Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής. Το επώνυμό του μάλλον στέκεται τροχοπέδη στις πολιτικές του φιλοδοξίες, αν και το παιδί μπήκε από νωρίς στα μπετά: έπαιζε τον μικρό Μητσοτάκη ήδη από το 1977, στην ΟΝΝΕΔ... Όποιος θέλει να θαυμάσει αυτήν την χαρισματική πολιτική φυσιογνωμία, ας επισκεφθεί το site του.

Πάντως η ιστορία τον δικαίωσε: από τότε που το όνομά του έγινε γνωστό, είναι πλέον συνώνυμο των εκφράσεων παίρνω τον πούλο και την πουλεύω, δηλαδή φεύγω (βιαστικά). Αν και στο βιογραφικό του δεν γράφει τίποτα γι' αυτό... Περίεργο...

- Τι ώρα πήγε ρε παιδιά;
- Εντεκάμιση.
- Ωχ, θ' αργήσω... Τομπούλογλου!

(από Cunning Linguist, 22/04/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Desperado

Σπεκ! Η λέξη από μόνη της είναι εξαιρετική και ευρέως διαδεδομένη, αλλά δεν ήξερα καν για το καμάρι που παραθέτεις. Life imitates Art! Εύγε!

#2
allivegp

Νομίζω ότι αξίζει να γίνει μια εννοιολογική διάκριση μεταξύ των λημμάτων «Τομπούλογλου» και «εξαφανιζόλ», κυρίως προς χάρη των αλλοδαπών σλανγκιστών ώστε να γίνουν αντιληπτές οι λεπτές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των λημμάτων αυτών.

Π.χ., Κατά τη διάρκεια παθιάρικου, κολασμένου εφηβικού σεξ εν κρυπτώ στον αχυρώνα (λέμε τώρα), θα ακούγαμε (ασθμαίνοντας):
- Ωχ! Ήρθε η μάνα μου! Εξαφανιζόλ! ή
- Ωχ! -//- -//- Τομπούλογλου!
Επαναλαμβάνω, είναι επιτακτική η αποσαφήνιση των δυο εννοιών, προς αποφυγή παρεξηγήσεων (και αγαμησίας) που μπορεί να προκαλέσει η σύγχυση τους.

#3
Cunning Linguist

«Στο βιβλίο «Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής» ο Χάρης Κουσουμβρής αναφερόμενος στη χρηματοδότηση της οργάνωσης, εμπλέκει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στις ευρωεκλογές του 1999, που η Χρυσή Αυγή συνεργάστηκε με την Πρώτη Γραμμή του Πλεύρη, γράφει πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος για τη χρηματοδότηση «εμμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε πως αρπαχτές γινόντουσαν απ’ όλους τους κομματικούς χώρους καταπώς συνέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

«Σύμφωνα με τα όσα μας έλεγε ο ίδιος, μια τέτοια χρηματοδότηση θα εξυπηρετούσε την ιερότητα του αγώνα μας. Τελικά αναλωνόμασταν σε μια μεγάλη στημένη βρωμιά», αναφέρει και προσθέτει:

«Ήμουν μάρτυρας, όχι μόνο εγώ αλλά και πολύ άλλοι, όταν ο ίδιος ο αρχηγός μας (Μιχαλολιάκος) είχε στείλει να συνοδεύσουμε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Βύρωνος τον Κ. Πλεύρη, όπου τον είχε καλεσμένο ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Τομπούλογλου».»

#4
σφυρίζων

Γιατί έγινε τομπούλογλου ο Τομπούλογλου;
«Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος φωτογράφισε τον εν λόγω πολιτικό ως ομοφυλόφιλο και οι εφημερίδες Ακρόπολη, Αθηναϊκή και Χώρα, καθώς και η εκπομπή του Σπύρου Καρατζαφέρη στο Αlter 5, ανέλαβαν να μας γνωστοποιήσουν το όνομά του. Άμεση συνέπεια υπήρξε η παραίτηση του πολιτευτή της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών από την υποψηφιότητά του στις εκλογές και από μέλους του κόμματος. Η παραίτηση έγινε αμέσως δεκτή από τη ΝΔ, ενώ στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων αλληλοκατηγορούνταν για την ύπαρξη ομοφυλοφίλων στους κόλπους του αντιπάλου» (εδώ)

#7
soulto