Το είδος εκείνο μουσικής στο οποίο ο κιθαρίστας θεωρεί υψηλή τέχνη να παίζει όσο πιο γρήγορα μπορεί όοοοολες τις κλίμακες και τα αρπίσματα που έμαθε στο ωδείο.
Η ταχύτητα, σε συνδυασμό με τις λεπτές χορδές και την πριμάτη παραγωγή, στεφανώνονται από την ασυναρτησία, την υποχρεωτική έλλειψη πρωτοτυπίας και την εμφανή τάση για επιδειξιομανία που δέρνει το είδος, και δημιουργούν στον ακροατή την ανάγκη να πλύνει το πρόσωπό του ή και να ξυριστεί.
Ο όρος αποδίδει επιτυχημένα το άκουσμα, όσο και την ασημαντότητα του είδους αυτού, του οποίου οι υπηρέτες συγχέουν συστηματικά την τέχνη με την τεχνική.
Απ' ό,τι φαίνεται, ο πρώτος σαπουνοποιός στην Ιστορία της Μουσικής ήταν ο Yngwie Malmsteen, του οποίου η μουσική συναγωνίζεται σε φρικαλεότητα τα έργα και ημέρες του άλλου μεγάλου σαπουνοποιού της Ιστορίας (ένας Αδόλφος κάτι, δεν θυμάμαι τώρα). Από τότε, βέβαια, νέοι καλλιτέχνες, με μεγαλύτερες τελικές και καλύτερη δράση ενάντια στους λεκέδες έχουν ξεπεταχτεί, χαρίζοντάς μας το λευκότερο λευκό.

- Φίλε, πήρα το καινούργιο ψδ του Xys Tarhidiasou. Ο τύπος κάνει καιγαμώ τις μουσικές ρε. Χτυπάει με το αριστερό δέκατα έκτα στο 1342 ενώ κάνει ταππινγκ με τη μύτη πεντάηχα στο 146 και ξύνει την κωλοτρυπίδα του με την πένα. Όταν κάνει sweep λένε ότι καθαρίζει την Κόπρο του DeMayo όσο να πεις grind.
- Πότε θα σταματήσεις ν' ακούς αυτές τις μπουρμπουλήθρες και θα γίνεις άνθρωπος γαμώ τη μπαναγία σου ρε βλάκα;

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

Τα ίδια συμβαίνουν και στην κλασική μουσική. Από ορισμένα Ωδεία βγαίνουν άψυχα ρομποτάκια που κερδίζουν τις εντυπώσεις των αδαών, η μουσική τους ερμηνεία όμως είναι ανύπαρκτη.

Η δεξιοτεχνία ήταν πάντοτε της μόδας, από την αρχαιότητα. Οπότε μη νομίζετε ότι πρόκειται να γλιτώσουμε από δαύτην. Έχει και τα καλά της. Βοηθάει στο γενικότερο μουσικό πείραμα.

#2
Cunning Linguist

Μωρέ, πάλι καλά οι μπουρμπουλήθρες... Εδώ να πούμε η καινούρια τάση να μην παίζεις τίποτα, να του κάνεις παραγωγή γυαλάδα και να το πουλάς για μουσική!

Πάντως δεν νομίζω να σε χαλάνε οι γρήγορες κλίμακες του Uli Jon Roth, έτσι jesus; Γενικά πάντως κι εγώ βαριέμαι αυτή τη φάση.

#3
jesus

βασικό χαρακτηριστικό της μπουρμπουλήθρας είναι οι παντελής θαλασσινή απουσία παύσεων στον αυτοσχεδιασμό, σε βαθμό φοβίας.

#4
vikar

Αυτό που λένε, δέν έχει σκάνκ ανάσες το σόλο.

(που ίσως να σήκωνε και ανάρτηση το ανάσες...)

#5
jesus

μεταφορά είναι αυτό ρε συ, δε νομίζω.

#6
vikar

Έχει παγιωθεί ομως, είναι ψιλοόρος. Παίζει με ανάσες είναι έκφραση στανταράκι.

#7
jesus

πάσο.

#8
vikar

Ε αφού πας πάσο ανέβασ' το κιόλας...