Δεν αναφερόμαστε στο Μπαγκλαντές, αλλά στον μπαγκλαντέ, πρόκειται δηλαδή για έναν μειωτικό τρόπο να ονομαστεί ο μπαγκλαντεσιανός, ο εκ του Μπαγκλαντές προερχόμενος, ιδίως στον πληθυντικό: οι μπαγκλαντέδες. Με άλλα λόγια παρερμηνεύεται ηθελημένα το όνομα της χώρας Μπαγκλαντές σαν να ήταν ελληνικό αρσενικό ουσιαστικό σε -ες, πληθυντικός -έδες, πώς λέμε κουκουές / κουκουέδες, τζες/τζέδες ένα πράμα. Η ιδιότυπη αυτή ένταξη στο ελληνικό κλιτικό σύστημα χρησιμοποιείται μειωτικά και ρατσιστικά συχνά από κοινού με το πάκης/ πάκηδες ή πάκι/ πάκια.

  1. ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΟΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ. (Από το Φέισμπουκ).
  2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ. ΣΕ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ ΜΑΣ./ ΟΠΟΤΕ ΠΙΑΣΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΣΟΥ ΔΡΟΜΟ, ΤΗΣ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΒΡΩΜΙΚΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΔΕΣ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΠΑΖΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΚΑΝΑ 100ΑΡΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ 30 ΕΥΡΩ. (Προσπάθειες να διακριθούν τα μπουρδέλα που πάνε "ακόμη και οι μπαγκλαντέδες" από τα περισσότερο ευυπόληπτα στούντιο κάπου σε μπουρδελοσάη).
  3. -Η λυση που προτεινει ο αναρχικος χωρος ποια ειναι; Αυτονομες αντι-εξουσιαστικες οικολογικες αντιρατσιστικες γειτονιες; Να τρεχουνε στα δεντρα και τα ποταμια ελληνες αλβανοι και μπαγκλαντεδες να κανουν ολη τη μερα σεξ;
    -Οάο. Εσύ τι προτείνεις; Καυγά όλη μέρα και ξινίλα μεταξύ Ελλήνων διαχειριστών και ιδιοκτητών με αλλοδαπούς και ημεδαπούς ενοικιαστές υπό τους ήχους των κομπρεσέρ της αντιπαροχής;; (Από διένεξη μεταξύ "ντορακίου" και "αντιρατσιστούλη" σε φοράδα).
  4. Το Μπαγλαντες Χασαν εχει εκταση όσο η Ελλαδα. κι εχει πληθυσμο 170εκ. κι εικοσι εκ. μπαγκλαντεδες να φυγουν και να μας ερθουν εδω, εκει δε θα αλλάξει τιποτε, εδω η χωρα θα αλλάξει όνομα και θα είναι πια το Δυτικο Μπαγκλαντες. εμεις δεν ξεραμε να γενοβολάμε Χασαν; μονο εσύ εχεις πέος; (Από διένεξη σε άλλη φοράδα).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified