Λέγεται όταν προτείνεται ένα πολύ ασθενές μέτρο ή λύση για ένα πολύ βαρύ πρόβλημα. Όπως στην έκφραση «πάει να γιατρέψει τον καρκινοπαθή με ασπιρίνες». Πολύ συχνή έκφραση στο δημοσιοκαφρικό ιδίωμα σχετικά με την οικονομική κρίση, όπου κάθε τόσο ακούμε ότι προτείνονται «μέτρα- ασπιρίνη» για τα ανίατα προβλήματα της Μπουρδελλάδας.

  1. Δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα «ασπιρίνη» το καρκίνωμα της φοροδιαφυγής. (Εδώ).

  2. Barclays: Ασπιρίνη τα νέα μέτρα, αναγκαία η αναδιάρθρωση. (Εδώ).

(από Khan, 01/03/12)

Got a better definition? Add it!

Published

Το πηλίκιο του ναυτάκου (που λέει κι ο Χότζας), του ναυτάκου που υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό. Προφάνουσλυ λέγεται έτσι γιατί είναι πλακέ και λευκό και θυμίζει ασπιρίνη. Θα έλεγα ότι θυμίζει καλύτερα το παλιό ντεπόν, το οποίο όμως μάλλον δεν υπήρχε την εποχή που βαφτίστηκε έτσι το καπελίνο αυτό.

Λέγεται και τάπα.

Ασίστ -ερήμην του: Χότζας στο πού τρώς ψωμί εσύ;

«Στη διάλεκτο της ηρωικής ναυτοσύνης Λουκάνικο είναι ο μακρόστενος σάκος από καραβόπανο που σου δίδει η υπηρεσία με τις κουβέρτες, τις πετσέτες, κάτι σώβρακα, παντόφλα 'πήγασος με το νύχι στο βγάλσιμο' (αθάνατε Χαρι Κλιν!!!), στολή, άρβυλα, κάλτσες, μαχαιροπήρουνα και φυσικά την … Ασπιρίνη δηλαδή το πηλίκιον του ναύτου! Ένα ΙΚΕΑ δηλαδή, ντύνει στολίζει νοικορεύει σε ναυτική συσκευασία!»

(από μπλογκ)

Got a better definition? Add it!

Published