Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατεξοχήν μπουκοφσκικοί, από αλκοόλ προτιμούν μπύρα και δη Kaiser - ένα ακόμη αιώνιο μπυροερώτημα, όπως και το γιατί άραγε οι μεταλλάδεςπίνουν αποκλειστικά Amstel.

(Χ Μπουκοφσκικός σε φίλο του:)
- Χθες πέρασα καταπληκτικά: όλο το βράδυ διάβαζα το «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του Χανκ και έπινα Kaiser! Και όλο το πρωί ξερνοβολούσα... ααααχ, αυτό είναι ζωή!

...beer is all there is... (από Vrastaman, 23/08/11)"Hey Dennis..." (από vikar, 23/08/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
vikar

«Οι μεταλάδες πίνουν αποκλειστικά Άμστελ»;!... Τώρα, ή δέν τους πάς τους μεταλάδες, ή σε λάθος στέκια τους συνάντησες, ή βεβαίως είσαι μίας κάποιας μικρής ηλικίας. :-Ρ

Απ' τις ευρείας κατανάλωσης στην ελλάδα σαφώς μόνο η Κάιζερ αξίζει, ενώ οι άλλες δύο πίνονται καθότι πλύση εγκεφάλου και περιπτερόμπιρες. Ειδικά την πράσινη, αυτό το τραγικό νερόπλυμα, μόνο ενοχικούς-δεξιούς πασοκτσήδες έχω δεί να την πίνουν.

(Αλλα «μπουκοφσκικοί» και να μήν πίνουνε κρασί;... Περίεργο. Μάλλον πρέπει να τον ξαναπιάσω τον κύριο.)

#2
mafie

Τό'χω παρατηρήσει αυτό με την Άμστελ, ειλικρινά. Μικρή; αχ, σ'ευχαροστώ! :Ρ Όσον αφορά τους μπουκοφσκικούς τι κρασί; Ο ίδιος ο Χανκ μπύρες έπινε. Το πολύ- πολύ καμιά σαγκριά γιατί είναι φτηνή -και γενικά κάποιο φτηνόκρασο, του τυπου dia, lidl κλπ, αλλά είναι σχεδόν απίθανο ακόμη κι αυτό.

#3
jesus

κ η φύρα μπιξ δεν είναι άσχημη. αλλά η άμστελ, ρε συ βίκαρε, είναι απείρως χειρότερη από την άθλια πράσινη. η άμστελ βαρέλι κάπως το διορθώνει.

#4
vikar

Θυμάμαι ρε γαμώτ' να διαβάζω για μιά περίοδο και καλά, που ο Τσινάσκι (ή μήπως ο ίδιος ο Μπουκόφσκι;...) τό 'χε γυρίσει πλέον στο κρασί ψιλοαποκλειστικά... Τσακώστε και το κλάσικ ντοκιμαντεράκι στο βίντεο.

#5
vikar

Τζίζα, νομίζω οτι άμστελ και χάινεκεν είναι τόσο πάτος καί οι δυό, που η κλασική εφηβική αντιπαράθεση ανάμεσά τους είναι μάλλον θέμα εξωμπιρικών παραγόντων, αδιευκρίνιστων ψυχοτέτοιων δηλαδή, όπως και σε κάθε άλλη εφηβική αντιπαράθεση: πασόκ-νουδού, μέταλ-ντίσκο, πάοκ-άρης, κιθάρα-ντράμς, κωλάκιας-βυζάκιας και πάει λέγοντας...

#6
jesus

το δίπολο πάοκ-άρης το έχουν απαντήσει οι απαράδεκτοι. διαλεκτική υπέρβαση το λένε κ είναι απλό: πάοκ-άρης-ηρακλής, γκολάρες βάζουν καί οι τρεις.

για άμστελ-χάινεκεν θα συμφωνήσω ότι είναι κ οι δύο πάτος, αλλά η άμστελ είναι διακριτά πιο πάτος από την πράσινη. η κάιζερ είναι κομπλέ πάντως.

#7
iron

από την Άμστελ προτιμάται η πράσινη γιατί η άμστελ λέει δεν προλαβαίνει να ψηθεί καλά λόγω υπερκατανάλωσής της. η πράσινη ψιλοπίνεται. Η κάιζερ σαφώς καλύτερη. εγώ δηλώνω φαν των γλυκών κρασόμπυρων, από 10άρες και πάνω.

#8
mafie

Θα ήθελα να προσθέσω σχόλιο πάνω στο εφηβικό ζήτημα κωλάκιας- βυζάκιας, πως αν και γυναίκα, θαύμαζα πάντοτε απεριόριστα τις λεπτές μέσες. Μεσάκιας είναι η απάντηση.

#9
Vrastaman

Ψευδοδίλημμα, καθώς τόσο οι καφέ όσο και οι πράσινες κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία / εργοστάσιο.

Οι κλεψυδρομούνες μεσάτες ЯuLΕ ακριβώς επειδή η μεσούλα τους τονίζει / κολακεύει τόσο το στήθος όσο και τους γλουτούς, ικανοποιώντας τόσο τον βυζάκια όσο και τον κωλάκια.