Ταριφάδικη λέξη. Σημαίνει τον πελάτη που σκάει από το πουθενά, συνήθως νυχτερινές ώρες και ζητάει μια μακρινή διαδρομή, όταν ο συμπαθής επαγγελματίας έχει πια απελπιστεί.

Το ταριφόνι σε όλη την προηγούμενη βάρδια έχει πήξει να κάνει μικρές κούρσες με τη σημαία (3,20 ευρώ), που δεν αφήνουν κέρδος. Το φάντασμα τον ξελασπώνει με μια μακρινή κούρσα, ικανή να ρεφάρει έστω και λίγο τη χασούρα μιας ακόμα επαγγελματικά μίζερης ημέρας.

Ταρίφας μιλάει σε ταρίφα στο κινητό: Άσε σου λέω νέκρα, δεν κουνιέται φύλλο. Και χτες το βράδυ τα ίδια σκατά. Αν δεν ήταν ένα φάντασμα που έσκασε στις τέσσερις, λίγο πριν σκολάσω, δεν θα 'χα βγάλει ούτε τα έξοδα. Πήγαινε σε μια βίλα στο Σούνιο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο φαντάρος που δεν πατάει ποτέ στην μονάδα.

Σε κάποιες βυσματικές μονάδες του στρατού και κυρίως στο ναυτικό και στην αεροπορία, οι παλιοί, αργά ή γρήγορα (ανάλογα με το δόντι), γράφουν στα παπάρια τους τη μονάδα και δεν ξαναπατάνε. Αλλά επισήμως (στα χαρτιά κτλ) είναι παρόντες και καμιά φορά κάνουν και αισθητή την παρουσία τους, όπως πχ στην πρωινή αναφορά (κλίση), όπου ο οπλονόμος φωνάζει το όνομά του και τον προσπερνάει λες και τον άκουσε να δηλώνει παρών!! (μπρρρρ... ανατριχίλα)

- Πού σε πάνε;
- Σούδα, στον Ναύσταθμο σε ρυμουλκό... έχω ακούσει ότι παίζουν καλά...
- Καλά θα 'ναι ρε μαλάκα, αλλά καλύτερα να γίνεις φάντασμα σε καμία τέτοια μοναδούλα όπως εδώ, παρά να βλέπεις τον μονιμά μέχρι το τέλος...

Macchia nera (το Μαύρο Φάντασμα ελληνιστί) (από HODJAS, 01/11/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο άνθρωπος ο οποίος μας προκαλεί περιέργεια, θαυμασμό ή/και φθόνο εξ αιτίας ενός συγκεκριμένου κατορθώματός του, το οποίο επετεύχθη με τη βοήθεια της τύχης ή όχι.

Ρε, τι έκανε το φάντασμα! Τρίποντο από τη μέση του γηπέδου έβαλε...

Τι έκανε το φάντασμα! (από Hank, 04/02/09)(από Galadriel, 12/10/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified