Έκφραση νέας εσοδείας, την οποία αλίευσα σε άρθρο της εφημερίδας Real News. Αναφέρεται σε κατάθεση νυν μοναχού, ο οποίος στο παρελθόν και σε μικρή ηλικία έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων του παλαιοημερολογίτη πατέρα Νύφωνα, του πατέρα που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.
Η έκφραση, σύμφωνα με κατάθεση του παθόντος, ήταν έμμεση αναφορά στη γενετήσια πράξη, η οποία καθ' ότι γλυκιά, παρομοιάζεται με το μέλι. Βλ. επίσης κεχρί.
Το λήμμα αποδεικνύει, ότι κάποιοι πατέρες είναι δραστήριοι όχι μόνο σε θέματα κτηματομεσιτικά, αλλά και σε γενετήσια, και δυστυχώς εις βάρος αφελών νέων.
- Απόσπασμα άρθρου της εφημερίδας Real News:
«Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η ηγούμενος τού είπε ότι τον επισκέπτονται οι δαίμονες και τού ζήτησε να πάει στο κρεβάτι του για να προστατευτεί. Εκεί άρχισε να τον χαϊδεύει, λέγοντάς του ότι έτσι θα τού μεταδώσει την απάθεια. Για διάστημα περίπου ενός χρόνου με καλούσε τα βράδια στο κελί του για να μού δώσει το μελάκι».
7 comments
GATZMAN
Επεσε το ζάχαρο. Το θέμα είναι σε ποιόν έπεσε;
ο αυτοκτονημενος
καλο κρεπς παρε και απο μενα
Επισκέπτης
Διόρθωση: η κατηγορία είναι ασέλγεια εις βάρος Ανηλίκων και όχι ενηλίκων.[B][/B]
Vrastaman
Εξαιρετικόν!
Hank
Σλανγκαρχιδιά: Το όνομα γράφεται «Νήφων», όπως το «νήφω», «νηφάλιος», αλλά δέχομαι ότι μπορεί να είναι λογοπαίγνιο με το «νύφη».
krepsinis
Όταν δίνεις το μελάκι, τουλάχιστον παραδοσιακά και όπως προσέγγιζαν το θέμα οι κορασίδες, αναζητάς προστασία και στήριξη, δηλ. γάμο. Εξ ου και το Νύφων, σε αντίθεση με τον Νήφωνα.
Hank
Στος!