1. Κλασικό, κυρίως καλοκαιρινό φαγητό που αποτελείται από γεμιστές μελιτζάνες με κιμά, το σχήμα και το χρώμα του οποίου θυμίζει μικρού μεγέθους υποδήματα.

Εν ολίγοις κόβουμε μελιτζάνες κατά μήκος και τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με κιμά, τον οποίο τσιγαρίζουμε με λάδι και κρεμμύδι και τον σβήνουμε με κρασί, ενώ προσθέτουμε ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Τέλος βάζουμε από πάνω ότι τυρί που λιώνει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να να ψηθούν οι μελιτζάνες.

  1. Ελαστικά επιθέματα που βρίσκονται στους σιαγόνες των φρένων των ποδηλάτων και τα οποία εφάπτονται με πίεση επί της στεφάνης στη ζάντα του τροχού κατά το φρενάρισμα, δημιουργώντας έτσι μέσω της τριβής, σημαντική επιβράδυνση.

Με λίγη φαντασία τα επιθέματα αυτά θυμίζουν μικρού μεγέθους υποδήματα.

Συνώνυμα: τακούνια, τακάκια.

  1. Κλασική κι αγαπημένη συνταγή! Έτσι ακριβώς κάνουμε κι εμείς τα παπουτσάκια, μόνο που δεν ξεπικρίζουμε ποτέ τις μελιτζάνες. (εδώ)

  2. Αν λάδι ή γράσο έρθει σε επαφή με τα παπουτσάκια θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε, διαφορετικά ενδέχεται να μην λειτουργούν (εδώ)

Ακριβώς αυτό. (1) (από PUNKELISD, 03/11/11)Ακριβώς αυτό. (2) (από PUNKELISD, 03/11/11)(από GATZMAN, 04/11/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Μιτζνούρ

Αυτό είναι το τελευταίο σλανγκ που απέμεινε; Ε... ας βάλουμε ένα τέλος

#2
iron

;;;;

#3
jesus

ε νταξ, η συνταγή δεν προσθέτει κ τπτ, αλλά νομίζω τα τακάκια είναι σωστότατο λήμμα.

#4
iron

ναι ρε μιτζνουρ μας, απλώς το παιδί θέλησε να τα καλύψει όλα, το ξεκίνησε κυριολεκτικά και το έκλεισε σλανγκικά (ε και για τη συνταγή, ξέρω γω, καλά έκανε γιατί υπάρχουν κι ανεπρόκοποι εργένηδες εδώ μέσα, πώς να εντυπωσιάσουν τη γκόμενα, ή σούσι πρέπει να μάθουν να φτιάχνουν ή κανα παπουτσάκι)

#5
betatzis

το μέσα από τις μελιτζάνες, το πετάμε ;;;;

:-)

#6
iron

είναι θέμα νοικοκυράς (εσύ τιιιιι τη θες τη συνταγή δηλαδή; δε μας τα λες καλά...)

#7
jesus

ό,τι θέλει τη θέλει τη συνταγή ο θείος μπέτα.

(στο λινκ περίμενα να δώ αυτήν την νοικοκυρά κ απογοητεύτηκα...)

#8
PUNKELISD

Μα πώς δηλαδή, θα έρθει ο ξένος από την άλλη χώρα και θα του πεις σήμερα θα φας παπουτσάκια, τι θα νομίζει ο άνθρωπος; ενώ τώρα, θα μπει στο σλάνγκγκρ (και όχι στο γκούγκλ, που δίνει κάτι χιλιάδες αποτελέσματα) θα διαβάσει και τη συνταγούλα του και έτοιμος.

Όλα αυτά τα λέω για να καταλήξω ότι το μέσα από τις μελιτζάνες δεν το πετάμε, καλό θα ήταν, παρά το ανακατεύουμε 'κει πέρα με τον κιμά και το ξαναβάζουμε μέσα.

Άσε που η συνταγή μπήκε για να ξεχάσω λίγο την σκατολογία των τελευταίων ημερών.

#9
joe909

Ήταν και πάστες. Τα παπουτσάκια φτιάχνονταν με παντεσπάνι και γέμιζε με κρεμ πατισερί, ψιλοκομμένο αμυγδαλάκι και σαντιγί. Έμπαινε και κανένα κερασάκι ως αγκράφα.

#10
iron

ομολογουμένως είναι ορεκτικό το λήμμα σου σε αντίθεση με το δικό μου, ναι...

αλλά τώρα κάτι πρέπει να κάνουμε με τον τζίζαντα που ψάχνει για νοικοκυρά.

#11
MXΣ

ναι, κάποια-ον* να του μαγειρεύσει ένα καλό γεύμα...

**κορεκτίλα*