Ερώτηση ρητορικού τύπου. Χρησιμοποιείται για να ταπώνεις κάποιον που μόλις έδωσε τη σούπερ τετριμμένη και χιλιοειπωμένη απάντηση «τα πάντα», απαντώντας στην κλασική - και εξίσου ηλίθια - ερώτηση: «τι μουσική ακούς;». Ο σχετικός διάλογος, χρησιμοποιούμενος από αρχαιοτάτων χρόνων για να σπάσει - και καλά - ο πάγος μεταξύ δύο προσώπων που δεν έχουν αναπτύξει ακόμη οικειότητα μεταξύ τους, είχε τυποποιηθεί σε βαθμό άφατης μαλακίας. Επόμενο ήταν κάποιος brilliant καμένος να εφεύρει την εν λόγω αποστομωτική φράση, παίζοντας με τη διπλή σημασία της λέξης «πάντα». Η φάση τότε γίνεται ψιλοσουρεάλ, με πιθανότερη κατάληξη να σκάσουν και οι δύο στα γέλια (πράγμα που τους φέρνει πιο κοντά απ' ότι μια άχαρη απαρίθμηση αγαπημένων συγκροτημάτων). Εκτός αν πέσεις σε καμιά μυγιάγγιχτη γκόμενα ή κανέναν κομπλεξικό και ασπριδερό φλωράντζα, που έχουν τόση σχέση με το χιούμορ όση το πληκτρολόγιο με τα σουτζουκάκια...

Η μαύρη αλήθεια είναι βέβαια ότι όλους καταβάθος μας ψιλοπειράζει να μας πετάξουν το «μήπως ακούς και τα κοάλα», τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι για μια ακατάσχετη περιαυτολογία. Γιατί σε ποιον δεν αρέσει να τον ρωτάν για τον εαυτό του κι εκείνος να απαντά με βαθυστόχαστο ύφος του τύπου «τότε σ' εκείνη τη συναυλία τα είχαμε κάνει όλα πουτάνα, δεν υπάρχουν σήμερα δυστυχώς αυτά» κλπ κλπ. Είναι σα να σου παίρνουν τη μπουκιά απ' το στόμα γαμώ το χριστό μου (σόρι τζίζα) και να τη δίνουν στα σκατοκοάλα! Φτου!

- Για πες, έχεις αδέρφια;
- Ναι έχω, έναν αδερφό δυο χρόνια μικρότερο και μια αδερφή ένα χρόνο μεγαλύτερη.
- Συνήθως πού σου αρέσει να βγαίνεις;
- Εε... βασικά εδώ κοντά, για καφεδάκι με φίλους και τέτοια.
- Και... τι μουσική ακούς;
- Να σου πω... Βασικά ακούω τα πάντα. Αλλά όταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα, έτσι;
- Μήπως ακούς και τα κοάλα;
- .................

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Μην ξεχνάμε και την Άντα που κάνει τα πάντα... Πρέπει μόνο να βρούμε ποια κάνει τα κοάλα...

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

Τα «πάντα» είναι ένα αρκετά συγκεκριμένο είδος μουσικής: περιλαμβάνει και ελληνικά (α: σκυλοπόπ και λαϊκοπόπ, β: καθαρά σκυλάδικα αλλά όχι πολυ βαριά, γ: τα λεγόμενα «έντεχνα» στην πιο σούπα εκδοχή τους) και ξένα (πριόνια, χιπ χοπ, ποπ, λοντζ).
Όποιος ακούει τα πάντα δεν ακούει Βαμβακάρη, δεν έχει ακουστά τους Μπητλς, δεν συμπεριλαμβάνει στα ξένα άλλες γλώσσες πλην της Αγγλικής, δεν καταλαβαίνει την τζαζ κ.ο.κ.

#3
johnblack

ν' αγιάσει ο στόμας σου

#4
Επισκέπτης

κι αυτό το λοντζ μ άρεζε

#5
jesus

ενδιαφέρουσα βιβλιογραφική αναφορά και αυτή

#6
jesus

αν βέβαια φτιαχτεί μπάντα που λέγεται «τα κοάλα» έχουμε λογικό παράδοξο...

#7
xalikoutis

«...εάν όντως φτιαχτεί τέτοιο boy band προτιθέμεθα ως εταιρεία να υποστηρίξουμε την προσπάθεια με κάποια χορηγία» δήλωσε στην slangossip η υπεύθυνος PR της κοακόλα χελάς

#8
xalikoutis