Έκφραση των ηθοποιών. Σημαίνει ότι έχω εξασκηθεί επαρκώς με ειδικές ασκήσεις για τη γνάθο η οποία είναι πλέον ευέλικτη και λυμένη, με αποτέλεσμα την καλύτερη άρθρωση του λόγου και τον δεξιότερο χειρισμό των εκφράσεων του προσώπου.

Είχα κάνει τις ασκήσεις και ήμουν μια χαρά σπασμένος.

Got a better definition? Add it!

Published

Σπασμένο ή σπασμένος συνεκδοχικά, λέγεται το σύστημα οδηγός - όχημα, όταν τηρούνται οι κάτωθι συνθήκες:

  • Το όχημα πηγαίνει με τσίτα τα γκάζια και βαράει κόφτες συνέχεια.
  • Ο οδηγός βλέπει το δρόμο σαν σοκάκι στη Χώρα και αρχίζει να φλερτάρει με τον δαλτονισμό.

Για την συγκεκριμένη συνθήκη πρέπει φυσικά το μηχάνημα να είναι πολλά κυβικά διότι αν είναι πρι-πρι ακυρώνεται αμέσως η νιρβάνα και παίζει σκέτη ταλαιπωρία (βλ. παράδειγμα)

Η σλανγκιά μάλλον προέρχεται από το ότι εάν οδηγείς πάντα στα κόκκινα τελικά θα σπάσεις το μοτεούρ.

- Οταν οδηγω μεγαλες αποστασεις και ειδκοτερα οταν εχω δευτερο ατομο που σε σπρωχνουν να κατσεις ακομα πιο μπροστα, μουδιαζει η ηβικη μου χωρα, και νεκρωνει ολος ο μηχανισμος! Σκοοτερ οδηγω, και πιστευω ειναι επειδη η σελα ειναι πιο μυτερη μπροστα και σου ριχνει σουβλιες στον καβερνοσο. Στα παπακια δεν ξερω αν ισχυει κατι διαφορετικο.

- Να πάρεις μοτάρντ μονοκύλινδρο να πηγαίνεις σπασμένος στας ΕΟ για να σου επαναφέρει το σύστημα ...από εδώ

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κυρίως στο ουδέτερο, σπασμένο. Κυριότατα το λογισμικό από το οποίο έχει αφαιρεθεί η προστασία αντιγραφής, όπως εξηγεί ο σχετικός ορισμός.

Κατ’ επέκταση και το προϊόν της χημικής βιομηχανίας που έχει παραχθεί με μη εξουσιοδοτημένη χρήση της φόρμουλας, συνήθως σε μικρά εργαστήρια των ανεπτυγμένων χωρών ή και μεγαλύτερα των άλλων κρατών, των πιο «απείθαρχων» ως προς την προστασία της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Το σπασμένο χημικό δεν μπορεί να έχει βέβαια τα πιστοποιητικά που προβλέπονται από μεγάλες επιχειρήσεις-πελάτες, ιδίως για υγειονομική χρήση, για τους μικρούς παίκτες της αγοράς όμως είναι μια ρεαλιστική επιλογή, παρά τα πραγματικά και νομικά ρίσκα της υπόθεσης.

(Πηγή: Ακουσμένο αυτούσιο στην Άνω Γλυφάδα, την 25/04/2010, περίπου στις 00:33, από Αθηναίο με Κεφαλλονίτικη καταγωγή.)

- Ήρθε φιρμάνι από την BAYER, παραγγελίες μόνο με ρευστό. Δεν μας έφταναν τα δικά μας φέσια, δεν μας έφταναν τα παγωμένα όρια στις τράπεζες, ή που τα νοσοκομεία δεν πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο...
- ...και δεν πρόκειται να πληρώσουνε για άλλα τρία χρόνια...
- ...α γεια σου, και οι διάφορες χώρες τ. Βουλγαρία που φέρνουν τα ίδια εντομοκτόνα σπασμένα και τα πουλάνε μισοτιμής στους μικρούς, τώρα θα πρέπει να μαζεύουμε πενήντα κι εκατό και διακόσια χιλιάρικα προκαταβολικά για να φέρνουμε εμπόρευμα; Αυτά δεν γίνονται, θα το κλείσω το μαγαζί και να πα να γαμηθεί...
- Σπασμένα τι είναι;
- Χαρμάνι ρε παιδί μου, παράνομα εργαστήρια κιέτσ'. Τι έπαθες ξαφνικά με το κινητό;
- Θυμήθηκα να σημειώσω κάτι...

Placebo: Τώρα το\' χουμε :-Ρ (από HODJAS, 03/05/10)

Got a better definition? Add it!

Published