Εκτός από επωνυμία γνωστού προϊόντος περιποίησης μαλλιών - «ζελές» και φυσικά το γνωστό σε όλους παίγνιο των πάλαι ποτέ ουφάδικων, το φλίπερ αποτελεί και όρο που απαντάται στον εξαίρετα δημοφιλή και προσφιλή τρόπο να ροκανίζει κανείς την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να δουλεύει για να πληρώνει τα χρωστούμενα, το προ.

Όπως τραγούδησαν μια γαμημένη φορά οι λοκομόντοι και εν συνεχεία άκουσαν τρισεκατομμύρια φορές οι άμοιροι παίκτες, το προ αποτελεί τον Νο. 1 λόγο πρόκλησης οικιακών ατυχημάτων, διάλυσης χρόνιων φιλιών/σχέσεων, βλασφημίας αλλά και μέσο χαλάρωσης αν συνοδεύεται από τα κατάλληλα αξεσουάρ. Είναι φυσικό λοιπόν μια τόσο έντονη διαδικασία να διαθέτει δικό της λεξιλόγιο.

Ως φλίπερ ή, αν το κατέχετε και θέλετε να δείξετε μια κάποια οικειοτητα, φλιπεράκι νοούνται οι ασσύληπτα, από τους παίκτες του αντιπάλου, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας με μπαλιές-τρύπες, 1-2 ή κορόιδο. Η μπάλα την στιγμή δημιουργίας του φλίπερ στο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι ακουμπά την ταχύτητα της μπίλιας σε κανονικό παιχνίδι φλίπερ αφήνοντας τον άμοιρο αντίπαλο να αναρωτιέται με ποια σειρά προτεραιότητας πρέπει να κάνει δολοφονικό τάκλιν κόκκινης κάρτας και να ψάξει σακούλα για τον εμετό.

- Τι θα γίνει ρε Κικίτσα; Θα τελειώσεις καμιά φορά το παιχνίδι με 11 παίκτες;
- Σ' το έχω ξαναπεί Τασούλα μου, αν δεν σταματήσεις αυτά τα φλιπεράκια σου δεν σταματάω κι εγώ τα τάκλιν.
- Πάντα τα ίδια κάνεις ρε Κική, είτε παλεύουμε στη λάσπη με τα μαγιώ μας, είτε παίζουμε μαξιλαροπόλεμο με τα εσώρουχα πριν ξεκινήσουμε λεσβιακά, είτε παίζουμε στριπ πόκερ, είτε τεστάρουμε τις γνώσεις μας στα αυτοκίνητα πάντα τα ίδια. Δεν ξέρεις να χάνεις.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
barbas

Ευχαριστώ για τις όμορφες εικόνες του παραδείγματος...
Στα ονόματα μόνο μου τα χάλασες.........

#2
knasos

Γιου αρ γουέλκαμ για το πορτραίτο των τέλειων γυναικών που προσπάθησα να φτιάξω και για τα ονόματα δεν ξέρω γιατί αλλά είναι από τα αγαπημένα μου. Αν ανατρέξεις σε παλαιότερους ορισμούς και παραδείγματά μου θα τις βρεις πολύ συχνά.

#3
Galadriel

Έχει δίκιο ο μπάρμπας βρε παιδί μου, η Τασούλα κι η Κικίτσα ζυγίζουν πάνω από τρεις τόνους η καθεμία. Κάντες πχ η Σίντυ και η Μπέκυ. Άντε η Νατάσα και η Κριστίνα.

#4
Vrastaman

Όχι ρε σεις, το Τασούλα και Κικίτσα βγάζει υπέροχους οιδιμιλφιπόδειους συνειρμούς! Εγώ δε θα πρόσθετα και το μεγαλοαστικά ρετρό Ντόλυ.

#5
PUNKELISD

Το Ντόλυ κάτι σε κτηνοβασία μου φέρνει.. απ' την άλλη νταξ, η Πέγκυ και η Σίντυ σε ωθούν πολύ εύκολα σε καλλίγραμμα μεναγκό, τόσο εύκολα μάλιστα πού σχεδόν σου απαγορεύουν να τις φανταστείς αλλιώς. Ενώ η Τασούλα και η Κικίτσα σε ωθούν μεν σε εικόνα θείας, όχι όμως τόσο ώστε να σου απαγορεύουν να τις φανταστείς αλλιώς.. νομίζω.

#6
joe909

Ψηφίζω Τασούλα και Κικίτσα. Είναι σούπερ σέξυ και έχουν ένα άρωμα από φρεσκοκομμένο χορτάρι και αγριολούλουδα. BTW η Κικίτσα μου θυμίζει και τη γιαουρτόπιτα της κας Κικίτσας στο Μονοδένδρι και ως γνωστόν ο έρως περνάει από το στομάχι.

#7
Vrastaman

Κικιτσοπιτα, or should I say, μπουγατσα με Κικιτσα.

#8
joe909

Και σάντουιτς με Τασούλα.

#9
knasos

Ντόλυ Πάρτον; Θα μπορούσε.

Πάντως οι Κικές και οι Τασούλες του κόσμου ετούτου θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στα λημματά και στα παραδειγματά.

Και όποιος με το που διάβασε τα ονόματα έφερε στο νου κυράδες και συνέχισε στις παρακάτω εικόνες του παραδείγματος με τις ίδιες...

#10
dk636

Νομίζω ότι το παιχνίδι που έχει αποξενώσει πιο πολλούς ανθρώπους από το Προ είναι το Μάνατζερ. Μακράν.

#11
knasos

Με ήρθε μόλις τώρα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας σε περίπτωση γκόμενας Τασούλας που σας έκανε μπινιά:

- Και που 'σαι, το πρώτο άλφα βγαλ' το καλύτερα, σου πηγαίνει πιο πολύ.

#12
Galadriel

Ή μπορείς να της πεις κιόλας απλά και περιεκτικά: Σου γαμιέται το σπίτι σκατοκαριόλα.

#13
Galadriel

...αααααααχαχα μα τι ωραία που τα λέω με διασκεδάζω πάρα πολύ (βίκαρ μην τολμήσεις αχαχαχ)

#14
knasos

E είπα να έχουμε κανά επίπεδο για. Αν χωράει πάντως και το μωρή κάπου κατά κει μέσα θα το χρησιμοποιώ κι εγώ.

#15
Galadriel

Σωστός κνάσε, με μωρή έχει καλύτερο μέτρο. Αν η Τασούλα σου την κάνει, τώρα το έχουμε τελειοποιήσει.