Βαθυστόχαστη ατάκα καθηγητών θετικών επιστημών που θέλουν να μειώσουν τους εκνευριστικούς συνάδελφους φιλόλογους. Η κόντρα αυτή είναι από παλιά γνωστή, καθώς όλοι θυμόμαστε από τα σχολικά μας χρόνια ότι πάντα φυσικοί, χημικοί και μαθηματικοί κάναν μεταξύ τους παρέα και όχι με φελόλογους. Ίσως επειδή συνηθίζεται η φιλόλογος να είναι γυναίκα, πιθανότατα σε κλιμακτήριο, με έλλειψη άντρα ή κάτι άλλο ρε πούστη –δεν ξέρω τι– που την στέλνει συνήθως στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και γενικά χαζής και λανθασμένης κρίσης. Ανατρέξτε στη μνήμη σας και όλοι σας θα είχατε μια βλαμμένη /-ο ρηχή /-ό φελόλογο που σας ζάλιζε και δεν εκτιμούσε το χιούμορ σας –μένοντας στην επιφάνεια χωρίς να κοιτάζει το βαθύ νόημα του χαβαλέ και του παλιμπαιδισμού– που βρήκε έπειτα από χρόνια εδώ την ενσάρκωσή του!

(Δεν έχω παράδειγμα, αλλά ό,τι και αν βρίσκεται καταχωρημένο στο slang ο/η φελόλογος θα ήθελε να το ρίξει στην πυρά μαζί με τον server!)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#2
iron

βλ, και το σχετικοάσχετο ατσιπόπουλος

#3
Galadriel

Με έριξες σε προβληματισμό.

Όντως οι φιλόλογες φαίνεται να έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά τα οποία μάλλον οφείλονται στο ότι αντιμετωπίζουν την ζωή μέσα από ένα πρίσμα φιλοσοφίας, συναισθήματος και πάθους. Και κλάμα με τον Λουντέμη ένα πράμα. Αχχχχ ο Μικρός Πρίγκηπας... Κλαψ λυγμ. Σαν να χεις δίκιο δηλαδή και να το 'χουν το ψυχιλίκι τους...

Οι φιλόλογοι από την άλλη (οι αρσενικοί δατ ιζ - δεν μιλάω για όσους γέρνουν), δεν μπορώ να πω ότι είναι στο ίδιο στυλ, ίσα ίσα. Ενδέχεται αυτό το συναίσθημα και το πάθος που κάνει τις θηλυκές να φτάνουν στην υστερία, να είναι αυτό που στα αρσενικά σπάει την υπερβολική αντρίλα και τους κάνει να θες να τους πάρεις αγκαλίτσα.

Εύγε Μπεθ.

#4
beth

έπειτα απο δύο χρόνια αποκυρήσω αυτον τον ορισμό μου ως ελειπή και εν μέρει αναληθές, επειδή αναφέρομαι στη φουρνιά των φιλόλογων που χε ζήσει με το κουτάλι η δικιάμου γενια στα σχολεία.η οποία ήταν κατα 95% τύπισσες άνω των 50 και οι μισές απο αυτές ήτανε νευρόσπαστες -για λόγους απου ακόμα αγνοω - και όχι οι τωρινές 25ρες 30ρες που είναι σαφώς πιο ελκυστικές-απο ολες τις αποψεις- και πιο κοντα στην ηλικια της εφηβείας.μαλλον εφυγαν πολλες οταν τελειωσαμε πριν 5-6 χρόνια και ηρθε κυμα απο πολλες νεες καθηγητριες.αν περνουσε απο το χερι μου θα τον εσβηνα αυτον τον ορισμο :P

#5
jesus

μπεθ-βγεθ θα τους κάνουμε τους ορισμούς;

#6
beth

χαχαχ δεν το πηγα εκει απλα το ανεφερα ετσι για την φαση να το παιξω large τυπος!