Είναι αυτοαναφορικό του σάιτοστ και σημαίνει την μεταγενέστερη της ανάρτησης πρόσθεση-αφαίρεση-τροποποίηση των ορισμών, σχολίων, λημμάτων και μηδίων του μόντουλα από τον ίδιο.

Δεν προέρχεται ετυμολογικά απο την κατίνα και τα παράγωγά της (καθ' όσον οι αλλαγές γίνονται in bonam fidem), αλλά απο τις γνωστές παραποιήσεις φωτογραφιών από την NKVD στην υπόθεση του Κατύν (Katyń) το 1943.

Ρωγμή στο Μάτριξ! Χάνονται σχόλια στο slang.gr! (Σχόλιο απο εδώ)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
poniroskylo

Μπερδεύτηκα. Η σφαγή του Κατύν ήταν το 1940 - το 1943 οι Γερμανοί έκαναν εκταφή και το πράμα πήρε δημοσιότητα. Περισσότερα για το Κατύν εδώ και εδώ - δεν εγγυώμαι την αξιοπιστία των σελίδων. Πάντως, δεν έχω υπόψη μου κάτι για παραποίηση φωτογραφιών σχετικό με το Κατύν.

Οι δυο φωτογραφίες που ανέβασες - η πρώτη με Τρότσκι, Καμένεφ κι έναν ακόμη που έπεσε σε δυσμένεια, η δεύτερη άνευ - είναι από τις 7 Νοεμβρίου 1919 και τον δεύτερο εορτασμό της Οκτωβριανής Επανάστασης, δες και εδώ.

#2
Khan

Απέσπασα από τον Βράστα να μπει ως 11ο χαρακτηριστικό του σλανγκαρχίδη, αλλά μού 'φερε τούμπα τα μπιφτέκια και έβαλε και μια πρόταση που πιάνει αυτούς που κάνουν πολλές αναφορές όπως εγώ ;)

#3
HODJAS

Ντάξ, μη βαρείτε ρεεε!

Ένα προβοκατόρικο αυτο-αναφορικό είπα να βάλω κι εγώ, μπας και ξετσουμίσει κανένας σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, αφού έχετε εξαφανιστεί όλοι :-)

Πονηρό: Έχεις δίκιο για το '43! Έχω υπ' όψη μου οτι έγινε παραποίηση φωτογραφιών και εγγράφων και απο τις δυο προπαγάνδες (Ρωσσική & Γερμανική) περί αποποίησης ευθυνών για το Κατίν, αλλά δεν τα βρίσκω στο νέτι με τίποτα...
Οπότε (σου λέει) κάτσε να βάλω αυτές, που τις έχω πρόχειρες και βλέπουμε, μήπως κανα καλόπαιδο που ξέρει περισσότερα, βάλει καμιά καλύτερη.
Τσαπατσουλοδουλειά, τί να πείς (φτού μου)...

#4
HODJAS

Χαν: Τώρα που το είδα, το 1ο εδάφιο του 11ου χαρακτηριστικού (υπό Βραστανδρός) περιλαμβάνει στην έννοια γένους του σλανγκαρχίδη, τον σλάνγκο που ζητεί ο ίδιος τις αλλαγές στο κείμενο όπως κάνει συχνά ο υποφαινό (hereinafter: μοντουλοζήτουλας - έννοια είδους), ενώ το 2ο εδάφιο αναφέρεται στον μόντουλα που αλλάζει μόνος του το κείμενό του (αυτόθι: μοντουλοκατίνα - έννοια είδους)!

#5
poniroskylo

Οκέικ για τις φωτό, θα το ψάξουμε το πράμα όλοι μαζί.

Μόλις θυμήθηκα εντωμεταξύ ότι πέρα από τη σφαγή των Πολωνών από τους Σοβιετικούς το 1940 στο Κατύν κοντά στο Σμολένσκ, υπάρχει και μια άλλη σφαγή σε ένα άλλο Κατύν στη Λευκορωσία το '43 - Ναζί εναντίον αμάχων, κάτι σαν Δίστομο-Καλάβρυτα.

#6
aias.ath

Πάντως ἡ ἐτυμολογία γαμεῖ, ἔστω κι ἂν εἶναι παρετυμολογία ἢ ὁτιδήποτε ἄλλο (δὲν γνωρίζω τὶς λεπτομέρειες)

#7
poniroskylo

Έτσι. Se non e vero, e ben trovato.

#8
johnblack

Καλέ μου Βράστα το λήμμα αυτό είναι κομμένο και ραμμένο (πρόσεξες τις λέξεις που χρησιμοποίησα;) στα μέτρα σου :ρ

#9
Vrastaman

Guilty as charged, mein kleiner Schwarzenegger!