Δένω / είμαι δεμένος / δέσιμο.

Τσουτσουριάστε. Αργκό της μαγείας!!! Όλοι αυτοί οι τύποι του ρήματος δένω, αναφέρονται στο δέσιμο με μάγια. Λύνω δένω τα μάγια; Γκάγκα; Γκέγκε.

Εκεί εξαντλείται η επαγγελματική αργκό, δλδ στους επαγγελματίες της προκατάληψης. Χαρτομάντες, γριές που ξορκίζουν, αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης αστρολόγους, και και άλλους πολλούς εμπριμέ. Από τη στιγμή που τα ευκόλως ευνομούμενα παραλείπονται, το δέσιμο για τους μυημένους αναφέρεται στην επιτυχή εκτόξευση μαγικών εναντίον κάποιου.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στους κατ' εξοχήν προληπτικούς; Και ποιοι είναι αυτοί; Απαντάω εγώ γιατί αργείτε χαρακτηριστικά! Οι τζογαδόροι. Η έκφραση έχει πάρει τον δικό της δρόμο και ανάμεσα στους τζογαδόρους που ψάχνουν να βρουν γιατί χάνουν! Η απάντηση απλή. Χάνουν γιατί κάποιος τους έδεσε!!!

  1. Ρε πούστηδες. Με έχετε δέσει για τα καλά. Έχω να πάω ταμείο πάνω από ένα μήνα.

  2. - Και τι λέτε Κυρία μου. Οι δουλειές θα πάνε καλύτερα;
    - Πώς να πάνε; Αφού είστε δεμένος!!! Αν δεν κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, θα καταστραφείτε.
    - Και ποιες είναι αυτές;
    - Στην διπλή πανσέληνο του χρόνου, θα πρέπει να ξεπουπουλιάσουμε μια κότα μισιριώτικη, κατά προτίμηση λεσβία, και να την κάνουμε με πιλάφι και σος μιλανέζ. Από αυτό το φαγητό πρέπει να φάει ο ανταγωνιστής σας, εσείς, και ο παπάς της Φανερωμένης, στο Χολαργό. Εάν γίνουν αυτά, θα λυθούν και τα μάγια.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified