Από τη slang των δημοσκόπων.

Ηχητική απόδοση της λεζάντας ΔΞ-ΔΑ της τελευταίας συνήθως στήλης, ή του τελευταίου κομματιού της πίτας γραφημάτων που συνοψίζουν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων και σημαίνει «Δεν Ξέρω-Δεν Απαντώ».

Αν και ουδεπώποτε θα το παραδεχτούν οι υπερδιαπλεκόμενοι υπεύθυνοι για το σερβίρισμα των αποτελεσμάτων, η βρώμα που διαρρέει από τους διεξάγοντες τις δημοσκοπήσεις και δη τις τηλεφωνικές, διαβεβαιώνει πως το ζηλευτό σε κόμματα που συγκυβέρνησαν ποσοστό που συγκεντρώνει η κατηγορία, οφείλεται εξολοκλήρου στο «δουξου-».

Το «-δουα», στο οποίο έπρεπε να συγκαταλέγονται τα εκτοξευόμενα περί της 4ης απογευματινής, ευρηματικότατα γαμοσταυρίδια έξαλλων πολιτών προς τους τηλεφωνούντες συχνά πολλαπλά πτυχιούχους, πλην κακοπληρωμένους υπαλλήλους (στους οποίους το σάιτ θα πρέπει να κάνει επίσημη έκκληση να μοιραστούν το καθημερινό τους αποθησαύρισμα σλανγκο-όρων) δεν παριστάνεται, προκειμένου να μη φαντάζουν μπροστά του σαν γιαπωνέζικες πούτσες, οι μπάρες των άλλων απαντήσεων.

Σαν χαρακτηρισμός επί προσώπων, ο όρος δηλώνει μια πλειάδα συμπεριφορών – στάσεων προς το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Από αυτήν του σταρχιδιστή έως του μουλωχτού διαπλεκόμενου κι από αυτήν του αποφασισμένου να δει προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα, μέχρι αυτού που ξέρει πώς να μην κόβει για μαλακίες τις σχέσεις του με κανέναν.

  1. Δουξουδουα, ρε φίλε
    Σε μεγάλη δημοσκόπηση που διεξήγαγε για λογαριασμό της A.V. η εταιρεία «Σουβλάκια Mινώταυρος Kατασκευαστική», η διαφορά της N.Δ. από το ΠAΣOK έχει σταθεροποιηθεί στις 2,39 ποσοστιαίες μονάδες με φυσιολογικό όριο τις 2,30, οπότε συνιστάται δίαιτα, σωματική άσκηση και ιαματικά λουτρά.

  2. -Πολιτικά, που στέκεστε;
    -Στους γάμους του εξαποδώ δουξουδουα

  3. Πριν τον ανακυρήξουμε μοντερειοτοροτέτοιο, οφείλουμε να τον περάσουμε από ιερά εξέταση. Ακούω γνώμες, βλέπω ψήφους. Η ψηφοφορία είναι αντικειμενική και λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους που μας έδειξε ο καμήλος αυτόν τον καιρό.
    Δεν υπάρχει εμπάθεια, δεν υπάρχει εμπάθεια, δεν υπάρχει εμπάθεια. Υπάρχει μόνο η βιπ που θα μας πει πάλι ότι λείπει το Δουξουδουα.

(Όλα απ’ το δίχτυ)

Σοκ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που απαντούσε ΔΞ/ΔΑ στις δημοσκοπήσεις. (από Khan, 18/12/14)Όταν το Δουξουδουά είναι η μόνη ορθολογική απάντηση... (από Khan, 19/01/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified