Σημαίνει τον εναλλασσόμενο στις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κοινώς τον αμφισεξουαλικό.

Συνώνυμα: μπάι, μπάι-μπάι ντάρλινγκ, αμφίβιος, Freddie Mercury, παντός καιρού, κ.α.

No pun intended με το θρυλικό Αυστραλιανό hard rock συγκρότημα των AC/DC. Ο όρος ac/dc κανονικά σημαίνει το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα (alternating current/direct current).

Εμ, πως να μη βγει Ι15 στον Έψιλον Σου; Αφού πήγε και δήλωσε από την πρώτη μέρα AC/DC!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Μας κάνεις λίγο πιο λιανά το υπονοούμενο για το εναλλασσόμενο ρεύμα; Τό 'χω ξανακούσει το αστείο, αλλά οι ηλεκτρολογικές μου γνώσεις είναι μηδαμινές και δεν το κατάλαβα. Έχει σχέση με το ότι οι στρέιτ (ή οι μονοδιάστατοι γκέι) και καλά είναι μπρίζα και υποδοχή, όπου είναι σαφείς οι ρόλοι, ενώ οι μπάι...

#2
Hank

Στα γαλλικά και jazz-tango.

#3
allivegp

Μάλλον η λέξη-κλειδί είναι το «εναλλασσόμενος».
Τεχνικά, νομίζω ότι έχει να κάνει με την κατεύθυνση της ροής του ηλεκτρικού ρεύματος, που αρχικά ήταν συνεχής αλλά αργότερα αντικαταστάθηκε από την εναλλασσόμενη.

#4
Hank

Γράφεις ποίηση σήμερα! Το έχω ακούσει και ως σύνθημα: «Εναλλακτικός και εναλλασσόμενος», γενικότερα, αλλά με ένα μικρό υπονοούμενο για μπάι, όσο πατάει ο βάτραχος (αμφίβιος).

#5
allivegp

Εvery dog has his day! (Να ανεβεί ή παραείναι αγγλικούρα);

#6
feromuna

To AC -> εναλλασσόμενο
Το DC
-> συνεχές

άρα το AC/DC αυστηρά δεν σημαίνει το εναλλασσόμενο αλλά και τα δυο ρεύματα.

Είναι προφανές πάντως [όχι για όλους προφανώς] πως το εναλλασσόμενο κολλάει στο οτι οι bi δεν έχουν κατασταλλάξει, και ενίοτε περνούν περιόδους πότε στη μια προτίμηση και πότε στην άλλη...

#7
tsotyli

Ο χαρακτηρισμός AC/DC αναφέρεται στις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν είτε με εναλασσόμενο ρεύμα (πρίζα) είτε με συνεχές (μπαταρία), όπως για παράδειγμα τα φορητά ραδιοκασετόφωνα δεκαετιών 80 και 90.

Ο υπαινιγμός λοιπόν δεν έχει να κάνει με το «εναλασσόμενο», αλλά με τους δύο διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να «λειτουργήσει» ο αμφισεξουαλικός.

#8
MXΣ

Kαι για τους χριστιανοταλιμπάν, ΑC/DC = ΑntiChrist / Death to Christ...