Λέξη που συναντάται μόνο στην έκφραση: «στην καθισιά (κάποιου)».

Δεν είναι το καθισιό ή το αραλίκι. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι το τελείως αντίθετο.

Είναι μια επιρρηματική φράση που δηλώνει χρόνο, κάτι σαν μονάδα μέτρησης του χρόνου, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο κάποιος υπήρξε χαλαρός (όχι ντε και καλά καθιστός). Επειδή λοιπόν, υπό Κ.Σ., σπανίως είθισται να είμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθιστοί ή αραχτοί (λέμε τώρα), η έκφραση «στην καθισιά του» σημαίνει ένα μικρό και όχι μεγάλο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιείται για να υποδείξει ότι σε αυτό το μικρό διάστημα έγιναν εξωφρενικά πράγματα. Συνήθως δε, αναφερόμαστε σε κατανάλωση τροφής ή αλκοόλ.

  1. - Δε μου λες, ο φίλος σου είναι λιγάκι αλκοόλα ή μου φαίνεται;
    - Γιατί το λες αυτό;
    - Ξέρω γω... στην καθισιά του κατεβάζει καμιά δεκαριά ποτάκια στο πιτς-φιτίλι.
    - Ε έτυχε μωρέ...

  2. Έφαγε 15 μερίδες πρωινό στην καθισιά του.
    Ένας 47χρονος Βρετανός έφαγε 30 λουκάνικα, 20 φέτες μπέικον, 15 τηγανητά αυγά και τρία πιάτα με φασόλια για πρωινό. Αυτό έγινε σε ξενοδοχείο όπου με 10 ευρώ μπορείς να φας ότι θέλεις και όσο θέλεις. (από το νετ)

Got a better definition? Add it!

Published

#1
Vrastaman

Εεεεεετσι!

#2
panos1962

Σωστόοοοστ!
Δηλαδή σωστή, για να λέμε την αλήθεια. Πολύ κατατοπιστικός ο ορισμός και πώς διέφυγε τέτοιο διαμάντι λήμμα τόσον καιρό…
Πάντως εγώ το εκλαμβάνω και ως: εκεί που καθότανε έκανε ό,τι έκανε, δηλαδή στην πλάκα, εκεί που δεν το περιμένεις. Όχι απαραίτητα χρονικά. Και ένα παράδειγμα ακόμη δεν βλάπτει: στην καθισιά του έγραψε δυο τραγούδια.

#3
Vrastaman

Σωστοστίτσα είναι το σωστόστ, η Iron είναι κοριτσάκι!

#4
panos1962

Ε, καλά, εγώ τι είπα δηλαδή; Αν και το είχα καταλάβει μόνο από το άρωμα της γραφής, καθώς από τόσο μακρυά δεν έχω οπτική επαφή. Είναι ένα παιχνίδι που παίζω με τον εαυτό μου (ε, μη γελάτε ρε, αφήστε τα υπονοούμενα και τα σεξουαλικά) να βρίσκω το φύλο του γράφοντος από αυτά που γράφει. Μέχρι στιγμής κατέληξα στα εξής γυναικεία:

Mes
ironick
smoke
Jim Blondos
poniroskylo
vikar

Όσο περνάει ο καιρός το παιχνίδι δυσκολεύει, αλλά δεν είναι κακό αυτό.

#5
Vrastaman

Τείπες τώρα! Ειδικά το vikar είναι απίστευτο μουνί!

#6
Vrastaman

Πέρασε πρωί-πρωί η ρόμπα Ιαπωνίας για να μαρκάρει την περιοχή της .... ΟΚ να τα'χει με τον ΡΤΠ, εμένα, τον Χεσούς, ας πάει στο διάτανο ... αλλά με την Iron, τι στον μπούτσο ζόρι τραβάει;

#7
Galadriel

O vikar είναι κοριτσάκι; Παρόλο που βλέπω τροχάδην, πριν καταθέσω σπέκια στην Ιρονικ που λέει ο λόγος, πρέπει να δηλώσω το θαυμασμό μου για την αντίληψή σου πανος (ο βίκαρ είναι ένας άντρακλας μέχρι κει πάνω, παίζει να έχει γυναικείο μυαλό βέβαια - καλό αυτό - αλλά και το μυαλό του αντρικό το έχω κόψει προσώπικλυ). Για τους υπόλοιποι δεν έχω άποψη.

Ώρα να καταθέσω σπέκια, πού τα βρίσκεις τα λήμματα που έπρεπε να έχουμε σκεφτεί όλοι...

#8
iron

αχαχαχαχαχαχα βράστα!!!!!! έχω λιώσει στα γέλια!!!!!!

όσο για τον κατωποντοδότη μου, α, σε παρακαλώ, μη μας το χαλάς, έχουμε μια σχέση πάθους, είναι το στανταράκι μου, δεν έχει αφήσει λήμμα για λήμμα μου άθικτο, α, όλα κι όλα, δεν θα μας χαλάσεις εσύ βράστα την πρωινή μας καλημέρα! άλλοι δέρνονται στο κρεβάτι για να τη βρουν, ε, κάπως έτσι τη βρίσκουμε και μεις, αλλά σε πιο κουλτουρέ φάση. Βάζω λήμμα, βαράει λήμμα, λέω άουτς, (ή μάλλον δεν λέω, στο μουγκό τη βγάζω, ακόμα πιο καβλιάρικο), τη καταβρίσκει άσχημα, ξαναβάζω λήμμα, ξαναβαράει λήμμα, ξαναλέω άουτς, fais moi mal, johnny johnny johnny, moi j'aime l'amour qui fait BOUM! Είμαστε καλτ ζευγάρι, όχι τι...

#9
vikar

Για τους υπόλοιποι δεν έχω άποψη. Μές Ούτε κάν για το Μές;!...

Όσο για 'μένα κύριε πανοξηνταδύο, δηλώνω λεσβία παγιδευμένη στο κορμί ενος άντρα, πού 'λεγε κι' ο Τόμ Ρόμπινς (ο οποίος τελικά, έχει πεί πολλές πετυχημένες εξυπνάδες...).