Έκφραση άγνωστης ετυμολογίας και προέλευσης που χρησιμοποιείται όταν όλα πάνε στραβά και ξαφνικά πάνε στραβότερα. Αν, π.χ., την πέσαμε στη γκόμενα του κολλητού μας (επειδή νομίζαμε ότι μας γουστάρει και μας παίζει και είμαστε και λίγο πουτσοκέφαλοι) και φάγαμε χυλόπιτα (είτε επειδή λάθος τα νομίζαμε όλα αυτά που νομίζαμε, είτε από κακοήθεια της ξεμωραμένης), υπάρχει και το χειρότερο: να το σφυρίξει στον κολλητό μας, οπότε... κλάφ' τα Χαράλαμπε!

  1. - Όχι, ρε πούστη μου! Μου κλέψαν το πορτοφόλι!
    - Είχες ταυτότητα και τα τοιαύτα μέσα;
    - Όχι, ρε συ, ευτυχώς! Είχα μόνο 7€, έ ρε γέλια που θα κάνει όποιος το πήρε. Αν είχα ταυτότητα και δίπλωμα, κλάφ' τα Χαράλαμπε.

  2. - Έπιασε φωτιά στα κεντρικά.
    - Ρε μαλάκα, έχουμε τα backup εκεί. Αν κάηκαν, κλάφ΄ τα Χαράλαμπε!

Χαράλαμπος Γαργανουράκης (από panos1962, 05/11/09)Έχασα το πέναλτι. Κλάφ\' τα Χαράλαμπε! (από panos1962, 05/11/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
betatzis

Ναι, αλλά ποιός είναι ο Χαράλαμπος και γιατί τα κλαίει ;;.

#2
spapakons

Μάλλον ο Μπάμπης είναι ο μπακάλης της γειτονιάς που γράφει τα βερεσέδια. Όταν δεν έχουμε λεφτά και δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να τα πληρώσουμε λέμε «γράφτα» ή «γράφτα και κλάφτα» (δηλαδή σημειωσέ την πίστωση την οποία όμως θα λάβεις του Αγίου Πούτσου ανήμερα γιατί είμαστε ρέστοι). Όταν όλα πάνε στραβά και δεν έχουμε να πληρώσουμε, του λέμε κλάφτα Χαράλαμπε για να καταλάβει ότι τον πούλο. Από 'κει μάλλον έμεινε και η έκφραση που όταν πάνε όλα πολύ στραβά λέμε κλάφτα Χαράλαμπε.

#3
panos1962