Όρος που περιγράφει νεαρό, καλοσχηματισμένο και κοντό κοπελάκι. Όχι όμορφο αλλά ναζιάρικο. Σα τη Κοκκινοσκουφίτσα αλλά στην πουτανί εκδοχή της. Κάτι σαν το καβλοράπανο αλλά στο πιο πρόστυχο. Στην τελειότερη εκδοχή της, η πουτανοσκουφίτσα διαθέτει αθώα φατσούλα που παραπέμπει σε σαδομαζοχιστικά όνειρα.

Συνήθως χώνεται σε μια παρέα, την πέφτει σε όποιον τον έχει φάει η μαλακία περισσότερο απ' τους άλλους, πηδιούνται για μία και μοναδική φορά, και μετά την πέφτει κάθε μέρα και σε άλλον απ' την παρέα. Εννοείται ότι στον επόμενο λέει ότι ο προηγούμενος τον είπε «μαλάκα» προκειμένου αυτοί να τσακωθούν και αυτή να καλύψει τα ίχνη της. Αυτό το βιολί συνεχίζεται μέχρι να κάνει όλη την αντροπαρέα ένα μάτσο χάλια ή και μουνί καπέλο. Εξαφανίζεται το ίδιο αιφνιδιαστικά όπως εμφανίστηκε.

Η αναφορά στην Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι τυχαία. Η παραμυθένια ηρωίδα εμφανίζεται ως αθώα παιδούλα στην αρχή, αλλά στο τέλος τον λύκο τον ξεφυτίλιασε (όρος που θα προστεθεί στο μέλλον).

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα λήμματα πουστρόλυκος και πουστρογυριστούλης.

- Τι έγινε ρε μαλάκα; Πού χάθηκες;
- Εγώ πού χάθηκα; Εσύ έχεις να πάρεις τηλέφωνο από πέρσι. Και δε μου λες μπάϊ δε γουέι, με κείνη τη ψιψινέλ τη Μαρία τα έχεις ακόμα;
- Όχι ρε. Χωρίσαμε σχεδόν την ίδια μέρα. Εξαφανίστηκε, ούτε που κατάλαβα τι έγινε. Εγώ νόμιζα ξαναγύρισε σε εσένα.
- Παπάρια γύρισε σε εμένα. Μας έκανε όλους άνω κάτω και εξαφανίστηκε η πουτανοσκουφίτσα.

Πού είναι ο λύκος να του ρίξω ένα μουνί; (από Khan, 25/09/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Sex, Rita; το αναγραμμαντείο σε χαιρετά.

#2
Khan

Αλήθεια, γιατί την λένε red riding hood;

#3
Asterix

Παιδιά, το παραμύθι είναι απίστευτο. Οταν το διάβαζα στα παιδιά μου συνειδητοποίησα τι παίζει εκεί μέσα. Κατ' αρχήν η Κοκκινοσκουφίτσα δεν έχει πατέρα στο παραμύθι. Μόνο μάνα και γιαγιά. Η δε γιαγιά με το σπίτι στο δάσος προσφέρει φαγητό και στέγη σε κυνηγούς με τους οποίους κάνει και «παρέα». Φοβερά υπονοούμενα. Κατά μία εκδοχή που εμένα μου φαίνεται αρκετά λογική, το σύνολο του παραμυθιού αφορά την ενηλικίωση της ηρωίδας. Ο λύκος συμβολίζει τον κακό άνδρα, ο κυνηγός τον καλό άνδρα, το κόκκινο χρώμα παραπέμπει στην έμμηνο ρύση κ.λπ. Ψάξε τους συμβολισμούς στο google.

#4
Asterix

Για το «riding» (από το ιππασια άραγε;) νομίζω ότι η παλιά ονομασία ήταν Little Red Cap. Εγώ που είμαι και λίγο παππουδέξ έτσι το θυμάμαι. Εν πάση περιπτώσει, το http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Red_Riding_Hood μας εκπλήσσει ευχάριστα γιατί έχει μια καλή - παύλα - λεπτομερή ανάπτυξη του θέματος.

#5
Khan

Συνήθως χώνεται σε μια παρέα, την πέφτει σε όποιον τον έχει φάει η μαλακία περισσότερο απ' τους άλλους

καλά, η κορυφαία στιγμή του ορισμού!

#6
perkins

Όπως ξέρουμε όμως το παραμυθι δεν έχει αίσιο τελος. Ο πουστρολυκος τις τρωει , τις ρέυεται και τις αποβάλλει μετα απο μια εβδομάδα, ως δερμα και κόκκαλα.

#7
iron

αχαχαχαχαχαχα κχαννννννν!!!

#8
poniroskylo

Ισχυρό λήμμα και ορισμός.

#9
vikar

Το ξεφιτιλιάζω τελικά τί έγινε ρ' αδερφέ, πνίγηκε στη χύτρα;