Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ένδειας στις οποίες καλείται να επιβιώσει ο σύγχρονος νεοέλληνας, η παραπάνω κλασσική φράση χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά για να δηλώσει το ανέφικτο της συγκέντρωσης ενός ποσού που μας ζητείται για οποιοδήποτε λόγο (για λογαριασμό της ΔΕΗ, εφορία, αγορά ενός καταναλωτικού αγαθού, χαρτζιλίκι κ.λπ.).

Παραδοσιακά, το να εισέλθει κάποιος «εις γάμου κοινωνία» συνεπαγόταν υπολογίσιμες οικονομικές δαπάνες για τα έξοδα της γαμήλιας τελετής και ως εκ τούτου δεν το έπραττε κανείς παρά μόνο εφόσον είχε εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια ενώ προς τον σκοπό αυτό θυσιάζονταν οι άλλες δαπάνες. Η δε αδυναμία εξεύρεσης του αναγκαίου ποσού, οδηγούσε σε αναβολή του ευτυχούς γεγονότος, και από εκεί προκύπτει και ο ευσεβής πόθος που αποτελεί το λήμμα μας.

Στο γκισέ της ΔΕΗ:
- Αν είχα τα 2,804.56 ευρώ που μου ζητάτε, θα παντρευόμουν.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

χμ... εγώ θα πήγαινα ταξιδάκι με τον λεγάμενο αντί να τα πετάξω στους συγγενείς, στους παπάδες ή στον δήμο...

ήταν το κοινωνικό σχόλιο της ημέρας από την ιρονίκ, παρακαλώ παύσατε τα χειροκροτήματα ευχαριστώ.

#2
patsis

Αααα... Αστεφάνωτη σ' έχει; Τσ-τσ-τσ... (το πλήθος ανταλάσσει επικριτικά μουρμηρητά)

#3
jesus

κ από τσίου το «αν είχα 2g θα παντρευόμουνα».

#4
mafie

Κανονικά, ο έρωτας εκ Κρήτης που σου έχει προκύψει, θα έπρεπε να σε παντρευτεί, να καλέσει στο γάμο σας και τα 16α ξαδέρφια του, που βρίσκονται χαμένα στα βάθη... μπορεί και του πλανήτη Άρη και αφού μαζέψετε καμιά 20.000 συγγενείς, να βγάλετε στη γύρα το καλαθάκι για το χάρισμα, να χεστείτε στο τάληρο, να βγάλετε τα έξοδα του γάμου, να βγάλετε μια γκαρσονιέρα και τις 20 πρώτες δόσεις του καινούριου σας αμαξιού (τζιπ, για τις κακοτράχαλες κρητικές πλαγιές μας -πώς θα πηγαίνετε στο Μπάλο για κάμπινγκ με τα πόδια;).

Οπότε βασικά ironick, έτσι κιμπάρηδες που είναι οι άντρες οι κρητικοί, εσύ τουλαχιστον δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μη μας μοιράσεις ψηφιακά κουφέτα.

Υ.Γ. Δεν αστειεύομαι, ο ξάδερφος της κολλητής μου, έβγαλε από το χάρισμα τον γάμο του και του μείνανε και 80 χιλιάρικα καβάτζα...

#5
allivegp

Ναι, ό,τι πεις. Είναι γνωστά τα «τούβλα» με τα 100ευρα-φωτοτυπίες καλούτσικης ποιότητας που αφθονούν (και) παρά τοις αθιγγάνοις στις γαμήλιες τελετές τους.

#6
allivegp

@ άιρον: είπε τώρα!; «αντί να τα πετάξω στους ..., ΠΑΠΑ, ...ΔΗΜΟ» !

#7
allivegp

  • τ'
#8
iron

πάτση, ναι, αστεφάντωη με έχει, να του πω κάτι;

αλλά μαφί, παρότι είναι πολύ γκάιλ στον κρητικό γάμο το ότι αντί να γαμιέσαι την επαύριο με το ανοίγεις άχρηστα προς αλλαγή δώρα, απλώς μετράς τα ευρώπουλα, πίστεψέ με ότι η προοπτική τριήμερου κρητικού γάμου μας έκανε να λιποψυχήσουμε αμφότερους... ακόμα γελάνε κάποιοι φίλοι με το να μας φαντάζονται να κάτω από τις μπαλοθιές να ακούμε τα συχαρίκια και μετά να χορεύουμε μπροστά στους 2.000 συγγενήδες με τη μαντήλα στον ώμο!

#9
aias.ath

Τchαὶ τὰ κανίστchια, μπάρε μου; Τchαὶ τὸ γαμοπίλαφο;

#10
iron

νταξ μωρέ, αυτά τα τρως και ως καλεσμένος, δεν χρειάζεται να παντρευτείς για να.

(βτς γαμεί το γαμοπίλαφο, το ορίτζιναλ βέβαια, όχι αυτό που σερβίρεται στα δήθεν κρητικομάγαζα της αθήνας)

#11
patsis

Άντε, παντρευτείτε να φάμε κάνα γαμοπιλαφάκι, που πεινάω κιόλας.

#12
iron

καλά, θα πω στη θειά του να σου φκιάξει.

#13
patsis

Thanks! (ό,τι νάναι είμαστε)

#14
Galadriel

Τι ώρα νάνε;

#15
mafie

Γαμοπίλαφο; Πού'ν'το; Με στάκα; Πού είναι η θεία;;;; :D

#16
iron

κει κάτω είναι, πρέπει να οργανώσω ταπεροθεραπεία...