Το ναρκωτικό LSD. Πρόκειται για αγγλιά από το άσμα των Beatles Lucy in the Sky with Diamonds, που και καλούα υπαινισσόταν το LSD.

Σύγκρινε με μαντάμ, ηρώ κ.τ.ό.

Τη Λουκία μπορεί και να την ξεπεράσει κανείς, αλλά την Ηρώ με τίποτα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Lucy in the Sky with Diamonds

Its LSD acid hymn hit. You knew;

#2
jesus

μάναααααααααααααααααααα!! ξέχασες τον βράστα στο φούρνο!!!!

#3
Galadriel

Μη φωνάζεις βρε αγόρι μου, δεν τον έβαλα καν στον φούρνο, με τα σπίρτα έπαιζε! :P

#4
poniroskylo

Δηλαδή, αυτό λέγεται; Τα Ελληνόπουλα που τριπάρουν αναφέρονται στο LSD ως Λουκία; Αν ναι, πάσο. Αν όχι, γιατί ανέβηκε;

#5
Vrastaman

Βράστα Ρόμμελ, στα άγρια λούκια του LSD. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται την Χαρρυκλυννική «κλίμακα Λουκία» για καταγραφή τρανσεισμικών φαινομενομένων.

#6
HODJAS

Με τίιιιποτα δεν κάθονταν να πάν για να την χτίσουν,
σαράντα την κρατάγανε για να μην την αφήσουν,
τί μπικουτί της τάξανε, χιλιάρικα σε πάκα,
τί πιάτσα ιδιωτική μα εκείνη λέει «νάκα»...

#7
allivegp

Το όνομα Lucy δόθηκε στο σκελετό ενός αυστραλοπιθήκου από τους ανθρωπολόγους Dart και Leaky στην κοιλάδα Transvaal της Νότιας (austral) Aφρικής. Η ανακάλυψη της Lucy έγινε το καλοκαίρι του 1967, όταν τα ραδιόφωνα έπαιζαν κατά κόρον το Lucy in the Sky with Diamonds

Trivium (ενικός του trivia, κατά Κχαν): Ο ελβετός χημικός Άλμπερτ Χόφμαν που ανακάλυψε το 1938 το διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος (LSD), απεβίωσε υπερεκατοντούτης προ ολίγων μόλις ετών.

#8
Khan

Σπεκ Αλλίβε, ο Collin Renfrew αφιερώνει μερικές ενδιαφέρουσες σελίδες σ' αυτό, στο βιβλίο Αρχαιολογία, που ο Τζόνι σίγουρα θα ξέρει καλά. Στα Φιλοσοφικά Τρίβια να σημειώσω ότι ο Arthur Koestler δέχτηκε να γίνει πειραματόζωο για το LSD, αλλά δεν το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα, ενώ ο Σαρτρ έγινε πειραματόζωο για κάποιο παρόμοιο σκεύασμα, για να αντλήσει έμπνευση για το φιλοσοφικό βιβλίο του L'Imaginaire (Το Φανταστικό). Τελικά, η εμπειρία τον βοήθησε να γράψει την Ναυτία.

#9
Khan

Πονηρέ, έχω ακούσει πολλές φορές την έκφραση Lucy για το LSD από Ελληνάκια, οπότε φαντάστηκα ότι για να το λέει κι ο Βράστα θα έχει περάσει ως Λουκία. Προτείνω να καταφύγουμε σε θεοσημεία. Να πάρουμε και οι δύο LSD μετά από ένα πάρτι, κι αν δεν την πούμε Λουκία, να κατεβάσουμε το λήμμα.

Γενικά, ας συσκεφθούν οι μόντουλες, και δεν έχω πρόβλημα να κατέβει το λήμμα, θα αποτελέσει καλό προηγούμενο και για άλλα.

#10
Galadriel

@μήδια: δηλαδή σόρυ τώρα πας και καις το κύτταρο για να φαίνεται ρευστός ο κόσμος γύρω σου; Ένας οργασμός είναι καλυτερότερος νομίζω σε αυτή την κατεύθυνση, είναι και προβλεπέ από την φύση όσο να το κάνεις, δε σου καίει το κεφάλι μπλα μπλα - α! καλέ! ξέχασα είστε άντρες εσείς δεν ξέρετε ααααααχαχαχα άντε κάφτε το με χαρτάκια :P

#11
Vrastaman

[img]http://www.wdw.nl/uploads/projects/BodypolPress-Kubrick.jpg[/img]
Lucy λεγόταν και η αυτόματη πωλήτρια ψυχεδελικού γάλατος (ανέβλυζε από το βυζί) του Korova Milkbar στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.

@Αλλίβε: Το LSD κάποιο φεγγάρι χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία κατά του αλκοολισμού!

@Χότζα - τι μου θύμησες, ήταν η πρώτη επαφή μου με τα καλιαρντά!

@ ΡΤΠ / Χαν - το έχω ακούσει από Μπητλάκια συνομήλικο, ν ξέρω για να πω την αμαρτία μου πόσο διαδεδομένο είναι. Υποψιάζομαι ούτε περισσότερο αλλά ούτε και λιγότερο από την «Ηρώ».

#12
Galadriel

Τι έχεις ακούσει; Το Λουκία;

#13
Khan

Πάντως, ακόμη και να μείνει η Λουκία, να σε καθησυχάσω Πονηρέ ότι δεν προτίθεμαι να ανεβάσω την Μαρία Ιωάννα. ;Ρ

#14
electron

από το «hair».