Πρόκειται για χρωματισμό υφάσματος που δεν είναι καθαρός, π.χ. τα κολεγιακά γκρίζα φούτερ. Η απόχρωση μελανζέ επιτυγχάνεται όταν το νήμα είναι πολύχρωμο, π.χ. το μελανζέ των γκρίζων κολεγιακών φούτερ επιτυγχάνεται με ασπρόμαυρο νήμα.
Στην αργκό χρησιμοποιείται για ομοφυλόφιλους ή κάπως γυναικωτούς, τέλος πάντων για όχι και τόσο φανατικούς άντρες ή γυναίκες, π.χ. λέμε: «Ρε συ, αυτός λίγο μελανζέ μου φάνηκε».
Το πρωτοάκουσα από τη Σπεράντζα Βρανά σε συνέντευξη: «Αυτός ήταν λίγο, πώς να το πω, να, μελανζέ, κατάλαβες;»
Ρε συ, αυτός μελανζέ μου φάνηκε. Πάμε να φύγουμε θα μας την πέσει!
- Η δικιά σου είναι μελανζέ.
- Τι λες ρε συ;
- Άμα σου λέω, αφού την είδα προχθές με τη γκόμενα να φιλιούνται.
6 comments
Vrastaman
No spa, το αναγραμμαντείο σε καλωσορίζει στο σλανγκρρ!
electron
τέτοια πρεμιέρα, ούτε η συγγραφική ομάδα δεν έκανε!!! φτου σου παλουκάρι μου
electron
Πρέπει να προέρχεται από την μελιτζάνα, η οποία αφεαυτού της είναι δίχρωμη. Και πρέπει να είναι ένα αντιδάνειο της ιταλικής (melanzana) με γαλλική κατάληξη. Χρόνια είχα να κάνω τέτοια ανάλυση επιπέδου παπαρότι
Khan
Εύγε για τον 461ο πούστη.
Παρεμπίπταμπλυ ο Μηλιώκας χρησιμοποιεί το εμπριμέ στην έκφραση κι άλλα πολλά εμπριμέ στην αρχή του τραγουδιού του μηδιού, που είναι ως εξής:
Λένε πως είμαι γκαντέμης
Παλιοκουμούνι, ανάρχας
Χωρίς αιτία φρικάρω
Και άλλα πολλά εμπριμέ
poniroskylo
Στα γαλλικά, mélangé είναι μετοχή αορίστου του ρήματος mélanger, που σημαίνει ακριβώς αναμειγνύω, το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από ένα κατά τι παλαιότερο ρήμα mêler - εξ ου και το μελέ
Επισκέπτης
Ζω για τη στιγμή που η παπαρολογική μου ανάλυση θα συμπέσει με την επιστημονική. Ολο και κάποιος σλανγκαρχίδης μου το χαλάει!!!