Έκφραση που χρησιμοποιείται από ανθρώπους που ντρέπονται για το επάγγελμά τους και έτσι το παρομοιάζουν με παρκάρισμα πουτσών που, αντικειμενικά για κάθε άντρα, είναι ό,τι χειρότερο να ασχολείται με ξένο παπάρι.

Συνοδεύει σχεδόν πάντα την ερώτηση: «τι δουλειά κάνεις» ;

- Τι δουλειά κάνεις ρε Μήτσο, δεν σε βλέπω καλά.
- Τι να κάνω ρε φίλε! Δουλεύω σε ένα εργαστήριο βιολογικών ερευνών και είμαι ελεγκτής πορδών. Δουλεύουμε μια διαγνωστική μέθοδο για παθήσεις του εντέρου και πρέπει να ταυτίσουμε μυρωδιές κλανιών με συγκεκριμένη πάθηση. Έτσι ανέλαβα εγώ την συσχέτιση οσμής με πάθηση. Δεν λέω καλά τα λεφτά αλλά είναι δουλειά ρε συ; Δεν είναι δουλειά αυτό, πούτσες παρκάρω.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
acg

Οταν λεμε «παρκαρω πουτσες»; Για καν' το διφραγκα ρε μαγκα μου, γιατι δεν τα παιρνω κι ευκολα. Δλδ, τι σοι δουλεια ειναι αυτη; Ειναι με ΑΣΕΠ; Πενθημερο; Μπονους δινουν; Βαρεα και Ανθυγιεινα;

#2
lxar

Εργασία ανασφάλιστη επώδυνη και κοπιαστική χωρίς μέλλον. Ολίγον δε επωνείδιστη

#3
xalikoutis

το να έχεις βαρέσει μαλακία στους κουλούς μετράει ως προϋπηρεσία;

#4
Hank

χαχα

#5
allivegp

Κάτι σαν σαν το «βαλσαμώνω τζιτζίκια», «πεταλώνω βατράχια» ή «κολλάω μπρίκια» δηλαδή;

Επίσης, μπορούμε να πούμε για κάποιον «τις παρκάρει τις πούτσες», κατά το «το γυαλίζει το πόμολο», «το χτενίζει το καταΐφι» κ.τ.ο. ;

#6
lxar

Εγώ ξέρω τζιτζίκια πεταλώνω και έχει μια διαφορά η έκφραση πούτσες παρκάρω απο το κολλάω μπρίκια.Ενώ η τελευταία χρησιμοποιείται για να αποδείξουμε την ικανότητά μας σε κάτι το οποίο αμφισβητείται.Έτσι μέγαιρα μητρομάνα η οποία αμφιβάλλει για τις επιδόσεις του εραστή της τον ρωτάει αν μπορεί να ανταποκριθεί και εκείνος απαντώντας «τζιτζίκια πεταλώνουμε; »την διαβεβαιώνει πως θα της δώσει το μουνί στο χέρι.

#7
Jim Blondos

Το παράδειγμα είναι όλα τα λεφτά!