Τα φράγκα. Ο έχων το πακέτο, ο επονομαζόμενος και «πακέτος», είναι ο πλούσιος. Η έκφραση ακομπανιάρεται από συγκεκριμένη ογκομετρική χειρονομία η οποία οριοθετεί το μέγεθος του πακέτου σημειώνοντας στο χώρο την θέση των 6 πλευρών του. Προφανώς, όσο πιο μεγάλο το πακέτο, τόσο πιο πολλά τα φράγκα.

Ο τύπος έχει το πακέτο λέμε. Φερράρι 430 σπάιντερ με κιτ ανθρακονήματα και κεραμικά. Μόνο τα κεραμικά έχουν όσο το Μοντέο του μπαμπά μου ρε μαλάκα.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
rigo21

Δεν ξέρω αν ισχύει και αλλού πάντως στην Ύδρα που μένω «πακέτο» φωνάζουμε τα φιλαράκια μας. «Πατσέτο» για την ακρίβεια.

#2
poniroskylo

Ό,τι λέγεται, ισχύει. Γιατί δεν το ανεβάζεις ως πρόσθετο ορισμό; Με όλες αυτές τις διευκρινίσεις που έδωσες.

#3
Goth1c

συνώνυμο: τούβλο... Τουλάχιστον έτσι το λέμε στην Αθήνα... ^^

#4
acg

Το τούβλο ειναι μεν σχετικο, αλλα οχι ακριβως συνωνυμο. Αναφερεται σε συγκεκριμενη ποσοτητα απο γκαφρα, ενω οταν λεμε πακετο μιλαμε για ποοοοοολλα τουβλα μαζεμενα και επιδεικνυομενα εις πασα ζητησιν. Και στην Αθηνα;)

#5
joe909

Εξ ου και η παρά πολλοίς εσφαλμένη αντίληψη ότι «Πακέτο» ήταν το μικρό όνομα του Προέδρου της Κομισιόν (1985 – 1994) Ζακ Ντελόρ, χάρη στο Α΄ και Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, που κοινώς επονομάσθηκαν Α΄ και Β΄ Πακέτο Ντελόρ. Αν το αντιλαμβάνομαι καλά, από εδώ κι εδώ, το Α΄ και Β΄ πακέτο Ντελόρ ανήλθαν συνολικά σε 28 δις Ευρώ περίπου (δωράκι, όχι δανεικά). Μία προφανώς σοβαρότατη αιτία για να είναι σταθερά οι Έλληνες ο πλέον φιλοευρωπαϊστής λαός, μέχρι το Μάϊο 2010, οπότε, άρδην μετετράπη σ’ έναν από τους πλέον ευρωσκεπτικιστές, για να μην πούμε ευρωσιχτιριστές. Μια εξέλιξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πορεία από το πακέτο (με την παρούσα, καλή έννοια) Ντελόρ στο πακέτο (με την ανωτέρω ξενέρωμα έννοια) Μέρκελ.

#6
GATZMAN

Και έρχεται τούτο δω το πακέτο να «εξηγήσει», τα πως και τα γιατί που κρύβουν τα άλλα πακέτα.Φυσικά ο ο Μάκης τα 'ξερε όλα αυτά από τα γεννοφάσκια του

#7
Vrastaman

Υπάρχει και το πακέτο σφύριξης.