Σ.ς. Αν δεν έχετε βιώσει την τραγωδία να χτυπάει το τηλέφωνο ή να ανοίγει η πόρτα την στιγμή που ολοκληρώνετε την σεξουαλική σας συνεύρεση, μην συνεχίσετε την ανάγνωση. Στείλτε μου τον αριθμό του κινητού σας, κλείστε τον υπολογιστή και βρεθείτε με τον/την αγαπημένο/η σύντροφο ή παλάμη σας. Θα φροντίσω να σας καλέσω την ακατάλληλη στιγμή. Χρέωση δέκα αστέρια ανά κατεστραμμένο οργασμό.

Η πόρτα πίσω σας κλείνει, χείλη ορμούν σε χείλη, χέρια ψάχνουν στα τυφλά διακόπτες για φως, κουμπιά, φερμουάρ, κλιπσάκια από σουτιέν, το στήθος της, τον κώλο του, το κρεβάτι, σιγά θα πέσετε, οκ το βρήκανε, α γραφείο είναι, είπα κι εγώ τόσα στυλό, ψίθυροι στο αυτί, βογκητά, κραυγές ηδονής, μίλα μου πρόστυχα, ναι, ναι, ναι, βουτιά σε μια ζεστή, φιλόξενη θάλασσα κι ύστερα ο ηλεκτρισμός μέσα σου, μέσα της, τα σώματα ξυπνούν και τρέχουν, τρέχουν ασυγκράτητα μέσα σ’ έναν αέρα από ζωή, δεν αγγίζετε πια το έδαφος, πετάτε μαζί μέσα σ’ αυτήν την Πνοή, στο βάθος του ορίζοντα τα χρώματα βράζουν, έτοιμα να εκραγούν σ’ όλο τον θόλο, μια ξαφνική σιωπή-

ένα κύμα-

ένα κύμα ορθώνεται στον ωκεανό, στις άκρες των δαχτύλων της, πίσω από τα μάτια σου κι έρχεται να σας πλημμυρ-

[I]- ΝΤΡΙΙΙΙΙΝΝΝ!
- Έτσι να κάνει ο κώλος σου γαμημένε, όποιος κι αν είσαι![/I]

Από μεταφορικής τώρα άποψης και, αφού ηρεμήσουμε, η έκφραση λέγεται όταν έχεις στρώσει μια κατάσταση, όλα πάνε καλά και την τελευταία στιγμή γαμιέται ο Δίας, το σύμπαν και οι πλανήτες και όλα ακυρώνονται μέσα σ’ ένα σύννεφο άδοξης σκόνης.

- Λοιπόοον, φέρατε την εγγραφή στον ασφαλιστικό φορέα;
- Ναι, εδώ τό ’χω.
- Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας;
- Δύο, για να ’μαστε σίγουροι. Και έναρξη επιτηδεύματος και μισθωτήριο του γραφείου και παράβολα...
- Ωραίααα, δώστε μου και το πιστοποιητικό μη επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος του τυρκουάζ γκαλιαγκδόσκλου και είμαστε εντάξει...
- Τι πράμα;
- Αν δεν το έχετε δεν μπορώ να το προχωρήσω. Να πάτε στην Νομαρχία να το βγάλετε.
- Και θα σας προλάβω; Αφού σε δέκα λεπτά κλείνετε!
- Ε, από Δευτέρα τότε...
- Όχι ρε πούστη μου, πάνω στο χύσιμο...

(από Σπασαρχίδης, 04/05/10)(από patsis, 15/10/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Galadriel

Ρε πάτση έλεορ παιδί μου νυχτιάτικο...

#2
xeskist

Υπέροχο :)

#3
Khan

Σκέψου και το σκηνικό πάνω που κάνεις έρωτα να τηλεφωνήσει η πρώην σου ή ο πρώην της και να αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή.

Στο Sex & the City είχε και μια φάση, που κάποιος κυνήγαγε μια γκόμενα, αλλά είχε και μια άλλη ως προθέρμανση, και η πρώτη άφησε πολλά υποσχόμενο μήνυμα στον τηλεφωνητή την ώρα που το έκανε με την δεύτερη ακριβώς πάνω στο χύσιμο. Ο καμένος είπε στην κοπελιά να χωρίσουνε, κι αυτή του λέει «καλά θα χωρίσουμε ενώ είσαι ακόμα μέσα μου;». Καλά, αν το διηγόμουν και ωραία...

#4
vikar

Γαμάτος. Και πάνω στο χύσι.

#5
MXΣ

Το γαμήσατε και έχυσε βρε παιδιά...

#6
jesus

πάλι καλά που δεν τον έκοψε κανένας τον πάτσι πάνω στο χύσιμο χτες κ έχωσε δεγκζέρω πόσα γαμάτα μαζί...

#7
anchelito

τα παλιά τα χρόνια που ήμανα νέος και ωραίος (τώρα είμαι απλά ωραίος) έκανα το αντίστροφο.

Με το που βρισκόμασταν για ποτό με κανένα μωρό, έκλεινα το κινητό μου και «απαιτούσα» να κάνουν το ίδιο, λέγοντας διάφορα όπως απόψε βγήκαμε μαζί, και η προσοχή μου όλη σε σένα.

Αν αισθανόμουν πολύ σίγουρος, κινούσα και να φύγω εάν δεν το έκλειναν.

Αν αισθανόμουν απελπιστικά πολύ σίγουρος έκλεινα το ραντεβού από την προηγούμενη και έλεγα δεν έχω τηλέφωνο μέχρι αύριο, αν συμβεί κάτι, χάσαμε.

Ήταν πάντα απολαυστικό να βλέπεις στα μάτια των, την απορία, το στερητικό και το γεγονός ότι συνάμα γούσταραν την όλη φάση.

Τις λίγες φορές που καθόταν η φάση, ουδείς ενόχλησε.

(Ποιός είχε πει αλήθεια το «δεν έχω κινητό, δεν έχω κάρτα, δεν έχω αυτοκίνητο, είμαι ελεύθερος!»;)

#8
patsis

Χωρίς πλάκα, ίσως το είπε ένας από τους Κατσιμηχαίους σε μια παλιά συνέντευξή τους στην τηλεόραση. Κάτι σαν «γιατί να πάρω κινητό; γιατί να χρειαζόμαστε κινητά; περπατάω στο δρόμο και θέλω να τηλεφωνήσω σε κάποιον; θα πάρω από καρτοκινητό», κάπως έτσι.

Σίγουρα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κινητά (εκτός από αυτούς που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και ειδοποιούν τους δικούς τους ή τις αρχές, εκεί πραγματικά σώζεται η ζωή τους) αλλά μάλλον χρειάζεται να ενσωματώσουμε τους κανόνες χρήσεις τους, παρά να τα απαρνηθούμε.

Χαζεύοντας σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσε στα χέρια μου ένα αντίτυπο του savoir vivre του Ζαμπούνη. Μάλλον θα ήμουν προκατειλημμένος αρνητικά, διότι πολλοί από τους κανόνες συμπεριφοράς εκεί μέσα μου φάνηκαν απρόσμενα ρεαλιστικοί και χρήσιμοι. Για τα κινητά έλεγε (από μνήμης ανακαλώ): Δεν αγνοούμε τον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε μαζί σε συνάντηση, επαγγελματική, φιλική ή συντροφική, για να μιλήσουμε στο κινητό, παρά μόνο για λόγους σημαντικούς και για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα, το οποίο μου φάνηκε σωστό.

Οι εκεί λεπτομέρειες, βέβαια, για τις ώρες που επιτρέπεται να τηλεφωνούμε σε κάποιον και η λοιπή περιπτωσιολογία ίσως φανούν καταπιεστικές, ο πυρήνας όμως με βρίσκει σύμφωνο: κάθε μέσο πλούτου, τεχνολογικό, εξουσίας, κοινωνικό «οφείλει» να λειτουργεί με γνώμονα την ανάπτυξη και στερέωση και εμβάθυνση των ειλικρινών μας σχέσεων με τους άλλους ανθρώπους.

Όπως λένε και κάποιοι ψαγμένοι Πατέρες της Εκκλησίας, δύο είναι οι κανόνες, οι δυο πρώτες από τις δέκα εντολές, ή, απλούστερα, η αγάπη. Και οι νηστείες και η αγαμία και οι προσευχές και ο εκκλησιασμός δεν στέκουν μόνα τους χωρίς αυτήν. Υπάρχουν ιστορίες για Πατέρες (και Μητέρες) που παρέβησαν αυστηρότατες νηστείες (π.χ. της Μ. Παρασκευής) με λίγο λάδι ή κάτι άλλο, διότι γι' αυτούς πια οι κανόνες αυτοί είχαν ολοκληρώσει τον καθοδηγητικό τους ρόλο - τους είχαν πια υπερβεί.

Ζητώ συγγνώμη από τον συντάξαντα για την κατάχρηση του χώρου. :-Ρ

#9
patsis

...και φυσικά, έκανα λάθος, πρώτος ο Χριστός το είπε:

ὁ δὲ ἔφη αὐτῷ, Ἀγαπήσεις κύριον τὸν θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου· αὕτη ἐστὶν ἡ μεγάλη καὶ πρώτη ἐντολή. δευτέρα δὲ ὁμοία αὐτῇ, Ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. ἐν ταύταις ταῖς δυσὶν ἐντολαῖς ὅλος ὁ νόμος κρέμαται καὶ οἱ προφῆται. Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, 22,37-40

#10
anchelito

patsis

τι είπες τώρα;

δε με λες, κανά εδάφιο για το παράνομο κατέβασμα ταινιών έχεις βρει, να τό χουμε χρειά μας;

#11
patsis

*> ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε· Γέγραπται, Οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ὁ ἄνθρωπος

Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, 4,4 *Μας κάνει;