γαμηθεί σαν να μην υπάρχει αύριο με την ερωμένη του, αλλά αυτή του λέει ότι έχει περίοδο! Καθώς ο ήρωάς μας δεν διάβαζε slang.gr δεν είχε έτοιμη την πρέπουσα απάντηση, κι έτσι περνάει την τελευταία μέρα της ζωής του με το να την πιάνει χεράκι χεράκι και να κοιτάζει το περιοδόβρακό της. Τελικά γαμήθηκε σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά με την Μανουέλα.

  2. Στο «Σταυροφορία χωρίς Σταυρό», ο Arthur Koestler περιγράφει τις σκοτεινές διαδρομές τρένων για βοοειδή, τα οποία είχαν επιστρατεύσει οι ναζιάρηδες για να μεταφέρουν Εβραίους και Αθιγγάνους. Οι Εβραίοι πήγαιναν για εξολόθρευση, οι Αθίγγανοι για στείρωση/ευνουχισμό, ώστε αμφότεροι να μην συνεχίσουν την αναπαραγωγή τους εις βάρος της Παπαρίας φυλής. Ο αφηγητής (επιζών Εβραίος) διηγείται ότι όταν οι γύφτοι (όλοι άρρενες) έμαθαν την μοίρα που τους περίμενε, έκαναν όλοι έναν μεγάλο κύκλο κι άρχισαν ένα πάρτυ με ούζα, γαμιούμενοι σαν να μην υπάρχει αύριο.

  3. Αχ, συμφορά που με βρήκε! Πήρε ένα βαζάκι Βιάγκρα ο μακαρίτης ο άντρας μου και γαμιόμασταν σαν να μην υπήρχε αύριο! Αυτό τον πήρε στον τάφο! Και τού 'χα πει: «Δεν είναι κουφέτα, Γεράσιμε, τα Βιάγκρα!». Δεν με άκουγε! Αχ τι έπαθα, αχ!

  4. Αυτί της γης: Stop the press! Stop the press! Έχω συγκλονιστικές εξελίξεις για το σαπούνι που ταλανίζει όλη την σλανγκική κοινότητα!
    Φίλος του αυτιού της γης: Τι; Πες! Πες!
    Α.: Ο Πέρι έκανε πρόταση γάμου στο Λίλιαν!
    Φ.: Μα καλά αυτός δεν ήταν παντρεμένος με τον Βάγγελα;
    Α.: Ναι, αλλά με γάμο αλά τηλιακά! Ο οποίος για τα δεδομένα της ελληνικής νομοθεσίας είναι ως μη γενόμενος!
    Φ.: Αλλά νόμιζα πως αυτός κυνηγούσε τον Βάγγελα να παντρευτούν και του έλεγε: «Ιδού η Τήλος, ιδού και το πήδημα!».
    Α.: Αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν! Τώρα ο Πέρι έχει προσλάβει δικηγόρο τον Κούγια, για να αποδείξει ότι ο γάμος δεν είναι έγκυρος, κι έτσι να μπορεί να παντρευτεί το Λίλιαν, χωρίς να περιμένει για διαζύγιο, ενώ ο Βάγγελας έχει πάρει σύμβουλο τον Βαλλιανάτο, και διεκδικεί ότι ο Πέρι είναι δεμένος μαζί του με όρκους αιώνιας πίστης, που μπορεί να τους καταλύσει μόνο ο θάνατος! Μα καλά δεν έχεις ακούσει Κούγια και Βαλλιανάτο πώς σκούζουν ολημερίς στα παραθύρια για το αν είναι ή όχι έγκυρος ο γάμος του Βάγγελα και του Πέρι;
    Φ.: Μα ο Πέρι ήταν ερωτευμένος μαζί του! Στον Βάγγελα είχε χαρίσει ό,τι πολυτιμότερο είχε, την παρθενιά του, ο Βάγγελας ήταν ο διακορευτής του, τι απέγινε τώρα;
    Α.: Παρενέβη η θεία-περμαθούλα, που μέχρι τώρα πατούσε πόδι να μην τυλίξει το Λίλιαν τον Πέρι, τώρα όμως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ότι μάλλον πρέπει να τυλιχτεί το Λίλιαν από τον κανακάρη τους, για να γλιτώσουν τα χειρότερα! Τους είχαν ανησυχήσει και τα συνεχή ταξίδια στην Τήλο. Επενέβη κι ο πατέρας, και απείλησε τον Πέρι με μπερντάχι, είναι κι ο Πέρι ευαίσθητος απέναντι στον οικογένειά του, τον φοβάται τον πατέρα του, που τον απείλησε και πως θα τον αποκληρώσει, (και ξέρεις πόσα λεφτά έχουνε!), τελικά αποφάσισε να δώσει στο Λίλιαν μια ευκαιρία να τον βάλει στον ίσιο δρόμο.
    Φ.: Και καλά, το Λίλιαν τι του βρίσκει αυτού του ντιγκιντάγκα, που το παίρνει το φέρι για την Τήλο! Αφού αυτή μπορεί να έχει όποιον θέλει! Είναι η ονείρωξη 2500 Σλάνγκων Δράκων, που σφάζονται για πάρτη της!
    Α.: Έλα μωρέ! Μην είσαι αφελής! Οι Σλάνγκοι κι οι Σλάνγκοι... Είδες ποτέ εσύ κανέναν Σλάνγκο Δράκο να γαμάει; Όχι πες μου, είδες; Όλοι τους ολημερίς πάνω από ένα ΠιΣι είναι κι ανεβάζουν λήμματα! Οι Λυσισλάνγκες έχουν να το λένε ότι απ' όταν ιδρύθηκε το slang.gr δεν έχουν δει χαρά στα σκέλια τους! Άλλωστε, ο Πέρι, ντιντιλίνας, ναι, ήταν, αλλά ήταν και το πρώτο μουνόσκυλο στην πιάτσα! Το Λίλιαν έχει να το λέει ότι μόνο αυτός έχει βρει το κουμπί της, που λέει κι ο Χαλικούτης ο Αρχιμήδης. Γι' αυτό του έχει αδυναμία. Άλλωστε, ξέρεις, τον εξαντλεί τον Μένιο η Λάουρα και στο Λίλιαν φτάνουν οι τζούφιες. «Σ' αυτό το τρίο έπιασε κρύο» τους είπε το Λίλιαν στο τελευταίο μεναζικό καυγαδάκι τους. Όχι, αν ήσουνα στην θέση της, τι θα προτιμούσες; Έναν Μένιο να σού 'ρχεται εξαντλημένος απ' την Λάουρα; Ή έναν Πέρι να σου κάνει και τα πάντα όλα απ' το 2.1 ως το 2.8!
    Φ.: Τελικά, όλα τα ξέρεις ρε πστ! Ένα μόνο δεν μας είπες! Την φράση του λήμματος! Κι έχει αρχίσει να βαριέται ο κόσμος, θά 'χουμε και κάναν σλανγκαρχίδη να φωνάζει!
    Α.: Κράτησα το καλύτερο για το τέλος! Την τελευταία νύχτα στην Τήλο, ο Πέρι, (χωρίς να έχει αποκαλύψει τίποτα στον Βάγγελα για τις προθέσεις του), του έκανε ένα καταπληκτικό ρομαντικό δείπνο με κηροπήγια και θέα στο τηλιακό ηλιοβασίλεμα, με τζαζ μουσική κι έτσι, και μετά, ναι, καταλαβαίνεις, ΓΑΜΗΘΗΚΑΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ (ορίστε τό 'πα!). Αυτό ήταν και το gay-chelor party του Πέρι πριν από τον γάμο του με το Λίλιαν. Τα χαράματα, μόλις πήρε επιτέλους ο ύπνος τον Βάγγελα, ύστερα από τόσους γύρους, μάζεψε τα μπογαλάκια του ο Πέρι και «σαν έτοιμος από καιρό, σαν στρεϊταλέος, την αποχαιρέτησε την Τήλο που χάνει»! Πήρε το πρώτο φέρι της γραμμής... Για Αθήνα... Και για τους κόλπους του Λίλιαν...
    Φ.: Δηλαδή θα φάμε κουφέτα στο slang.gr; Θα δούμε γάμο του Λίλιαν και του Πέρι με παπά και με κουμπάρο.
    Α.: Το τελευταίο σίγουρα όχι, γιατί το Λίλιαν έχει αποκλείσει την ύπαρξη κουμπάρου! Φοβάται μην γίνει το «ο κουμπάρος κι ο κουμπάρος τρεις φορές την εβδομάδα». Ακόμη και για τον παπά παίζεται... Άλλωστε, μην προτρέχεις! Δεν έχει πει ακόμη το Λίλιαν το οριστικά «ναι». Τώρα όλα τα βλέμματα είναι καρφωμένα πάνω της! Εκεί σ' αυτήν!. Το σαπούνι συνεχίζεται!

Join us again with «the Slang and the Restless»!

Δες και δίχως αύριο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

The plot thickens....γουστάρω!!!!

#2
Hank

Σλανγκαρχιδιά: Ο Πέρι δεν είναι ντιντιλίνας, όπως έγραψα εκ παραδρομής, αλλά ντιντής.

#3
GATZMAN

Η Μαρινέλα έχεικάτινα σου πει. Με αλλαγή της λέξης αγαπάω κατά τοαξιαγαμητη, βγαίνει το ζητούμενο

#4
pavleas

Βγαίνουν φυσαλίδες από το keyboard!

#5
Hank

Ναι, Παυλεύ, λημματογράφησα σαν να μην υπάρχει αύριο!

Βράστα, ανύπαρκτο, ανύπαρκτο, ανύπαρκτο μήδι!

#6
Galadriel

YALOMA DENTATA;;;;;;; ε ρε, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι! Βράστα πέρασες σε άλλες σφαίρες κι έχω αρχίσει να ανησυχώ!

#7
iron

(μούμπλε μούμπλε... 2009+36*...χμμμ νταξ, κάτι γίνεται, θα παίζω τότε καναν ρόλο σαν της γριας Τσάνσελορ...) ΝΤΑΞ, ΑΓΟΡΑΖΩ!!!

(*the young and the restless βαστάει από το 1973 νομίζω)

#8
Vrastaman

@mes ιζ νάου νόουν ας YALOMA DENTATA φορ έβερ εντ έβερ!
@Iron Επειδή δεν τη ξέρω, η κα Τσάνσελορ λέει σαν μιλφέιγ;

#9
Hank

Αχ ρε Βράστα, κρίμα την αμερικάνικη παιδεία σου.
Η Τσάνσλορ δεν λέει, αλλά η Τζιλ, ίδια ηλικία, ήταν καλή γκόμενα, αν και λίγο κακιάστρω, εξαρτάται αν η Ιρονίκ θέλει να παίξει «Σιδηρά Κυρία» αλά Τζιλ, ή κάτι πιο συμπαθητικό...

#10
Hank

ΥΓ Η Τσάνσλορ είναι μάλλον gidlf, grannie I dont like to f*.

#11
Galadriel

Yaloma Dentata - καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα - βλ. σχόλιο :-P

#12
iron

χμμμ, είναι μεγάλο το δίλημμα που έθεσε ο Χανκ, αλλά ψηφίζω μάλλον τη γριά, πρώτον γιατί δεν είναι έτσι υστέρω σαν την άλληνα και δεύτερον γιατί σε κείνη την ηλικία βρε παιδάκι μου, ποιο σεξ και κουραφεξ, δεν θα ησυχάσουμε ποτές; ενώ ως τσάνσελορ θα περνάω ευχάριστα την ώρα μου διευθετώντας τη ζωή των άλλων με πειρακτική διάθεση και θα με σέβονται κι από πάνω κι ας μη με γαμούσι.

βλέπω χανκ, είστε ενήμερος και σεις. κανείς που δεν έχει δει ποτέ το το σαπούνι; (τον βράστα τον πιστεύουμε;;;)

#13
iron

βράστα, δεν σου έδωσα τα απόλυτα συγχαρητήριά μου για το μύδι. πόσες ώρες το πάλευες ρε θηρίο;;;

#14
Hank

Άξια η Τσάνσλορ! Μπράβο Ιρονίκ για μήδια!

#15
Vrastaman

Θνξ Iron, βασίστηκα στους ώμους του γίγαντα Χαλικού!
Από εσωτερική πληροφόρηση μαθαίνω ότι ο Ridge θα τα ξαναφτιάξει με την Yaloma Taylor το 2009 ;-)

#16
Sailok

Τα συγχαρητήρια μου...
Οτι και να γράψω φαντάζει πολύ λίγο...

#17
Khan

Επίκαιρο μία μέρα πριν την συντέλεια!