Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το σλόγκαν αυτό ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα το 1985, όταν ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε, προεκλογικά, πιο φθηνά αυτοκίνητα.

Πρόκειται για μια από τις πολλές παραλλαγές του «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή» που έχει εκστομίσει το Ελληνικό πόμολο ανά τους αιώνας.

Πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του ’85, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης είχε επιχειρήσει να δελεάσει τους ψηφοφόρους υποσχόμενος φθηνότερα αυτοκίνητα. Τότε, απ’ άκρου σε άκρον της χώρας, ακούστηκε το σύνθημα «Καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη!» (...) ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα (...) το «καλύτερα παπί παρά Καραμανλή» είναι το σύνθημα που θα ακολουθήσει ...
(από εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

Πω ρε...τι θυμήθηκες; Κάποιοι μάλιστα, δεν αγόραζαν αυτοκίνητο εκείνη την περίοδο, περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

Καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή,
παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

#3
GATZMAN

Και
Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά 40 χρόνια γάμος κι υπόμονή.

#4
deinosavros

Επί Μητσ. πρωθυπουργού είχε βγάλει και μια εκπληκτική γελοιογραφία ο Πετρουλάκης στην Αυγή, με αφορμή μιά τότε επίσκεψη κάποιου γιαπωνέζου επίσημου.
Έδειχνε τον ιάπωνα να βγάζει λόγο σε επίσημο δείπνο, μιλώντας για τους ισχυρούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες κλπ, οπότε σκύβει ο Μ. σε έναν παρατρεχάμενο δίπλα του και ακολουθεί ο εξής ψιθυριστός διάλογος :

- Τι αγοράζουμε από αυτούς ρε ;
- Παπάκια, κύριε.