Ακόμη μια έκφραση (τις υπόλοιπες αν θέτε βρείτε τις και γράψτε τις) που ξέφυγε από την ειδική επαγγελματική αργκό της οικοδομής και κατέληξε στα στόματα των υπολοίπων και των δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν εξαιρετικά χαζό να πει κάνεις ότι η προσφορά της οικοδομής είναι μόνο το να χτίζει σπίτια. Και το να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Και το να δίνει ευκαιρίες για να βγουν φωτογραφίες μαστόρων με στρινγκάκι. Και να πλουτίζουν μερικά αρχίδια.

Η φράση αυτή καθεαυτή, όπως φαντάζομαι γνωρίζει η πλειοψηφία -αλλά δεν θα στοιχημάτιζα γι' αυτό, σημαίνει το ότι κάποιος έχει και γαμώ τις εμπειρίες σε ένα συγκεκριμένο φιλντ ή τομέα οπότε σάλτα και γαμήσου και μη μου λες πολλά-πολλά γιατί είχε και κίνηση σήμερα και σε βλέπω διπλό και μπορεί να βρέξει πάνω σου. Η συγκεκριμένη ιδιότητα, δηλαδή του μπετατζή, επιλέχθηκε πολύ σοφά από τον θυμόσοφο λαό, ή τουλάχιστον το κομμάτι αυτού που έχει συμφωνήσει για Χ κυβικά μέτρα μπετό στην ανέγερση σπιτιού, μιας και το επάγγελμα προσφέρεται για μαλαγανιές (αν υπήρχε θα ήταν λινκ και θα το είχα βάλει εγώ) με κάθε δυνατό τρόπο: από τη χρησιμοποίηση τσιμέντου που έχει βραχεί στο παρελθόν μέχρι την αγορά ήδη ψόφιου κόκορα για το σφάξιμο της «καλής αρχής» των θεμελίων.

Απολαύστε υπεύθυνα - Ιντζόι ρισπόνσιμπλι

- Ψήνεσαι σήμερα για καμιά έξοδο; Λέω πρώτα μπουρδελότσαρκα να ξεχαρμανιάσω, μετά καμιά μπυρίτσα και μετά αργά κανά στριπτιτζάδικο.
- Αχ αγόρι μου, πώς φαίνεται ότι δεν ξέρεις. Πρώτα θα πιούμε την μπυρίτσα να χαλαρώσουμε, μετά το στριπτιτζάδικο για να μας ανάψουν και στο τέλος η τσάρκα για να ηρεμήσουμε.
- Ναι ρε, δίκιο έχεις!
- Εμ, χρόνια στα μπετά ρε φίλε. Αυτά τα έχω φάει και με έχουν φάει, με το κουτάλι. Ξέρεις πόσο καιρό έχω να γαμήσω κανονική γκόμενα;
- Δηλαδή κατά βάθος είσαι ένας αυνάνας και μισ--
- Επ! Ρισπέκ στον μάστορα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Galadriel

knasε καλό μου, ο ήδη ψόφιος κόκκορας είναι φθηνότερος από τον ακόμα ζωντανό;

#2
electron

διαμαρτύρομαι δεύτερη φορά, για τα αδελφά αρσενικά πλάσματα του πλανήτη, που θυσιάζονται στο βωμό του καθήκοντος!

#3
knasos

Με προσβάλλεις αναφερόμενη σε τυχόν ανακρίβεια δικού μου, δεν έχει σημασία ποιου, ορισμού. Αλλά εσείς η ίδια κα. Mes δεν είσαστε που προσπαθούσατε μετά βαΐων και κλάδων να απεμπολήσετε οποιοδήποτε αίσθημα ευθύνης από τον σλανγκικό λαό λέγοντας πως «οι μοντς κάνουν καταπληκτική δουλειά»; Εφόσον προβαίνετε σε τέτοιου είδους λαϊκίστικες δηλώσεις να είστε έτοιμη να σηκώσετε και τον σταυρό. Ναι, εσείς φταίτε και ο μηχανισμός διόρθωσης που υπολειτουργεί κάτι το οποίο είναι χειρότερο και από την ανυπαρξία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κατεβήκατε στη βαρβάκειο και ρωτήσατε για την τιμή των κοκόρων; Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγγίξατε τη ψυχή και πιάσατε τον σφυγμό των μεσαίων στρωμάτων σε αυτό το νευραλγικό σημείο της ελληνικής οικονομίας; Θα σας κάνω τη χάρη να πω πως η παραπάνω ερώτηση ήταν ρητορική σώζοντάς σας από τη γελοιοποίηση που θα επέλθει μετά την ανώφελη προσπάθειά σας να απαντήσετε.

Άρα κα. Mes εύλογα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως αυτό ακριβώς το αρνητικό και κακεντρεχές σχόλιο που προσπαθείτε να μου προσάψετε βαρύνει πολύ περισσότερο εσάς και την κυβέρνησή σας. Και ήρθε επιτέλους η στιγμή που τα σαθρά επιχειρήματά σας σταμάτησαν να επιπλέουν και άρχισαν να βυθίζονται ένα-ένα στο βούρκο στον οποίο, επί ημερών σας, βυθίσατε τον ιστοτόπο. Φτάνει πια κα. Mes, φτάνει! Ως εδώ! Ως πότε θα είμαστε δέσμιοι στο άρμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής; Ως πότε θα μας επισκιάζει το urbandictionary.com; Αναλάβετε επιτέλους το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί αλλά μην εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε ότι αυτό ακριβώς ανήκει στον λέοντα. Και επιτέλους, αν δεν αντέχετε, να παραιτηθείτε, ξεκάθαρα πράγματα.

Κ. έλεκτρον συμφωνώ μαζί σας. Η πράσινη οικονομία είναι αυτή τη στιγμή η άντι-τροχοπέδη σε μια συνεχώς μαραζωμένη ελληνική οικονομία. Λευτεριά στους κόκοροι.

#4
electron

#5
iron

ωχ θε μου... μικρό, τον σκασμό!

#6
Galadriel

Την γνώση έψαχνα και μου την στέρησες. Σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι. Αρνούμαι να διαβάσω εμπεριστατωμένα το σχόλιό σου, όταν εσύ, η μεγάλη μου σλαγκική αδυναμία με την μητρική έννοια, μου κατέβασες τέτοιο κατηγορώ την ώρα που άφησα τον εαυτό μου στα χέρια σου να με διαφωτίσεις για ένα θέμα που δεν γνωρίζω.

#7
Galadriel

...αλλά δε φταις εσύ... εγώ φταίω που σου χωσα δεκάστερο, αυτό μόνο, τέλος.

#8
iron

ωχθεμου ξαναλέω...

#9
Galadriel

χαχαχαχ καλέ ξεκολλάτε, εγώ θα παρεξηγήσω το σλαγκοτεκνούλη το κνασάκι; Κνασάκι μου πες εσύ καλό μου, της μανούλας η καρδιά είναι απέραντη, από την άλλη η Μες άμα σε πιάσει τα χέρια της, θα σου δείξει αυτή, θα δεις τί έχεις να πάθεις αχαχαα χαζό :P