1. Κομμένη αποκαλούν οι ομοφυλόφιλοι τον παρενδυτικό (τραβεστί ντε) που υποβλήθηκε σε εγχείριση αλλαγής φύλου. Οι κομμένες συνήθως ολοκλήρωναν την αλλαγή με προσθετική στήθους (ή/και ορμονοθεραπεία), αύξηση μάζας χειλέων (στόματος), βαφή μαλλιών σε εκτυφλωτικό ξανθό κατά κανόνα, μανικιούρ-πεντικιούρ και, ω!, Η ευτυχία -οψώνια σε καταστήματα γυναικείων ρούχων και πα-πουτσάδικα.

Με γόβα στιλέτο, λαμπερή (προσοχή) μέρα-νύχτα, με ύφος και τουπέ και με φωνή που βγαίνει από πολύ βαθύ λαρύγγι, η κομμένη από απλός τραβεστί (λούγκρα, λουμπίνα... κατά Πετρόπουλο) γίνεται unpektable πουτάνα εν μια νυκτί και ιδίοις αναλώμασι.

Κεσάτια το λοιπό στους απλούς τραβεστί και η παρεπόμενη οργή, γιατί πώς να συναγωνιστεί το απλό τσιτάκι τον Φουστάνο. Έτσι γεννήθηκε το γκρουπούσκουλο στην ομάδα των ομοφυλόφιλων και ειδικότερα των τραβεστί. Ο όρος είναι περιγραφικός, ωστόσο κρύβει και αξιολογικό χαρακτήρα που ακολουθεί τον τόνο και τη χροιά της φωνής και υπαινίσσεται ότι κάποιος ξεπούλησε τη φύση του για να γίνει αποδεκτός ή να βγάλει χρήματα.

  1. Ως επιρ. κομμένη! (η κουβέντα) = σιωπή, τέλος, δεν το συζητώ.

Μεσάνυχτα. Η Κρίστα (Χρίστος τη μέρα) δε σταύρωσε πελάτη. Πλησίασε την Πάολα (Παύλο στην ημερήσια εκδοχή).
- Μωρή σού 'φυγε ο μπατανές απ' τον ιδρώτα.
- Και;΄Μέλα πουθενά. Τι τρέχει;
- Στη γωνία τη βλέπεις την ξανθιά; Είναι ο Τάκης-Τιτίκα τώρα -που
γύρισε απ' τη Λόντρα και σκίζεται στη δουλειά να κάνει απόσβεση
το σχίσιμο-μουνί.
- Ααα! Θα τη μπιζάρω τη τζασλή, θα της ανοίξω βιβλίο συγχαρητηρίων, την κομμένη που παριστάνει την Εμμανουέλα, λούγκρα μωρή
γεννήθηκες και λούγκρα θα πεθάνεις.

Υπάρχουν και οι ορισμοί του λήμματος κομμένος - σχετικά: ποστόπι, εγχείρηση

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Kosme, το αναγραμμαντείο σε καβλωσορίζει και επισήμως στο σλανγκρρρ.

#2
HODJAS

Τα καρασπέκιαμ' !

#3
smoke

φχαριστώ παίδες.Ανταποδίδω.
@Βράστα απίστευτε άβε και μερσί.

#4
electron

επίσης λέγεται και «κομμένη» ζαριά, (το άγγιγμα των ζαριών πριν σταματήσουν, για σπασαρχιδισμό του αντιπάλου. Αλλά μπορεί να μην είναι σλάνγκ, γιατί κυριολεκτικά κόβουμε τη ζαριά.
Είναι κάτι σαν συνέχεια του σπάσ' τα και ξαναρίχ' τα.
Δηλαδή κόβουμε τη ζαριά, και ....