Το χασίς καθώς και η ανάλογη φυτεία. Συνθηματικός όρος που χρησιμοποιείται στην Κρήτη για τις χασισοκαλλιέργειες. Η λέξη παίζει και με το πράσινο μίας έτσι κι αλλιώς κατάφυτης περιοχής.

- Ωραίο χωριό το (Χ)...
- Ναι, έχει πολύ πράσινο...

Τhe Kinks - The Village Green Preservation Society (από allivegp, 06/07/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
johnblack

Αγαπητή, θα γίνω λίγο σπασαρχίδης καθώς τολμώ να πω πως έπρεπε να το ψάξεις λίγο παραπάνω το θέμα.

Σίγουρα, το πράσινο χρησιμοποιείται ως όρος ομπρέλα για την ινδική κάνναβη, η οποία όμως διακρίνεται ανά τον κόσμο σε πολλές και διαφορετικές ποικιλίες, καθεμιά με τα δικά της γνωρίσματα. Υπάρχει π.χ. η αμερικάνικη φούντα (μαριχουάνα), η γκάντζα (τζαμαϊκάνικη μαριχουάνα που τη διαφημίζουν οι ρασταφάριανς με τη ρέγκε, το αφγάνι (ίσως η καλύτερη ποιότητα παγκοσμίως, σκούρο και εύπλαστο), το μπόρντερ (μαυροπράσινο, στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδία), το κατεξοχήν πράσινο (μαροκάνικο), ακόμα και το μπάγκο (αυτοφυής αφρικάνικη φούντα άνευ εμπορικής αξίας)....

#2
Hank

Δηλαδή το πράσινο λέγεται για όλα ή μόνο για το εκ Μαρόκου, και β) γιατί για το εκ Μαρόκου;

#3
johnblack

Kublai δε σε βλέπω σε φόρμα σήμερα :) Εν ευρεία εννοία είναι η ινδική κάνναβη, εν στενή εννοία μόνο η ποικιλία που ευδοκιμεί στο Μαρόκο.

#4
Ο ΑΛΛΟΣ

Αφγάνι: εύπλαστο και σκουρόχρωμο.

Αυτό είναι φούντα ή μαύρο;

#5
johnblack

Θξ για την πάσα, να πούμε λεπόν για όσους δεν ξέρουν οτι:
Μαύρο λέγεται το κατεργασμένο χασίς, σε αντίθεση πάντα με την πρέζα που τη λένε άσπρη. Το κατεργασμένο δεν είναι πάντα και μαύρο, όπως και η ζα δεν είναι πάντα άσπρη (δλδ σχεδόν ποτέ, λόγω κοψίματα κι έτς). Μαύρο χρώμα έχουν ορισμένες πχιότητες ασιατικού χασίς, όπως το ινδικό, το αφγάνι, το κασμίρι κ.α.

#6
iron

ε τώρα ο ντόπιος που λέει τη λέξη πράσινο και εννοεί εν ευρεία εννοία ότιδήποτε θυμίζει χασίσι, δε νομίζω να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς!

#7
Επισκέπτης

Αν ο ντοπιος εχει κανει διακοπες(σπουδες,δουλιες)στο αμστερνταμ κανενα φεγγαρι ξερει καλα απο χρωματα.Ολοκληρη σχολη ζωγραφικης εχουν οι Ολ λανδοι ζωγραφοι.Να μη σου πω για κομιξ τζαζιες κτλ.Παντως ο ντοπιος νομιζω οτι ξερει περισσοτερα αποσα λεει.Νομιζω λεω.Τα νομισματα στην τραπεζα;

#8
Vrastaman

Αϊρον, απ' τα Ζωνιανά είναι το έτερον half;

#9
allivegp

Θα επαναφέρω το επίπεδο, ανεβάζοντας ένα από τα πιο αγαπημένα μου άλμπουμ έβερ: Tο The Village Green Preservation Society των Kinks.

#10
iron

χεχε βράστα, δεν έχει μόνο στα Ζωνιανά πράκινο... αλλά κοντά έπεσες.

μια διευκρίνιση: όταν λέω ντόπιος, δεν εννοώ τους ντόπιους που ξέρουν, αλλά όλους τους υπόλοιπους (μανάδες, θείες, γέρους, παιδιά, παπάδες) που υποτίθεται ότι δεν ξέρουν, όμως ξέρουν γενικά χωρίς να ξέρουν συγκεκριμένα.